Гръцката версия на патладжанен дип. Гърците знаят как да те заинтригуват. Харесвам всичко в тяхната кухня и тази салата не е изключение, още повече, че обожавам патладжани. Приготвя се много лесно. Необходимо е само да изпечете патладжаните на силно загрята фурна и след това да блендирате всички съставки. Добавката от свеж магданоз извежда вкуса на едно по-ново ниво. Вземете си мек хляб и смело напред.
2 бр, патладжани
4 скилидки чесън
1/2 ч.ч. зехтин
1 и 1/2 филия хляб
1 ч.л. оцет
връзка пресен магданоз
черен пипер
сол
Загрейте фурната на 250 градуса.
Покрийте тава с хартия за печене и сложете отгоре два патладжана. Надупчете ги с нож от всички страни. Полейте ги със струя зехтин и ги печете до омекване. Охладете ги и изстържете вътрешността с помощта на лъжица. Сложете я в блендер и добавете всички останали съставки. Пасирайте до гладкост. Поднесете, полято със струя зехтин и прясно смлян черен пипер с мек хляб.
Да ви е сладко!
Чудесен дип, Ани!
ОтговорИзтриванеИ у нас обичаме патладжан.
Хубав уикенд и подготовка
за първи клас :)
Благодаря ти Дани. Много мило, че си се сетила, че Аида е ученичка тази година :)
ИзтриванеХареса ми добавката от хляб!
ОтговорИзтриване:)Прекрасни филийки с него ще си хапва първокласничката:),поздрави!
Благодаря ти Миленка :))) Първокласничката няма търпение :)))
ИзтриванеАни ,
ОтговорИзтриванечудесен е дипа.И аз правих подобен дип през почивните дни.Патладжанът е много подходящ за подобни рецепти.
Поздрави !
Радвам се, че ти харесва Ели. Патладжани мога да хапвам в много и различни вариации. Толкова ги обичам :)
ИзтриванеМного ми допада, ама тази година не можах да си хапна патладжан на воля.
ОтговорИзтриванеУспех на девойката в училище!
Ох Весе аз ако не си хапна поне няколко пъти патладжан лятото сякаш съм пропуснала нещо. Много го обичам :))
ИзтриванеМай всички обичаме гръцката автентичност в кухнята;) Поздравления за патладжаненото удоволствие, Ани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Марте. Гърците са много добри в кулинарията. Простички неща, но толкова вкусни ...
ИзтриванеПрекрасна идея, благодаря и аз. Нямам търпение да се прибера и да я приготвя!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви харесва Миглена. Много е вкусно!
ИзтриванеКакъв дип? Това си е кьопоолу.
ОтговорИзтриванеАз никога не слагам хляб в кьополу. Приготвям го с патладжан, чушки, домати и чесън.
ИзтриванеУникална салата/разядка/!С лесни и прости съставки-невероятен резултат!
ОтговорИзтриванеКакто винаги,чудесно предложения имаш,Ани
Поздрави,Мария
Здравейте Мария. Много се радвам, че сте имали възможност да опитате тази разядка. Много е ароматна и интересна. Благодаря ви за доверието в моите рецепти!
ИзтриванеС 2-3 люти чушчици е напълно завършено.
ОтговорИзтриванеЛютите чушчици винаги отварят допълнително апетита ;)
Изтриване