Търсене в този блог

понеделник, 27 октомври 2014 г.

Есенна торта с тиква и ябълки, без печене

    Ако обичате леки и нежни плодови торти тази със сигурност ще ви заплени. Пристрастяващо вкусна е и ужасно лесна за приготвяне, без печене на блатове, защото е с бисквити. Единствено е необходимо да задушите настърганите тиква и ябълки с масло и захар, до омекване, след това сглобявате тортата. Ние не я изчакахме много дълго, но и след 2 часа беше перфектна за хапване, мека, сочна и божествено вкусна! 
      Тортата е букет от всички аромати на есента - тиква, ябълка, канела, джинджифил, индийско орехче, портокал. Ухае страхотно и не е много сладка. Доверете ми се и няма да съжалявате!


Продукти за торта с диаметър 20 см.:

1 пакет бисквити с масло Роден край
прясно мляко за напояване

2 големи парчета белена, настъргана тиква
2 белени, настъргани ябълки, сорт Златна превъзходна
50 г масло
1/2 ч.ч. кафява захар Демерара
кората от един портокал
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. Ром
шепа накълцани орехи
шепа червени боровинки

продукти за крема: 

400 г заквасена сметана
175 г крема сирене Филаделфия Light
2 с.л. пудра захар
2 ванилии
1/4 ч.л. кора от портокал

продукти за поръсване:

5-6 бр. бисквити
1/2 ч.л. натурално какао
1/2 ч.л. канела



Сложете настърганите тиква и ябълки в тенджера с маслото. Добавете половин чаена чаша кафява захар и 1 ч.ч. вода и ги кипнете на котлона. Оставете ги да поврат, докато водата се изпари напълно. Отстранете от котлона. Сложете портокаловата кора, подправките, накълцаните орехи, боровинките и рома. Разбъркайте добре и охладете сместа напълно. 
В купа смесете заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар и добавете ванилиите и портокаловата кора. 


Сглобяване на тортата: 

Сложете ринга върху поднос. Намажете малка част от крема на дъното. Подредете, напоени в мляко, бисквити. 


Отгоре разпредете 1/2 от плънката от тиква и ябълка. 


Намажете с втори пласт крем. 


Отново сложете ред напоени бисквити, разпределете втората част от плънката и завършете с крем. Охладете тортата за минимум един час. Прокарайте нож по ръба и отстранете ринга. Поръсете със смлени бисквити с какао и канела. Охладете добре и поднесете.


Да ви е сладко!

Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)

                                    

143 коментара:

  1. От любимите ми, без печене! Страхотна, Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви Мария. И аз много ги обичам, защото не отнемат много време, а резултатът е шеметен! :) Поздрави

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  2. Много елегантен,а и лесен десерт,Ани!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленка, много ще се радвам ако го опиташ :) Позрави и спорна седмица.

      Изтриване
  3. След няколко дни, пак ще ме почнат да правя торта и обезателно ще я изпробвам, Ани. Чудесна, лесна и вкусна торта! Направо сами ще си я направят ;))))
    Поздрави и хубава нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирме, ти само задуши тиквата и ябълката, другото сами ще си го сглобят :) Много е лесно. А вкусът ти ще го оцениш! :) Прегръдки

      Изтриване
    2. Чудесна торта Ани,ще я опитам тази седмица още повече е без печене.Поздрави.

      Изтриване
  4. Чудесна, лека и ароматна торта!
    Благодаря ти, Ани!
    С пожелание за усмихната седмица :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, много се радвам, че ти допада Дани. Тортичката си е сезонна. Сега й е моментът, докато има вкусни тикви и ябълки на пазара. Успешна седмица ти желая.

      Изтриване
  5. Ани, напълнях само от гледане! Чудесно звучи и много вкусно изглежда. Благодаря за споделената рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Красавице, имаш накъде да пълнееш :))) Задължително я опитай, много ще ти хареса :) Прегръдки

      Изтриване
  6. Ани, благодаря за рецептите ти за бисквитени торти. Почти всички съм ги пробвала и са точно по мой вкус. Тази също. Не обичам сметана, с изключение на заквасената. Така, че рецептата вече е записана:)
    Приятная вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Краси, като прочетох коментара ти и се замислих всъщност колко бисквитени торти имам. Ами не са малко наистина. Явно и аз много ги обичам :))) И аз не обичам сметани, най-много харесвам заквасената сметана. Довери ми се и няма да съжаляваш. Поздрави и хубав ден :)

      Изтриване
  7. Грабна ме с идеята, а изпълнението и съчетанието от вкусове - плени, Ани! Сигурна съм, че тортата е не само красива, а и изключително вкусна. Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Евче, невероятно вкусна е! Със сигурност ще я правя пак, а най-скоро в четвъртък, че ми я поръчаха за РД на един приятел :) Прегръдки

      Изтриване
  8. Неустоимо и като визия и вкус, а най-вече като изпълнение.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много Весе. Радвам се, че ти харесва!

      Изтриване
  9. Много красиво и вкусно изглежда .Започвам още сега ,че нямам търпение да усетя вкуса на това изобретение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз нямам търпение да споделите отзиви след това :))

      Изтриване
  10. Не мога да повярвам, че от толкова елементарни на пръв поглед продукти (без да ги обезценявам), сте сътворили такава красота. Вече обмислям какво да пригодя за ринг, че нямам такава малка тавичка, за да мога да направя това "чудо". Страхотна тортичка

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ви благодаря Галя. Понякога точно с простички продукти човек може да приготви най-добрите шедьоври! Нужна е само малко фантазия и усет. Много се радвам, че тортата ви харесва. Насладете й се и вие :) Сърдечни поздрави

      Изтриване
  11. Аничка, колко сочно, ароматно и сезонно предложение! Предполагам колко е вкусна, сигурно се
    топи като кадифе...
    Усмивки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е ароматна Гери наистина. Сочна, лека, не много сладка и мнооого вкусна :) Когато омекне добре всичко така хубаво се слива, че дори бисквитите не се усещат :)

      Изтриване
  12. Като винаги сте много стилна и оригинална в предложените рецепти.Закупила съм продуктите и до края на седмицата ще я направя, че имам тиквеник който трябва да се доизяде.Страхувам се, че ако я приготвя днес ще имам тиквеник до следващата седмица ;-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нели, здравейте! :) Има такава вероятност права сте. Едно по едно, за им се насладите докрай :) Благодаря ви :)

      Изтриване
  13. Ани,след този увод и снимките нямам грам съмнение колко си права,че тортата е божествена,сочна и носеща дъх на есен,много ми хареса,поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ти харесва Роси. Ти със сигурност ще я оцениш. Знам, че обичаш плодовите десерти :)

      Изтриване
  14. Теодора Костадинова29 октомври 2014 г. в 16:12

    Току що я направих тази вкусотия и я сложих да се охлади. Не е имало нещо от този блог, което да съм пробвала и да не е било страхотно - сладко или солено! Възхитена съм от всички рецепти, които до голяма степен отговарят на вкуса ми , а и вкъщи всичко винаги се е харесвало! Очаквам всяка следваща рецепта с любопитство , защото винаги ми даваш идеи, когато се чудя какво да сготвя!!!Благодаря много!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теодора, искам да ви благодаря за отделеното време да ми напишете този толкова мил коментар. Трогнахте ме, наистина! Много съм щастлива, когато получавам такива добри отзиви от хората, които ме четат и готвят по моите рецепти. Това осмисля всичко, което правя с толкова любов! Благодаря още веднъж! Надявам се, че тортичката ви е харесала :)

      Изтриване
  15. И отново страхотна торта :-) Благодаря за рецептата-вече отлежава в хладилника:-) Голяма почитателка съм Ви.Всички рецепти,които съм пробвала са имали голям успех!Фаворита ни е Рафаелото :-) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежанка (страхотно име :) ) аз ви благодаря, че я опитахте. Трогнахте ме с този мил коментар. Много се радвам, че рецептите ми ви харесват и са точно по ваш вкус. Да ви е сладка тортата :)

      Изтриване
  16. Страхотно предложение, Ани, как съм го изпуснала...
    Много аромат, вкус и чудесна идея за съчетание.
    Благодаря и поздрави за теб

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, не е за изпускане, а за дегустиране :)) Разкошна е! Прегръдки

      Изтриване
  17. Страхотна торта! Поздравления! Аз смених някой зидакншс, за да стане по мой вкус..и гостите ми я харесаха много.Ето и моя вариант: http://bonboneta.net/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%BC/%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B5
    Очаквам още мнго интерсни статии с нетърпение

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моите поздравления! Чудесна интерпретация на есенната тортичка сте направили! Много интересно с този ликьор от кумкоат. Браво!

      Изтриване
  18. Ани, тортата стана невероятна! Благодаря за поредната прекрасна рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че сте я харесали. Да ви е сладко :)

      Изтриване
  19. Очаквах гости и реших да направя тортичката, обаче направих плънката и ... проблем нямам толкова малък ринг или нещо. Оставих я да изстива и имах да свърша малко работа навън. Случайно намерих един магазин и ... намерих си малка формичка но сърце. Ето че проблема ми беше решен и се получи чудна ароматна, лека тортичка. Дори детето ми се натъжи, че свърши затова взех сметана и крема сирене и днес ще направя я отново. Чудна е тортичката наистина. Благодаря пак за рецептата, ще се прави често явно. Хубава седмица.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много обичам приказки със щастлив край :) Чудесно е, че въпреки всичко сте намерили форма и сте успяли да довършите рецептата. Тортичката е много лека, ефирна и ужасно вкусна. Много ме зарадвахте karolla. Благодаря ви! :)

      Изтриване
  20. Имах огромно тиквище (тиква),раздадох на съседи,правих тиквеник,супа,три сладкиша с тиква и накрая се сетих за тази торта,че си я бях набелязала.Днес я направих,сега я опитахме:).Ани,разкош,сочен разкош,страхотна е!Лека,бързо стана и адски по мой вкус.Благодаря ти отново,винаги успявам с теб и е точно по вкуса на семейството ми.Поздрави

    Илина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотно, много ме зарадва Илина. Тортата наистина е много сочна и лека. Сигурна съм, че сте си облизали пръстите. Прегръдки

      Изтриване
  21. Тортата е неповторима. Благодаря и за рецептата. Който не я е направил да побърза. Свършва за кратко време, но си заслужава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ви благодаря за коментара. Радвам се, че ви е харесала тортата.

      Изтриване
  22. Невероятна торта! Съчетанието на аромати е просто мммммммммм :)
    Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  23. Здравей, за първи път пиша, но не за първи път приготвям твоите страхотни изкушения, Ани. Тази торта е страхотна, неповторима, ароматна... Също като "Обичам те" Троен шоколад, Арменски кекс с индийско орехче, Тиквен пай ииии още много други ,изпробвани от мен. Прекрасна си, Ани, продължавай да ни предизвикваш да опитваме и ние...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, благодаря ви, че се престрашихте да ми оставите коментар. :) Правете го по-често :)))
      Много се радвам, че рецептите ми ви харесват и всички ви се получават. Това за мен е много важно! Не спирайте да експериментирате. Сърдечни поздрави

      Изтриване
  24. Смятам да пробвам скоро тази вкусна идея. Ще споделя резултата...

    ОтговорИзтриване
  25. С какво се поръсва отгоре? Благодаря предварително :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Със смес от смлени бисквити, натурално какао и канела.

      Изтриване
  26. Blagodaria za prekrasnata retsepta! 6te ia probvam nepremenno!

    ОтговорИзтриване
  27. Абсолютни адмирации за автора на тази уникална рецепта! Днес я направих, надмина всичките ми очаквания и остави без думи хората, които я опитаха. Много, много благодаря за чудесната рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотно! Много ви благодаря за невероятните отзиви! :))) Да ви е сладко!

      Изтриване
  28. Здравейте,

    Тортата изглежда чудесно и днес ще събера продуктите за нея :) нямам търпение да я направя за рожден ден на близък приятел.

    И 2въпросчета:
    1. кое точно я стяга да стои във форма на торта след като махнем ринга?
    2. Каква тиква използвате- продълговата или кръгла :)

    Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Деси, тортата я държи крема от заквасена сметана и крема сирене. Стабилна е не се тревожете. Използвам тиква цигулка обикновено.

      Изтриване
    2. Привет, Ани! Тортата стана превъзходна - точно по мой вкус /въпреки, че направих някои грешки като аматьор/. Това ще е един от редовно приготвяните есенни десерти вкъщи! Благодаря

      Изтриване
    3. Изключително много благодаря за рецептата за тази страхотна торта. Дори необичащите тиква се наредиха за второ парче :) Направих двойна доза за един голям ринг за торта и всичко се омете за отрицателно време!

      Страхотна е!
      Благодаря

      Изтриване
    4. Антонина, Десислава, много се радвам, че тортата ви е харесала. Изключително вкусна е и толкова лесна! Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  29. Здравейте, реших и аз да направя тортата, но се оказа, че магазините наоколо не зареждат "Филаделфия". Може ли с обикновено крема сирене?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А Arla имат ли? Много я харесвам. Ако няма българско..

      Изтриване
  30. ей сега я направих! нямах крема и сложих маскарпоне. мирише божествено! единствената ми забележка е, че според мен няма нужда от толкова много вода при задушаването на тиквата и ябълката. както винаги - страхотна рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 6 + за рецептата. поздравления! много ми хареса. досега рецепта оттук не ме е подвеждала.

      Изтриване
    2. Страхотно! Много се радвам, че и с маскарпоне се е получила тортата. Аз слагам водата,за да омекне тиквата. Тя се изпарява. Поздрави

      Изтриване
    3. Сърдечно ви благодаря!

      Изтриване
  31. Страхотна и много лесна торта! Благодаря за споделената рецепта, Ани!

    ОтговорИзтриване
  32. Zdravei, Ani. Iskam da popitam gore dolu kolko grama da e tikvata? Imam dve golemi parcheta, no te sa obshto kum 2kg ne znam dali nqma da e mnogo?

    ОтговорИзтриване
  33. Уникално вкусна и много лесна за приготвяне! :) Благодарности!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз Ви благодаря, че ми писахте впечатленията си. За мен те са много важни!

      Изтриване
  34. Днес направих тортата. Страхотно вкусна! Благодаря за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване
  35. Уникална. Препоръчвам на всеки ;)

    ОтговорИзтриване
  36. Здравейте, последният път като я правих обра овациите. Страхотна и лесна торта. Сега обаче ще трпбва да я направя 24 часа предварително. Обикновено колкото повече стоят, толкова по-хубави стават повечето торти, но дали знаете с тази как стоят нещата. Дали няма да стане суха, ако я държа толкова време в хладилника?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, няма да стане суха за 24 ч. Тортата е много сочна, от плодовете. Няма да изсъхне. Покрийте я с капак.

      Изтриване
    2. Благодаря! Престоя си 24ч и стана доста мекичка, пак ужасно вкусна, но според мен за препоръчване е да не стои толкова време. Що се отнася до задушаването на плодовете, следващия път ще пропусна водата, че те самите си пуснаха доста сок и се наложи да отнемам от течността. Вероятно зависи от конкретната тиква и ябълки.

      Изтриване
    3. Да, по принцип един ден е максимумът за такива торти. Нямат консерванти и освен това поемат от ароматите на хладилника. Можете и да не добавяте вода, зависи от сорта ябълки.

      Изтриване
  37. Здравей Ани тортата изглежда превъзходно. Мога ли да използвам сушени боровинки не намирам пресни?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, аз имам предвид сушени в рецептата.

      Изтриване
  38. Благодаря ти!Уникална торта.
    Направих я с дъщерите ми /близначки на 12 години/ :))) Истинско преживяване беше.
    Единствената промяна, която си позволих беше, че вместо Филаделфия сложих българско крема сирене.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурна съм, че и с българско крема сирене е станала чудесна. Да ви е сладко

      Изтриване
  39. Това е любимата ми торта! Благодаря за рецептата! Аз импровизирах с крема, приготвих го от кисело мляко с извара. Получи се невероятен сладкиш. Синът ми, който не обича извара, беше очарован от вкуса.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Дани, много се радвам, че тортата ви е харесала и сте надградили рецептата. Чудесно се е олекотила още повече с извараа и кисело мляко.

      Изтриване
  40. Горещо препоръчвам! Любима торта втора зима!

    ОтговорИзтриване
  41. ох, да споделя и аз. по принцип не повтарям торти, но....тази е уникална, страшно ми харесва. признавам, че съм капризна, рядко ме запленяват торти. скоро имахме 2 независими тържества. бях решила да направя торта кислород, стори ми се по-интересна. признавам, че не ме впечатли, затова на втория празник най-егоистично си направих есенната торта и изядох с абсолютен кеф 3 парчета ;-) само аз не слагам боровинки. но е мега торта наистина!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. забравих - това е от малкото торти, които съм правила много пъти /както и бисквитеното рафаело/

      Изтриване
    2. Здравейте, благодаря ви за прекрасния отзив за тиквената торта! Наистина е страхотно попадение, сочна и много различна торта! Да ви е сладко и си хапвайте с чиста съвест! :))

      Изтриване
  42. Е няма друг такъв десерт с тази ........тиква (никак не любима за моето семейство), поздравления Ани за отличната рецепта, с която успях да излъжа домашните любимци вече три пъти за близо седмица:))))). Правих крема и в оригинал -със сирене Филаделфия, и с Маскарпоне го заместих и със обикновенно сирене крема, и трите пъти беше опустошена само за часове. Благодаря ти от сърце:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) Прекрасно! Винаги е постижение, когато успеем да надхитрим близките ни с нещо, което не обичат :))

      Изтриване
  43. дали ще стане с други плодове - например ябълка и круша? или някакъв по-пролетен вариант?

    ОтговорИзтриване
  44. Здравейте Ани, дали бихте ми казали с каква вместимост е чаената чаша, която в тази рецепта сте ползвала?

    ОтговорИзтриване
  45. Белия крем направих само със сметана . Ябълките ги изядоха децата и стъргах само тиква . И без индийско орехче . Тъй като "кремовете " ми се видяха влажни не ползвах и мляко . Но беше тооооооооооооолкова вкусно !!!!!!!!!!! Бях във рая !И скоро пак ще ходя , че половината тиква стои ! Ако знаеш колко те обичам заради тази рецепта ?!

    ОтговорИзтриване
  46. Здравейте, Ани! Страхотни рецепти, включително и тази 😊 Мога ли да заменя сиренето Филаделфия с друго, например маскорпоне или крема сирене?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Филаделфия си е крема сирене. Но можете да го замените с българско например на Вълчев.

      Изтриване
  47. Здравейте, по-нагоре сте отговорили за грамажа на тиквата, 200гр на парче или общо 200гр е тиквата в рецептата?Благодаря

    ОтговорИзтриване
  48. Здравейте,Ани,от няколко години се каня да направя тази торта и все нямам време или пък намам всичките продукти ,ноднес реших-ще а направя с каквото разполагам пък и сега време -колкото искам.Нямях крем сирене, замених го с извара +малко кисело мляко ипасирах за по-фина структура ,орехите сложих но грешка в крема ,овместо 2 ябълки -1 абялка и 2 дюли .И за финал-нямах прясно мляко и бисквитита топвах в разтворимо 3 в 1 +малко какао .Пълна бъркотия !Но тортата се получи и то каква !!!

    Благодаря за рецептата !Лесно е да намериш решение ,когато ти посочат начина !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам коя подред рецепта правя от сайта Ви ,не съм голям специалист готвач, но следвайки рецептите Ви,винаги всичко ми се получава, а тази торта наистина е много вкусна.Пастичките Сахер от днешната Ви публикация се наредиха бързо на опашката .Благодаря

      Изтриване
  49. Правих я и преди със страхотен резултат, но мисля да импровизирам с кокосово мляко за накисване на бисквитите и квадратна тавичка с бисквити Petit Beurre за да се наредят по-плътно без разстояния. Благодаря за идеята.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Със сигурност няма да повлияе на вкуса. Непременно опитайте! :)

      Изтриване
  50. Срахотна днес я направих:) А как само ухаят тиквата и ябълките ммммм!

    ОтговорИзтриване
  51. Харесва ми рецептата и искам да я пробвам, но ме спират бисквитките. Бих искала да може да се заменят с безглутенов съставка. Какво бихте посъветвали?

    ОтговорИзтриване
  52. Може да ползвате безглутенови бисквити.

    ОтговорИзтриване
  53. Здравейте,само да допълня-добавих към плънката и малко светли и тъмни стафиди,както и нарязани на парченца сушени смокини,просто имах излишни и се получи страхотно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Леле колко апетитно прозвуча :)) Да ви е сладко :)

      Изтриване
  54. Гледам си коментарите тук....всяка есен драсвам по някой. Е уникална е тази торта, няма конкуренция в моите очи и стомах. За последния месец я правих 2 пъти, всички припадат направо. Ани, авторска ли ти е рецептата? Благодаря още веднъж за тази наслада.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страшно се радвам, че тортата ви е толкова любима. Това е една от рецептите, с които най-много се гордея :)

      Изтриване
  55. Тортата е невероятна. Всяка есен влизам в гугъл да я търся за да я приготвя наново. Изключително ароматна, вкусна, лека и деликатна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно ви благодаря. Така приятно ми стана :)

      Изтриване
  56. Здравейте,Ани!Правя в момента тортата.....Утре ще Ви пиша как се е получила.Исках да попитам само ,къде слагате маслото?И в книгата потърсих и сега и на страницата Ви,но не намерих информация.Благодаря Ви и хубав уикенд!
    🎃🌼😊🍰

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Александра. Копирам от рецептата: "Сложете настърганите тиква и ябълки в тенджера с маслото. Добавете половин чаена чаша кафява захар и 1 ч.ч. вода и ги кипнете на котлона." В маслото задушавате тиквата и ябълката :)

      Изтриване
  57. Олеее!Ама,че съм .....Иначе то няма място за чудене къде трябва да е,но за всеки случай да попитам.Видях ,че съм пропуснала маслото и реших да го сложа в готовата смес с тиквата и ябълките най-накрая.Иначе тортата стана божествена и много красива.Много вкусна,лека, елегантна....Контрастът в цветовете на блатове я прави изящно красива.Изпращам Ви и снимка на моето тиквено вълшебство! Поздрави от Бургас!Бъдете здрава и все така вдъхновяваща,прекрасна,Ани и разбира се очакваме нови идеи, рецепти и естествено книга....ако може да е с гланцирани страници!🧚💗🎀👒🍰

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно ви благодаря Александра за милите думи. Толкова ме зарадвахте. :)))

      Изтриване
  58. Правя я вече няколко пъти и всички си слагат допълнително парче. Невероятна комбинация на вкусове. Любима ни е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотно! Много ви благодаря за отзивите!

      Изтриване
  59. Какъв е грамажът на тиквата? За форма 26 см продуктите трябва да се увеличат двойно, предполагам?

    ОтговорИзтриване
  60. Открих рецептата Ви преди 3 години и от тогава всяка есен я приготвям по няколко пъти. Чудесна е и особено много ценя, че е точна и описателна! Пожелавам ви още кулинарни вдъхновения :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз ценя това, че сте отделили от времето си да ми пишете. Сърдечно ви благодаря. Да ви е сладко :)

      Изтриване
  61. Чудесен вкус съчетание на есен на сладичко в чиния:) една моя приятелка я прави и ми я препоръча. Сега ме почерпи и впечатлението ми е леллее колко вкусна торта. И веча ще я. Ровя и аз 🍂 обожавам такива десерти леки, плодови подправкитеее са точните и крема е обединяващо пленяващ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Толкова ми е хубаво, когато рецептите се предават от уста на уста и печелят нови приятели. ;) Да ви е сладко! Радвам се, че тортата ви е станала любима ;)

      Изтриване
  62. всяка година отставям коментар - определено тортата ми е много любима, да не кажа най-любимата! а съм голям каприз на тортите ;-)браво!

    ОтговорИзтриване
  63. Разкошна торта , божествен вкус , благодаря за чудесната рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно ви благодаря за хубавите думи. Да ви е сладко :)

      Изтриване
  64. любимата ми торта!

    ОтговорИзтриване