Търсене в този блог

неделя, 15 април 2018 г.

Супа пролетен микс

    Отминаха Великденските празници и трапези и все по-често се опитваме да се храним леко, след голямото угаждане, а и защото дойде пролетта и искаме да ни е по-леко и приятно.
   Тази вкусна и пълна със зеленчуци пролетна супа е решение за забързаното ни ежедневие, когато искаме да хапнем нещо пълноценно, но същевременно бързо за приготвяне и вкусно. Bonduelle са се погрижили за това да имаме под ръка готови замразени миксове за пролетна супа и императорски микс, които ни идват на помощ в такива моменти. Супата се приготвя изключително бързо и е много витаминозна и вкусна. 
    Ако ползвате техните зеленчуци непременно регистрирайте касовите си бележки тук, за да участвате в игра за страхотни награди - уред за готвене на пара, дълбоки тигани и салатиери. Мотото на кампанията е "ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА ОТ ПРИРОДАТА. А НАГРАДИТЕ – ОТ НАС.“


Продукти:

1 пакет (400 г) микс за Пролетна супа Bonduelle
1/2 пакет (800 г) Императорски микс Bonduelle
10 бейби картофа
1 глава лук
1 обелен домат
30 мл. зехтин
2 дафинови листа
1 и 1/2 ч.л. сол
черен пипер
1 с.л. брашно

пармезан за поръсване


Нарежете на ситно лука и го задушете в зехтин, заедно с малко вода, до омекване. Добавете нарязан на кубчета, обелен домат. Разбъркайте и поръсете с една супена лъжица брашно. Разбъркайте добре и веднага налейте 2 л. вода и пуснете два дафинови листа. Поръсете със сол и черен пипер.
Нарежете бейби картофите на половинки.
Когато супата заври добавете картофите и след 7-8 минути добавете микса за пролетна супа на Bonduelle и половината пакет императорски микс на Bonduelle.


Оставете супата да кипне, след което намалете и гответе на бавен огън около 20 минути, до готовност на всички зеленчуци.



Поднесете топла, поръсена с малко пармезан.



Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Чудесна супа Ани, зеленчуците са прекрасни и много апетитни и вкусни.Супата изглежда превъзходно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна супа Ани, зеленчуците са прекрасни и много апетитни и вкусни.Супата изглежда превъзходно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. "микс за Пролетна супа Bonduelle", "Императорски микс Bonduelle". Само бульонче маги липсва. Поздравления за креативността!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това са миксове замразени зеленчуци, не разбрах какво общо има тук Маги, с които знаете, че никога не се асоциирам! Най-малкото, защото не ги използвам.

      Изтриване