Може би това са едни от най-популярните тиквени сладки. Мекички и много ароматни. Убедена съм, че ще се влюбите в тях, след като ги опитате. Доставете това удоволствие на дечицата си. Преди години си бях записала рецептата, но после я изгубих. Открих я отново при Нели и веднага ги приготвих, щом се сдобих с първата цигулка за тази есен. Аз лично най-много ги харесвам, слепени с бял крем от крема сирене, масло, мед и ванилия, но вие можете също така да експериментирате и да ги слепите с мармалад или друг вид сладко. При всички случаи ще останете очаровани и домът ви ще ухае на уют и канела :)
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1 ванилия
щипка сол
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
2 яйца
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. пюре от тиква
продукти за белия крем:
175 г крема сирене Филаделфия
1 и 1/2 с.л. меко масло
1 ванилия
1 с.л. мед
Загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете в купа всички сухи съставки. Разбъркайте ги добре. Разбийте, до побеляване яйцата, заедно със захарта. Добавете олиото и тиквеното пюре и разбъркайте. Накрая изсипете сухите съставки в яйчената смес и разбийте с миксер до хомогенност.
Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на малка лъжичка оформете кръгли, не-много големи сладки, като оставяте разстояние една от друга. Печете ги около 8-9 минути, след това ги охладете напълно върху решетка.
Разбъркайте в купа, с помощта на лъжица, съставките за крема. Слепете сладките две по две с крем. По същия начин изпечете и останалите сладки и ги слепете с крем. При мен това бяха 5 тави.
Прекрасни са, Ани! Много ми харесват и ще ги опитам задължително!
ОтговорИзтриванеЩе чакам да споделите резултата Галя :))
ИзтриванеНаистина ли тестото е без мазнина ?
ОтговорИзтриванеНе, грешка е. Има 1/2 ч.ч. олио.
ИзтриванеНе съм ги опитвала още, а знам, че са чудни - много хора ги хвалят, ето и при теб накипрени. :) Аз също бих приготвила с този крем. А за уюта и канелата... Днес даже пекох меденки, така ми се хапваха. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ани, чудесно начало на есента!
Гери много си изпуснала мила. Човек не може да се спре. Толкова са мекички и ароматни. Чудесни тиквени сладки, които навяват усещане за настъпилата есен.
Изтриванеstrahotni biskvitki, sa6to taka vmesto tikva moje da se praviat i sas sladak kartof, ( svariava se v tengerata za 10 min i se purira) :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за идеята. Със сладък картоф ще станат много интересни. Можете да поиграете с подправките.
ИзтриванеНевероятни са .Ще ги изпробвам при първа възможност.Поздрави.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви. Радвам се, че ви харесват Вероника.
ИзтриванеОт описано оставам впечатление че сместа е по течна така ли е, не могат ли да се оформят топчета
ОтговорИзтриванеДа сместа не е гъста като за топчета. Течна е, но не прекалено така, че да можете да оформите сладките с лъжица и да ги изпечете. След това се слепват две по две с крема.
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеДнес направих сладките...Единствено промених крема сиренето с маскарпоне. Станаха чудесни! Ани, благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че сладките са ви харесали Светла. Сигурна съм, че и с маскарпоне са станали много хубави!
ИзтриванеЧудни са сладките Ани и ще ги приготвя при първа възможност.И сладкият картоф е подходящ, но по - скъп продукт.Но може дори и с ябълки и тиква да се импровизира.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Така е Ели. С тиква са просто съвършени.
ИзтриванеЧудесни и много лесни за правене сладки.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви.
ИзтриванеЗдравейте. Много апетитни изглеждат тези сладки.
ОтговорИзтриванеИскам да попитам дали може да се замени олиото с масло (дали ще бъдат пак толкова мекички)? И захарта с мед, но в какво количество?
Искам ми се да ги направя за по-малки дечица.
Поздрави,
Искра
По принцип като се сложи масло на всички десерти стават малко по-твърдички. Ако имат алергии дечицата е по-добре да ги направите със захар. Ако искате да я замените според мен трябва да намалите малко количеството на 1/2 ч.ч.
ИзтриванеЗдравейте!
ИзтриванеБлагодаря ви много за съдействието!
Направих сладките така както са по рецепта като намалих малко захарта (принципно винаги го правя във всякакви рецепти, които взаимствам, защото вкъщи повече ни допадат не толкова сладките неща).
В случая бяха за едно празненство, на което имаше дечица, които не познавам толкова добре и не знаех дали майките им дават захар.
Сладките са страхотни - много мекички и нежни.
Само аз лично имах проблеми с оформлението, тестото ми беше много лепкаво (добре, че не ги направих с мед) и много трудно ги оформях с лъжичка. И с шприц пробвах, пак беше трудно. Такова ли си става тестото или при мен нещо не се е получило както трябва?
Поздрави,
Искра
Здравейте Искра. Много се радвам, че сте харесали сладките. Тестото е най-лесно да го оформяте с лъжичка.При мен не е било лепкаво. Да не сте заменили някой от продуктите?
ИзтриванеЗдравейте, Ани! Сладките са чудесни само искам да ви попитам, при мен станаха много меки правих ги с крем от крем сирене, може би е по-влажно от друго крема сирене. Другият път ще направя пюрето с печена тиква (сега го правих с варена на пара тиква). Съхранявам ги в добре затворена кутия в хладилника. Може би трябва да се пекат малко повече. Не знаех какъв ще е ефекта от тиквата и не посмях повече от 10-12 минути да ги пека.Благодаря Ви за прекрасната рецепта. Желая здраве и все такъв хъс за приготвянето на вкусотии!
ОтговорИзтриванеНе, не сте сбъркали. Сладките са мекички и много нежни.
ИзтриванеАни,как правите пюрето от тиква? Може ли от тиква на пара, като за бебешко пюре?
ОтговорИзтриванеСварявам и пасирам тиквата. Може и на пара да. Отцедете я добре.
ИзтриванеУникални сладки, понеже ми остана сварена тиква я прибавих към крема.Получи се неповторим вкус. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеСтрахотна идеч Ники. Сигурна съм, че са станали много вкусни.
ИзтриванеМного ви благодаря, чудесна рецепта! Направих ги с безглутеново брашно и станаха много сполучливи :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че са се получили. Да ви е сладко Мариела :)
ИзтриванеЗдравейте искам да попитам проблем ли ще е ако заменя кафявата захар с бяла и вместо мед в крема заменя с захар, това на какво количество се равнява?
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
Изтриваненяма проблем да я замените. Няма да промени вкуса. В бисквитките, единствено да станат малко по-светли на цвят. В крема може леко да ви хруска :)
Здравейте, сладките изглеждат апетитни, но понеже никак не обичам тиква, възможно ли е да се замени с нещо друго? Дали би станало добре ако заменя тиквата с ябълка и ако да-как да направя самото пюре?
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
Изтриванене съм правила сладките с друг вид плод и не мога да бъда сигурна. Това са известни тиквени сладки. Бихте могли да опитате с някой много сух сорт ябълки. Да ги сварите и пюрирате, след това през марля да го прецедите, за да е сухо. Опитайте и споделете дали е станало вкусно.
Може да замените тиквата с моркови- варени или задушени във фурна и за повече аромат сърцевината на печени ябълки с малко мед.. Според мен.
ИзтриванеНе съм опитвала с моркови, не мога да споделя отзиви.
ИзтриванеЗдравейте, направих ги и мога да споделя, че са невероятно вкусни...леки и много нежни. Имам едно питане: нормално ли е повърхността им да залепва по пръстите? Пекох ги точно по 9минути, но някак си останах с усещането, че имаха нужда от още 1-2?
ОтговорИзтриванеМоже би зависи от самата фурна как пече. За ваше спокойствие можете следващия път да ги печете още 1-2 минути. Няма да им навреди :) Да ви е сладко :)
ИзтриванеОх и моите станаха лепкави, но когато ги затворих в кутии след слепването. Оставих ги на хладно в коридора все пак. Крема обаче не ми стигна (кутийка Филаделфия се оказа малко) и се наложи да направя втори от около още 80 гр. крема сирене.
ИзтриванеПрекрасни сладки, станаха ми любими и съм си ги записала в тетрадката ми за сладкиши а там има само изпробвани и харесани ,благодаря за хунавата рецепта :)
ОтговорИзтриване:) Благодаря ви Мери.
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеСтрахотни са! Лесни и бързи за приготвяне,много вкусни и ароматни.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата!
Радвам се, че сте ги опитали. Много са мекички и много пристрастяващо вкусни.
ИзтриванеНаправих ги, но тиквата я заменихме с 2 банана, станаха вкусни
ОтговорИзтриванездравей,Ани,тиквата може ли да се замени с някакво сладко"
ОтговорИзтриванеРазбира се. Лично аз бих сложила малиново или ягодово.
ИзтриванеЗдравейте. Имам един въпрос. Тези сладки веднага ли стават меки, или е нужно да престоят няколко дни за да омекнат като другите меденки. Макар че тук не видях да се слага мед в тестото.
ОтговорИзтриванеМеки стават да.
Изтриванездравейте днес изпробвах рецептата спулучлива е и са много вкусни и мекички. на мен ми излязаха 75 броя не слепени с нормална големина като ги правих с шприц
ОтговорИзтриванеЧудесна бройка за много сладки :)
ИзтриванеМного вкусни станаха! Благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриванеТолкова се радвам, че сладките са ви харесали Диляна. Да ви е сладко :)
ИзтриванеЗдравейте, Ани!
ИзтриванеМного са хубави сладките. Любими са ни!
И понеже, тиква няма винаги, през останалото време на годината, ги правя с моркови. Няма никаква разлика!
Поздрави!
Еха звучи много интересно и оригинално. Сладки с моркови :)
ИзтриванеКак приготвяте пюрето
ОтговорИзтриванеКак да си направя пюре у дома?
ОтговорИзтриванеНеобходимо е да изпечете тиква във фурната и да го пасирате или намачкате с вилица.
ИзтриванеОт доста време им се канех на тези прекрасни и пухкави сладки и най -накрая ги направих.Благодаря за хубавата рецепта!!
ОтговорИзтриванеМного се радвам. Да ви е сладко :)
ИзтриванеЗдравейте! Бихте ли ми казали колко тиквено пюре слагате ?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, в рецептата са дадени всички пропорции. Пюрето от тиква е 1 ч.ч.
ИзтриванеПрочетох, че пюрето е 1ч.ч. Така че запретвам ръкави и почвам!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, а къде се съхраняват сладките, тъй като филаделфията обикновено стои в хладилник?
ОтговорИзтриванеДа в хладилник е добре. Весели празници!
Изтриване