Търсене в този блог

събота, 28 ноември 2015 г.

Киш с праз лук и спанак

    През леко хладния уикенд, когато всички сме се скрили уютно у дома ви предлагам да си изпечете един сезонен и много вкусен, зеленчуков киш. Продуктите са съвсем обикновени и лесно достъпни, а резултатът прекрасен! Приятно готвене :) 


Продукти:

200 г брашно
125 г  масло
2 яйца
1/2 ч.л. сол
3 с.л. хладка вода

продукти за плънката:

400 г праз лук
2 моркова
3 скилидки чесън
50 мл. зехтин
50 г масло
100 г пресен спанак
200 мл. готварска сметана за готвене
1 яйце
150 кашкавал
черен пипер
сол


В купа смесете брашното и нарязано на малки кубчета, студено масло. Добавете яйцата, солта и хладката вода и започнете да претривате с ръце и да го месите, докато получите тесто. Покрийте го с фолио и го охладете за 30 минути.


Загрейте фурната на 180 градуса.
Обелете праз лука и го нарежете на ситно. Обелете и нарежете чесъна и морковите на ситно. 
Задушете ги в зехтина, докато омекнат. Добавете маслото и измит и нарязан, пресен спанак. Задушете за няколко минути и долейте разбити сметаната с яйцето. Редуцирайте сместа за 10тина минути, подправете с черен пипер и сол и настържете кашкавал. Разбъркайте добре и оставете леко да изстине.

Извадете и разточете тестото. Поставете го на дъното на формата за печене. Леко го надупчете и излейте плънката в него. Заравнете добре. Печете киша 40-50 минути на загрята фурна. 


Да ви е сладко!

Адаптирано от: Книгата "52 срещу 52"

петък, 27 ноември 2015 г.

Кулинарен урок за децата на Вкуснотека и Lunchbox

    Сигурна съм, че на всички ни е много трудно да контролираме децата си пред препълнените рафтове и лавки с полуфабрикати и храни с трансмазнини и оцветители. Навсякъде и във всеки мол изобилстват ресторанти за бързо хранене. Статистиката на деца болни от диабет е плашеща и сигнализираща за сериозен проблем за обществото ни. 
  Като майка на две деца намирам темата за особено болезнена и вярвам, че вкусът се възпитава от рано и чрез личен пример. Не изпадам в крайности, но държа на домашно-приготвената храна и въвличането на децата в процеса на готвене, защото по този начин те опознават продуктите, зеленчуците и плодовете, разбират от къде идва храната на масата им и как да я приготвят, за да бъде по-здравословна за тях. 
   Борбата за всеки залък е много голяма и пътят е дълъг като процес, но ви уверявам, че постепенно децата възприемат кое е по-добре за тях и започват сами да проявяват отговорност към себе си. Като пример ще ви дам дъщеря си, която като всички деца, много обича торти. Когато ходи на детски рождени дни винаги яде захарната украса от фондан. Обяснявам й колко е вредна тази украса, и че представлява чиста захар и боя, която разваля нейните зъбки. Доскоро моето говорене нямаше никакъв успех, но наскоро се прибра от поредното парти и побърза да ми се похвали, че сама е отделила горния слой на тортата с декорацията и не я е изяла, защото вече знае колко е вредна. Това беше моят триумф!Моята малка победа!
    Харесва ми да работя с деца, защото съзнанието им е чисто от предубеждения. Въприемат бързо и бързо се вижда прогрес. Влагат ентусиазъм и позитивна енергия във всичко, което правят. 
     На 21.Ноември, събота, денят на Християнското семейство, Вкуснотека и Lunchbox, заедно, поканихме 30 дечица в прекрасния Столичен ресторант Dell' Arte на кулинарен урок на тема "Как да си направим здравословна пица от карфиол". 





    Децата пристигнаха в уречения час, заредени с добро настроение и ентусиазъм. 
    Сложихме престилките, разделихме се на отбори и запретнахме ръкави. 
Първо си поговорихме за този така не любим зеленчук на децата - карфиола. Разказахме си, че е популярен с името "цветно зеле", защо е полезен, как да го избираме на пазара и какво можем да приготвим с него. След това пристъпихме към същинското готвене.
Всички отбори смелиха розичките карфиол, след което ги объркаха с настъргана Моцарела, кашкавал и яйца. Приготвиха тесто и то без брашно! Всички бяха много очудени. Отрязаха си хартия за печене, с която покриха тавата и разпределиха тестото равномерно в нея. Последва печене на тестото, а през това време проведохме бърза викторина сред децата на тема здравословно хранене и знаем ли кои храни са въглехидрати, кои протеини, кои зърнени и какво е калория. Раздадохме награди на всички и ги помолихме да напишат своето седмично меню за мама.
Топлите пици се завърнаха и последва усърдна, екипна работа по декориране и аранжиране на плънката от домати, чушки, маслини, прошуто и кашкавал. Красивите пици се върнаха за допичане, пред изгладнелите погледи на малчуганите, които заслужено, сладко си хапнаха от своите творения, когато ги разрязах. Майките също се чувстваха комфортно, бъбрейки и обменяйки опит на чаша вино, с вкусните хапки, приготвени от ресторант Dell'Arte. 

    Мили деца,
искам да ви благодаря от сърце, че бяхте много добрички и много се забавлявахте. Бяхте много активни, както в готвенето, така и в отговорите на въпросите на тема здравословно хранене, които Ваня ви зададе. Благодаря на всички за ентусиазма и старанието. Много съм щастлива, че харесахте моята здравословна пица от карфиол, и че научихте нещо ново и надявам се полезно. Продължавайте да готвите покрай мама и татко. Готвенето развива въображението и усета за естетика. 


    Ето слайдшоу на всички снимки от събитието:



Въпреки, че всички майки получиха рецептата, с комплимент талон за отстъпка от Lunchbox, отново искам да ви споделя рецептата, която приготвихме, заедно с децата.

Пица с тесто от карфиол и Моцарела




Продукти за "тестото":

1 средна глава карфиол
2 яйца
250 г. Моцарела
50 кашкавал
връзка пресен босилек
черен пипер
сол

продукти за пицата: 

доматен сос за намазване
1 домат
1 зелена чушка
по желание Прошуто
маслинена паста или маслини
свежа рукола
струя зехтин

100 г кашкавал


Измийте и разделете карфиола на розички. Сварете ги в тенджера с вода за 5 минути, не повече. Отцедете и леко ги подсушете. Смелете ги в блендер. За тестото са ви необходими 2 големи чаени чаши от така надробения карфиол. В зависимост от това колко ви е голяма главата карфиол може да ви остане малко. Ето някои вкусни идеи с карфиол: Венец с кайма и карфиолКарфиолени кюфтенцаСупа Чаудър с карфиол.
Изсипете 2 ч.ч. пасиран карфиол в купа. Чукнете две яйца, настържете сиренето Моцарела и кашкавала и добавете черен пипер и сол. Нарежете на ситно връзка пресен босилек. Разбъркайте добре.
Покрийте тава с хартия за печене. 
С лъжица оформете пиците, максимално тънки, около 0,05 мм. Може да бъде само една голяма или няколко по-малки, колкото се съберат в тавата ви. Изпечете ги за 20-25 минути, докато хубаво покафенеят отгоре и се втвърдят. Аз включих на горен вентилатор последните 5 минути, за да покафенеят.  
Извадете ги и ги намажете с доматения сос. След това подредете отгоре резенчета домат, чушка, Прошуто. На друга може да сложите малко маслинена паста. Полейте пиците със струя зехтин и ги върнете във фурната за още 10 минути. След това поръсете настърган кашкавал и запечете още 5 минути, докато се разтопи. Поднесете топли, поръсени със свежа рукола за разкош и струйка зехтин.

Да ви е сладко!

Вижте снимки от друга моя инициатива в детската градина на дъщеря ми:

Среща на тема Здравословно хранене с децата от 117 ОДЗ "Надежда" и рецепта за морковени бонбони

сряда, 25 ноември 2015 г.

Тартар с два вида сьомга и авокадо

    Напомнете ми, ако някой ден събера кураж да издам рецептите си в книга, непременно да включа този изключителен тартар с два вида сьомга в нея. Няма да повярвате, докато не го опитате... Невероятно свеж и балансиран вкус. Единственото условие е да ползвате качествени продукти, като прясно филе от сурова сьомга и качествена пушена сьомга, каквато безспорно е Labeyrie. Бих казала, че е най-добрата, която съм опитвала. 
    Можете да поднесете тартара по няколко начина - върху канапе от авокадо, в яйчени лодки или върху брускета, намазана с крема сирене и тартар. Аз избрах лимецов хляб с квас Пошон, който намазах с крема сирене St. Moret и поръсих с жълтък и черен пипер. За улеснение на заетите жени, хлябът се продава готов и полу-размразен в магазини Дар от Боговете. Оставих го да се отпусне за половин час и го изпекох за 10 минути на 175 градуса. Мигом у дома се разнесе невероятен аромат на домашно изпечен хляб. 
   Другата седмица е Никулден. Тартарът с два вида сьомга ще бъде звездата на Вашата трапеза. И никой няма да повярва, че сте го приготвили вие!


Продукти:

250 г прясно, сурово филе от сьомга
150 г пушена сьомга Labeyrie
2 с.л. каперси
2 с.л. вода от каперсите Fragata
2 с.л. зехтин
връзка магданоз
кората от 1 лайм
сокът от половин лайм
1/4 ч.ч. заквасена сметана
1 ч.л. дижонска горчица Beufor
черен пипер

2 бр. малки авокадо
2 с.л. сок от лайм
черен пипер
2 с.л. зехтин
сол


Измийте и подсушете рибното филе. Важно е да бъде много прясно. Почистете кожата и го нарежете на много ситни парченца. По същия начин нарежете на ситно и пушената сьомга. Сложете ги в купа. Добавете нарязани на ситно каперси, магданоз, кората от един лайм, зехтина, 2 с.л. вода от каперсите, сокът от половин лайм, черния пипер и отделно разбъркани заквасената сметана с горчицата. Разбъркайте всичко добре.
Сложете в блендер съставките за канапето от авокадо и пасирайте. Не е необходимо да е фино смляно. 


Вземете ринг и разпределете авокадо сместа на дъното. Заравнете. Върху нея сложете тартара от сьомга и заравнете. Охладете за няколко часа и внимателно повдигнете ринга.
Декорирайте по желание.


Да ви е сладко!

Адаптирано от: http://thehealthyfoodie.com/two-salmon-tartare/

вторник, 24 ноември 2015 г.

Тарт Татен

   Представям Ви един от най-емблематичните френски десерти - Тарт Татен. Лесен, с обикновени продукти, но толкова ефектен, запомнящ се и ароматен. 



Продукти:

250 г захар
150 г масло
150 мл. топла вода

3 зелени ябълки

275 г бутер тесто
счукани орехи за поръсване



Сложете маслото и захарта в тенджера и бъркайте на силен огън, докато се стопят. Внимателно налейте 150 мл. топла вода, разбъркайте и оставете да ври на силен огън около 15-20 минути, докато карамелът се сгъсти. Излейте го в съда, в който ще печете татена. Оставете го да се охлади.

Загрейте фурната на 220 градуса.

През това време обелете и нарежете ветрилообразно ябълките. Подредете ги върху карамела и печете до златисто около 30 минути. 

Изрежете кръг от бутер тестото, който да покрие съда и го поставете върху ябълките. Печете още 15 минути до златисто. Извадете, изчакайте минута-две, не повече и внимателно с ръкавици го обърнете в поднос. Поръсете със счукани орехи.

Да ви е сладко!

Рецептата е на шеф Иван Манчев, от книгата "52 срещу 52"





Tart Tatin


I present to you one of the most iconic French desserts - Tart Tatin. Easy, with simple products, but still spectacular, memorable and flavorful. 

Ingredients:

250 g sugar 
150 g butter 
150 ml. hot water 
three green apples 
275 g puff pastry 
chopped walnuts for sprinkling


Put butter and sugar in a saucepan and stir over high heat until melted. Carefully pour 150 ml. hot water, stir and bring to a boil over high heat about 15-20 minutes until caramel thickens. Pour it in the bow, in which will bake. Allow it to cool.


Preheat oven to 220 degrees.

During this time, peel and slice apples. Arrange them on the caramel and bake until golden about 30 minutes. 

Cut a circle of puff dough to cover the bow and place it over the apples. Bake another 15 minutes until golden. Remove, wait a minute or two, no more and carefully with gloves turn it in a tray. Sprinkle with chopped nuts.

Enjoy!

The recipe is boss Ivan Manchev, from the book "52 against 52"

неделя, 22 ноември 2015 г.

Салата с пушено, гъше магре, мандарини и печено авокадо

    След невероятно вкусното Патешко магре със смокини, което приготвих не можех да не се изкуша да опитам и пушеното, гъше магре на Labeyrie, което магазини Дар от Боговете преглагат. Истински гурме деликатес, както и цялата им гама от продукти. Това пушено и филетирано гъше магре може да бъде деликатно допълнение към Вашата топла или студена салата, както и очарователно вдъхновение за много различни, коктейлни хапки. Аз реших да го поднеса в една по-различна и изключително свежа Салата с мандарини, печено авокадо и печени орехи, всичко полято с божествен дресинг от сок от мандарини, горчица и зехтин. Свежо и елегантно. 



Продукти:

1 зелена салата
гъше магре Labeyrie
4-5 обелени и разделени мандарини
1 авокадо
шепа печени орехи

продукти за дресинга:

сок от 2 мандарини
1 ч.л. ретро горчица
50 мл. зехтин Costa Doro
сол

по желание пармезан на люспи Zanetti


Изпечете орехите на загрята на 200 градуса фурна за около 5 минути. Охладете ги и по желание ги обелете.
Обелете авокадото, нарежете го на тънки парчета и го запечете на загрят с малко зехтин тиган за 2-3 минутки от двете страни.
Измийте и нарежете салатата. В малко бурканче стиснете сокът от мандарини, добавете зехтина, солта и горчицата и разклатете. Объркайте леко салатата и я сложете в чиниите за поднасяне. Боднете мандарини, разпределете печеното авокадо. Поръсете с печените орехи. За финал тук таме сложете леко навито гъше магре и отново полейте с останалия дресинг.
По желание можете да поръсите с Пармезан на люспи.


Да ви е сладко!

понеделник, 16 ноември 2015 г.

Манчев срещу Шишков с нова книга и премиера пред кулинарните блогъри

    Изминалата седмица беше наситена с доста интересни кулинарни събития. Ще ви разкажа за едно от тях.
   Може би си спомняте, че преди година бях поканена на едно много интригуващо събитие в Rainbow plaza, където Лидл България поставиха началото на най-новия си проект - Манчев срещу Шишов. Цяла година двамата готвачи споделяха по две свои рецепти всяка седмица. Логичният финал на този проект беше издаването на сборник с рецепти - кулинарна книга с 2x52 рецепти, или общо 104 рецепти, които вече можете да откриете в магазини Лидл. 


    Ястията в кулинарното издание са разпределени в няколко основни раздела: предястия, ястия с месо, безмесни ястия, десерти и традиционни български ястия. Книгата има за цел да напомня на хората голямото значение на домашно приготвената храна и колко забавно и вдъхновяващо изживяване може да бъде готвенето заедно със семейството и близките хора. 
     Официалната премиера на книгата се проведе в най-професионално оборудваната кухня в София, в която и аз имах удоволствието да бъда домакин на моята първа Арменска вечеря, демонстрационен център Томеко. Поканени бяха само кулинарни блогъри и журналисти, а водещ беше журналистът Георги Тошев и всички имахме удоволствието да готвим заедно, разделени на два отбора от по 10 човека тристепенно меню на един от двамата шеф готвачи. Аз имах честта да готвя в отбора на шеф Таньо Шишков. 


Нашето меню включваше:
  • Чийзкейк със сьомга
  • Пилешки руладини с крема сирене, сушени домати и кашу, поднесени със запечени смокини с бри
  • Крем Каталана с лешникови трюфели

Противниковият отбор имаше нелеката задача да приготви:
  • Зеленчукова салата с пилешко бонфиле и билков сос
  • Рибай, пепър стек с ризото с гъби
  • Шоколадово гато
На финала, приготвеното от нашия отбор беше поднесено на противниковия и обратното.
Всичко беше много вкусно. Самият процес на приготовления и готвене беше доста вълнуващ и напрегнат, под вещото ръководство на шеф Таньо Шишков и шеф Иван Манчев. 



Беше ми много приятно да готвя заедно с колеги блогъри. 


За финал снимки, селфита и подарък новата книга за всеки гост. Ще споделям с вас вкусни рецепти от нея.



„Манчев срещу Шишков. 52 рецепти срещу 52 рецепти“ може да бъде получена единствено в магазините на Лидл. За всеки 25 лв. от стойността на покупката се получава 1 стикер, а книгата може да се получи при предоставяне на карта с 5 залепени стикера на касата на магазина в периода от 16.11.2015 до 06.12.2015 г. или до изчерпване на количествата на изданието.


неделя, 15 ноември 2015 г.

Талиата ди витело ( Tagliata di vitello)

    Рецептата за това фантастично говеждо е на Хестън Блументал, английски световноизвестен Мишлен готвач. Горещо ви го препоръчвам. Изпълнено е с аромати и вкусове. Оставя незабравим вкус в устата, особено поднесено с чаша, хубаво червено вино. 
    Талиата ди витело е италианско ястие от фино, нарязани парчета телешко или говеждо месо, с рукола и люспи пармезан. Ароматният зехтин, който Хестън Блументал предлага буквално завършва цялото ястие. Той ароматизира соковете от печеното месо и горещия зехтин с чесън, розмарин и лимонова кора, прецежда го и полива месото и руколата с него. Божествено! Запленяващо, особено, когато месото е тендърлойн стек на Испанската фирма Maredo. Висококачественото говеждо месо, което никога няма да ви подведе можете да откриете в магазини Дар от Боговете, които са негови вносители. За 2-3 минути от страна в тигана ще получите средно изпечено, хрупкаво отвън и крехко отвътре месо. Ястието е истинска италианска класика.


Продукти:

2 бр. телешки тендърлойн стек Maredo
30 мл. зехтин Costa Doro
черен пипер
сол
1 стрък пресен розмарин, нарязан на ситно

3 скилидки чесън
1 стрък пресен розмарин
2 кори от лимон

свежа рукола
пармиджано риджано на люспи Zanetti

по желание сушени домати



Загрейте тиган със зехтин. Когато е много горещ поставете стековете и ги обръщайте, с помощта на щипки, всеки 15 секунди, докато добият златиста коричка отвън, и нежна вътрешност. Гответе ги, по 2-3 минути от страна, за средно изпечени стекове. Поръсете от двете страни със сол, черен пипер и малко розмарин. Извадете ги на дъска да починат 5 минути. През това време в топлия зехтин сложете 3 небелени, леко притиснати скилидки, две кори от лимон, отрязани с белачка за картофи (леко ги стиснете с пръсти, за да освободят ароматите си) и един стрък пресен розмарин. 


След като поврат  няколко минути прецедете сместа през цедка. С помощта на остър нож нарежете стека леко по диагонал на фини парчета. Поставете ги ветрилообразно в чиния и ги полейте леко с ароматния зехтин. С останалия зехтин овкусете руколата и я поставете върху месото. Поръсете с пармезан на люспи. Декорирайте с розмарин, скилидките, печен чесън и малко сушен домат, по желание. Поднесете топло.


Да ви е сладко!

Публикацията се осъществява в партньорство с магазини за гурме храни Дар от Боговете.



събота, 14 ноември 2015 г.

Покана за образователен, кулинарен купон за деца

Скъпи приятели,

възпитаването на здравословни хранителни навици започва от ранна детска възраст. Вярвам, че е важно децата ни да познават всички видове плодове и зеленчуци и да знаят, че с тях могат да си приготвят полезни, алтернативи на вредните храни.
След като с Ваня Желязкова от Lunchbox направихме среща с децата от "117 ОДЗ Надежда", поговорихме с тях за здравословното хранене и правихме морковени бонбони, получих страхотен отзвук от Вас. Получих дори покани да гостуваме и в други градини в страната. Тогава се замислих, че имаме глад за подобни инициативи. С Ваня споделяме еднакви ценности и възгледи по отношение на хранителните навици на децата и решихме отново да се съберем, за да покажем на децата, че причудливият зеленчук карфиол може да бъде много вкусен, приготвен като тесто за пица, от която децата ще си оближат пръстите. 
И така, на 21.11.2015 г. Ви каня на образователен, кулинарен купон за деца, на който ще си говорим за това, какво е карфиол и какво можем да приготвим с него. Заедно с Вашите дечица ще приготвим Пица от карфиол и заедно ще я изядем. Спряли сме се на прекраснaта обстановка на ресторант Dell' Arte. За родителите ще има кът с хапки и вино, за да могат да отпочинат и побъбрят, докато децата се забавляват. Очакваме ви! :) Местата са ограничени и са само 20, затова побързайте да се запишете. 


Моля, желаещите да се регистрират най-късно до 19.11.2015 г. тук:
http://www.lunchbox.eu/news/53/.html

Разбира се не мога да не ви почерпя с рецепта за вкусен Суров, тиквен сладкиш.


Продукти:

1 ч.ч. микс, накиснати, сурови ядки (кашу, лешници, орехи и бразилски орех)
1 ч.ч. сурова тиква на кубчета
1 ч.ч. фурми, без костилки
1 ч.л. канела
3 с.л. стопено кокосово масло
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. настърган пресен джинджифил (или на прах)
2 с.л. сироп от агаве
кокос за поръсване


Сложете, предварително накиснатите ядки в блендер и ги смелете. Извадете ги. Смелете в блендера тиквата, като добавите 1-2 с.л. вода. Върнете в блендера смлените ядки, добавете почистените фурми, сиропът от агаве и подправките и пасирайте всичко заедно, до хомогенна смес. 
Покрийте малка, квадратна или кръгла тавичка с хартия за печене и излейте сместа. Заравнете. Охладете за няколко часа и нарежете на парчета. 
Поднесете с чай или кафе.


Да ви е сладко!

Адаптирано от: http://desilifestyle.net/2013/11/%D1%81%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%B8/


събота, 7 ноември 2015 г.

Шоколадов кейк с кестени

    Обичам да усещам аромата на печени кестени, когато се разхождам из есенните улици в центъра. Рядко ги приготвям у дома, най-често, защото много трудно ги беля. Наскоро, обаче, прочетох една малка хитрост, че ако още топли се увият в памучна кърпа, кестените се запарват и много лесно се белят от черупката и ципата. Опитах, и да ви призная, кестените се белиха много лесно и дори излизаха цели. След това ги смелих в блендера на фини трохи, за да приготвя този фантастичен и много шоколадов кейк с кестени. Кейкът има влажна и плътна текстура, като кестените създават усещането за ядки. За разкош скрих и няколко цели, сварени кестена в кейка. Готово сварени кестени, по технологията Sous-vide, както и готова, подсладена кестенова паста можете да откриете в гурме магазините на "Дар от Боговете." 


Продукти:

100 г пудра захар
100 г меко масло Elle & Vire
6 яйца (разделени жълтъци от белтъци)
200 г натурален шоколад Valhrona
2 с.л. брашно
1 капка есенция ванилия
щипка сол
150 г фино, смлени, печени кестени (от 500 г кестени)

1 консерва вакумирани кестени Marrons Entires Sous-Vide

пудра захар за поръсване


Загрейте фурната на 250 градуса.
С помощта на нож направете кръстче от към острата страна на кестените, сложете ги върху хартия за печене и ги изпечете за около половин час, до готовност. Извадете ги и още топли ги увийте в памучна кърпа. По този начин ще се запарят и много лесно ще се отделят от обелката и ципата. Моите кестени се обелиха изключително лесно. Смелете ги в блендер. 



Разбийте с миксер пудрата захар и мекото масло, докато получите мек крем. Добавете жълтъците и разбийте. Стопете на водна баня шоколада и добре го охладете. Излейте го в сместа и разбъркайте, заедно с ванилията и щипка сол. Добавете брашното. Накрая сложете фино, смлените кестенови трохи и разбийте с миксер. 



Избийте белтъците на сняг и внимателно, с шпатула, ги добавете към шоколадовата смес. 
Намажете форма за кейк с масло и излейте сместа. Боднете сварени кестени в сместа. Печете кейка около 30 минути, до готовност. Охладете го напълно, прекарайте нож по ръба и отстранете формата. По желание поръсете с пудра захар.


Да ви е сладко!

Адаптирано от: http://chewtown.com/2013/04/chestnut-meal-chestnut-chocolate-cake-gf/
                         http://www.kulinarno-joana.com/2013/10/shocoladov-sladkish-s-kesteni-bez-brashno/