tag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post8801121501138579183..comments2024-03-27T16:14:13.085+01:00Comments on Вкуснотека: Арменски курабииАниhttp://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comBlogger71125tag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-9984678932185878422020-12-20T16:49:55.278+01:002020-12-20T16:49:55.278+01:00Съжалявам, но това не са арменски курабии.Съжалявам, но това не са арменски курабии.vesehttps://www.blogger.com/profile/10553671682111236295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-19073316090877002422019-02-14T14:15:58.563+01:002019-02-14T14:15:58.563+01:00И моята рецепта е от баба ми Арсине. От тефтера й....И моята рецепта е от баба ми Арсине. От тефтера й. Надявам се да не ви подведе рецептата и сладките да ви върнат в детството на баба ви Мелине :)Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-34859881400455246182019-02-13T22:19:36.116+01:002019-02-13T22:19:36.116+01:00Намерих рецептата на баба ми Мелине. Описана е по ...Намерих рецептата на баба ми Мелине. Описана е по подобен начин - чаша масло, чаша без 1 пръст, чаша с един пръст. .... ще взема да ги пробвам, макар че от години не правя нищо със захар. Страхотен спомен. Сигурно никога няма да ги направя като нея, но.....Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03560534738355084044noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-3547403353102422272017-07-19T06:49:42.552+02:002017-07-19T06:49:42.552+02:00Рецептата е много хубава!Получиха се страхотно!
За...Рецептата е много хубава!Получиха се страхотно!<br />За по-голяма точност може да напишете всичко в точна мярка/не ч.ч ,защото това става на око и резултата е различен. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-2616938969543637272017-02-16T20:14:34.008+01:002017-02-16T20:14:34.008+01:00Zdravejte, sledvah instrukciite no masloto se razt...Zdravejte, sledvah instrukciite no masloto se raztopi vuv furnata i sladkite se razmeknaha. Normalno li e da se poluchi taka i kak uspqhte da gi opechete?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-73916834483792210822015-12-14T00:10:47.361+01:002015-12-14T00:10:47.361+01:00Моля ти се. Няма проблем. Да ти е сладко.Моля ти се. Няма проблем. Да ти е сладко.Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-80400323862031209152015-12-14T00:10:29.520+01:002015-12-14T00:10:29.520+01:00Моля ти се. Няма проблем. Да ти е сладко.Моля ти се. Няма проблем. Да ти е сладко.Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-90868991559614827892015-12-13T21:13:42.299+01:002015-12-13T21:13:42.299+01:00Извинявам се ако съм те засегнала.Но определено ще...Извинявам се ако съм те засегнала.Но определено ще направя твоите.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-27067420182277082462015-12-13T17:21:22.168+01:002015-12-13T17:21:22.168+01:00Не са били мои. Тези са оригиналните арменски слад...Не са били мои. Тези са оригиналните арменски сладки :) Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-26677643353289065162015-12-13T16:27:09.014+01:002015-12-13T16:27:09.014+01:00Това не са ли нов вид.Преди една-две години правих...Това не са ли нов вид.Преди една-две години правих други твои сладки...но май бяха с вода която се завираше на котлона.Ще ги пробвам и тези.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-39622399564238915632015-04-09T09:34:29.516+02:002015-04-09T09:34:29.516+02:00Здравейте и благодаря за добрата атестация! :) Не,...Здравейте и благодаря за добрата атестация! :) Не, за съжаление нямам наблюдения как би реагирало тестото. Честно казано тези курабии са много претенциозни. Всяка стъпка е важна. Първо ги опитайте така и после експериментирайте. Успех :) Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-3113479572548787832015-04-09T08:51:52.662+02:002015-04-09T08:51:52.662+02:00Привет Ани! Блогът ти е много увлекателен,късно го...Привет Ани! Блогът ти е много увлекателен,късно го открих, но не успявам да си откъсна очите от него,та ще успея да наваксам... Бих искала да тепопитам имаш ли наблюдения, какъв би бил резултата ако част от пшеничното брашно бъде заменено с бразно от чдки( примерно .бадемово) .... ако има мнение ще се радвам споделиш? Благодаря предварително!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-6580985152214415562014-07-12T14:24:59.189+02:002014-07-12T14:24:59.189+02:00моите сега ги изкарах от фурната и не приличат на ...моите сега ги изкарах от фурната и не приличат на топки,а маслото се поразтече по тава ще чакам да изстинат и да видя дали ще се получатAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-69472363250756040252014-01-10T17:54:31.697+01:002014-01-10T17:54:31.697+01:00Така е, курабиите са задължителен сладкиш за всяка...Така е, курабиите са задължителен сладкиш за всяка арменска сватба или кръщене. Много са вкусни. Баба ми, бог да я прости, ги правеше S образни с дупка по средата. Това за мен и до ден днешен е загадка, дупката. Иначе съм правила на S. Да ви е сладко.Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-54693898843686355872014-01-10T17:44:44.374+01:002014-01-10T17:44:44.374+01:00Няма нищо по-вкусно на сватба или кръщенка от &quo...Няма нищо по-вкусно на сватба или кръщенка от "арменска бяла курабия"! Трудно стават, обаче са невероятни. Много е важна и "дупката" в средата. Най-лесно е да се оформят на фитил в ръка и да се "сушат" във фурната. Най-важно е маслото - да е истинско. Благодаря, че ми припомнихте, отдавна не съм правила.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-13650432536446266752013-12-26T21:11:08.500+01:002013-12-26T21:11:08.500+01:00Здравейте, аз ги суша на горен и долен нагревател ...Здравейте, аз ги суша на горен и долен нагревател на 110 градуса за това време или понякога няколко минутки повече. После ги оставям да починат и да дръпнат. Много се радвам, че са ви харесали.Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-70512551694249917402013-12-26T14:12:03.367+01:002013-12-26T14:12:03.367+01:00Здравейте,
Курабийте станаха страхотни, но имам ед...Здравейте,<br />Курабийте станаха страхотни, но имам един въпрос. Колебаех се кога точно са готови. Пекох ги по този начин, описан тук - 110 градуса за 12-13 мин. Все пак мисля, че още малко можеха да се попекат. Та въпросът ми е:<br />Пекането с вентилатор на 110 градуса за 12-13 мин. ли трябва да е?<br />Весели празници,<br />Ваня :)t_o_m_a_shttps://www.blogger.com/profile/07578285082075394589noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-60588001252824871792013-12-11T12:49:20.885+01:002013-12-11T12:49:20.885+01:00Здравейте, прекрасна инициатива. От това количеств...Здравейте, прекрасна инициатива. От това количество излизат около 22-23 сладки. Аз не съм слагала орехче. Сладките са ронливи, маслени, не мисля, че би било подходящо. УспехАниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-16421577025241445212013-12-11T12:14:59.779+01:002013-12-11T12:14:59.779+01:00Здравейте!Ще участвам в благотворителен Коледен ба...Здравейте!Ще участвам в благотворителен Коледен базар организиран от арменско дружество в помощ на арменски семейства.Много се вълнувам и искам да приготвя точно такива арменски сладки!Въпроса ми е горе-долу колко броя излизат от една доза и може ли в сърцевината да се сложи орехче?:)Michellehttps://www.blogger.com/profile/18431921071784869955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-51266415132342245472013-11-05T20:23:05.229+01:002013-11-05T20:23:05.229+01:00Много ме зарадва Маги. Да ви е байгън сладко :))))...Много ме зарадва Маги. Да ви е байгън сладко :))))Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-10246431882862394842013-11-05T18:17:46.480+01:002013-11-05T18:17:46.480+01:00Ани разкошни се получиха тези арменски курабии. По...Ани разкошни се получиха тези арменски курабии. Поредната чудесна рецепта, която изпробвам в твоя блог. Благодаря ти!<br />МагиAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-65338798847103301762013-10-02T10:54:17.495+02:002013-10-02T10:54:17.495+02:00Мила Ирма, благодаря ти много за топлия и мил коме...Мила Ирма, благодаря ти много за топлия и мил коментар. Направо ми стопли душата. Много емоционално ми беше това участие, защото за първи път участвам в тв предаване. Притесних се, когато фурната им (конвектомат) ми изигра лоша шега и се наложи да ги досуша, но в крайна сметка журито много ги хареса, дори след предаването излапаха цяла кутия със сладки, които им бях занесла да се почерпят. :)) Още веднъж от сърце ти благодаря за подкрепата, значи много за мен. Прегръдки!Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-41276611259883835232013-10-01T21:46:37.974+02:002013-10-01T21:46:37.974+02:00Ани, гледах те тази вечер в шоуто "Щипка сол&...Ани, гледах те тази вечер в шоуто "Щипка сол" и останах с много приятно впечатление - мила, нежна и семпла дама си ти. :) <br />А сладките ти са върхът, наистина! Правих ги за миналата Нова Година и на всички много се усладиха. Този невероятен дъх на масло ги прави неотразими! Благодаря ти, мила, за споделената рецепта и моля за извинение за закъснелият отзив! Но ме хвана яд на журито тази вечер, защото именно богатият им, а не балансиран вкус ги прави това, което се казва вълшебство! Силвена има да те гони поне по три параграфа!!! :)))<br />Хубава вечер и още по-красиво утре ти желая!Irmahttps://www.blogger.com/profile/13432835081074381138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-35593962140908201862013-08-23T10:51:19.969+02:002013-08-23T10:51:19.969+02:00Да фантастични са тези курабии. Много съжалявам, ч...Да фантастични са тези курабии. Много съжалявам, че баба ми не е жива да ме напътства като ги правя...Беше майстор. Това с дупката при S-образните и аз го знам, но нямам идея как да го получа..Иначе купешките нямат нищо общо с този вкус, така е, много по-различни са, някак комерсиални..Аниhttps://www.blogger.com/profile/05397195273788062706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5812970521447071054.post-44979840405295912362013-08-23T09:27:07.930+02:002013-08-23T09:27:07.930+02:00Майка ми ги нарича "бели курабии". Така ...Майка ми ги нарича "бели курабии". Така ги наричаше и баба ми. По същата рецепта и от тесто на фитил оформят лилии с по 3 листенца. Например от тесто на фитил са S образните в арменския клуб. Никога не съм се опитвала да ги направя и не съм знаела за тънкостите при приготвянето, освен, че ако се правят в топъл сезон оформянето е много трудно, защото маслото се топи. Вкуса им обаче е незабравим и знам тънкостите за него и вида им. Не бива да са пожълтели при печенето (може би е сушене), трябва да са снежно бели или с лекия кремав цвят на маслото. Но не бива и да са сурови. Когато отхапеш от бяла курабия от фитил (S форма или лилия) в центъра и има малка кухина, а тя сякаш е направяна от многобройни слепени маслено захарни трохички с божествен вкус. Никога няма да се сравнят с купешките и аз мисля, че това се дължи на маслото. При производство за продажби или не се слага масло, а само аромат или това, което използват не е качествено и има странична миризма.Anonymousnoreply@blogger.com