Ако обичате леки и нежни плодови торти тази със сигурност ще ви заплени. Пристрастяващо вкусна е и ужасно лесна за приготвяне, без печене на блатове, защото е с бисквити. Единствено е необходимо да задушите настърганите тиква и ябълки с масло и захар, до омекване, след това сглобявате тортата. Ние не я изчакахме много дълго, но и след 2 часа беше перфектна за хапване, мека, сочна и божествено вкусна!
Тортата е букет от всички аромати на есента - тиква, ябълка, канела, джинджифил, индийско орехче, портокал. Ухае страхотно и не е много сладка. Доверете ми се и няма да съжалявате!
1 пакет бисквити с масло Роден край
прясно мляко за напояване
2 големи парчета белена, настъргана тиква
2 белени, настъргани ябълки, сорт Златна превъзходна
50 г масло
1/2 ч.ч. кафява захар Демерара
кората от един портокал
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. Ром
шепа накълцани орехи
шепа червени боровинки
продукти за крема:
400 г заквасена сметана
175 г крема сирене Филаделфия Light
2 с.л. пудра захар
2 ванилии
1/4 ч.л. кора от портокал
продукти за поръсване:
5-6 бр. бисквити
1/2 ч.л. натурално какао
1/2 ч.л. канела
Сложете настърганите тиква и ябълки в тенджера с маслото. Добавете половин чаена чаша кафява захар и 1 ч.ч. вода и ги кипнете на котлона. Оставете ги да поврат, докато водата се изпари напълно. Отстранете от котлона. Сложете портокаловата кора, подправките, накълцаните орехи, боровинките и рома. Разбъркайте добре и охладете сместа напълно.
В купа смесете заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар и добавете ванилиите и портокаловата кора.
Сглобяване на тортата:
Сложете ринга върху поднос. Намажете малка част от крема на дъното. Подредете, напоени в мляко, бисквити.
Отгоре разпредете 1/2 от плънката от тиква и ябълка.
Намажете с втори пласт крем.
Отново сложете ред напоени бисквити, разпределете втората част от плънката и завършете с крем. Охладете тортата за минимум един час. Прокарайте нож по ръба и отстранете ринга. Поръсете със смлени бисквити с какао и канела. Охладете добре и поднесете.
Да ви е сладко!
Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)
От любимите ми, без печене! Страхотна, Ани!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви Мария. И аз много ги обичам, защото не отнемат много време, а резултатът е шеметен! :) Поздрави
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеМного елегантен,а и лесен десерт,Ани!Поздравления!
ОтговорИзтриванеМиленка, много ще се радвам ако го опиташ :) Позрави и спорна седмица.
ИзтриванеСлед няколко дни, пак ще ме почнат да правя торта и обезателно ще я изпробвам, Ани. Чудесна, лесна и вкусна торта! Направо сами ще си я направят ;))))
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица от мен!
Ирме, ти само задуши тиквата и ябълката, другото сами ще си го сглобят :) Много е лесно. А вкусът ти ще го оцениш! :) Прегръдки
ИзтриванеЧудесна торта Ани,ще я опитам тази седмица още повече е без печене.Поздрави.
ИзтриванеЧудесна, лека и ароматна торта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Ани!
С пожелание за усмихната седмица :)
Дани, много се радвам, че ти допада Дани. Тортичката си е сезонна. Сега й е моментът, докато има вкусни тикви и ябълки на пазара. Успешна седмица ти желая.
ИзтриванеАни, напълнях само от гледане! Чудесно звучи и много вкусно изглежда. Благодаря за споделената рецепта.
ОтговорИзтриванеКрасавице, имаш накъде да пълнееш :))) Задължително я опитай, много ще ти хареса :) Прегръдки
ИзтриванеАни, благодаря за рецептите ти за бисквитени торти. Почти всички съм ги пробвала и са точно по мой вкус. Тази също. Не обичам сметана, с изключение на заквасената. Така, че рецептата вече е записана:)
ОтговорИзтриванеПриятная вечер!
Краси, като прочетох коментара ти и се замислих всъщност колко бисквитени торти имам. Ами не са малко наистина. Явно и аз много ги обичам :))) И аз не обичам сметани, най-много харесвам заквасената сметана. Довери ми се и няма да съжаляваш. Поздрави и хубав ден :)
ИзтриванеГрабна ме с идеята, а изпълнението и съчетанието от вкусове - плени, Ани! Сигурна съм, че тортата е не само красива, а и изключително вкусна. Прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеТака е Евче, невероятно вкусна е! Със сигурност ще я правя пак, а най-скоро в четвъртък, че ми я поръчаха за РД на един приятел :) Прегръдки
ИзтриванеНеустоимо и като визия и вкус, а най-вече като изпълнение.
ОтговорИзтриванеБлагодаря много Весе. Радвам се, че ти харесва!
ИзтриванеМного красиво и вкусно изглежда .Започвам още сега ,че нямам търпение да усетя вкуса на това изобретение!
ОтговорИзтриванеА аз нямам търпение да споделите отзиви след това :))
ИзтриванеНе мога да повярвам, че от толкова елементарни на пръв поглед продукти (без да ги обезценявам), сте сътворили такава красота. Вече обмислям какво да пригодя за ринг, че нямам такава малка тавичка, за да мога да направя това "чудо". Страхотна тортичка
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря Галя. Понякога точно с простички продукти човек може да приготви най-добрите шедьоври! Нужна е само малко фантазия и усет. Много се радвам, че тортата ви харесва. Насладете й се и вие :) Сърдечни поздрави
ИзтриванеАничка, колко сочно, ароматно и сезонно предложение! Предполагам колко е вкусна, сигурно се
ОтговорИзтриванетопи като кадифе...
Усмивки от мен!
Много е ароматна Гери наистина. Сочна, лека, не много сладка и мнооого вкусна :) Когато омекне добре всичко така хубаво се слива, че дори бисквитите не се усещат :)
ИзтриванеКато винаги сте много стилна и оригинална в предложените рецепти.Закупила съм продуктите и до края на седмицата ще я направя, че имам тиквеник който трябва да се доизяде.Страхувам се, че ако я приготвя днес ще имам тиквеник до следващата седмица ;-)
ОтговорИзтриванеНели, здравейте! :) Има такава вероятност права сте. Едно по едно, за им се насладите докрай :) Благодаря ви :)
ИзтриванеАни,след този увод и снимките нямам грам съмнение колко си права,че тортата е божествена,сочна и носеща дъх на есен,много ми хареса,поздравления!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ти харесва Роси. Ти със сигурност ще я оцениш. Знам, че обичаш плодовите десерти :)
ИзтриванеТоку що я направих тази вкусотия и я сложих да се охлади. Не е имало нещо от този блог, което да съм пробвала и да не е било страхотно - сладко или солено! Възхитена съм от всички рецепти, които до голяма степен отговарят на вкуса ми , а и вкъщи всичко винаги се е харесвало! Очаквам всяка следваща рецепта с любопитство , защото винаги ми даваш идеи, когато се чудя какво да сготвя!!!Благодаря много!
ОтговорИзтриванеТеодора, искам да ви благодаря за отделеното време да ми напишете този толкова мил коментар. Трогнахте ме, наистина! Много съм щастлива, когато получавам такива добри отзиви от хората, които ме четат и готвят по моите рецепти. Това осмисля всичко, което правя с толкова любов! Благодаря още веднъж! Надявам се, че тортичката ви е харесала :)
ИзтриванеИ отново страхотна торта :-) Благодаря за рецептата-вече отлежава в хладилника:-) Голяма почитателка съм Ви.Всички рецепти,които съм пробвала са имали голям успех!Фаворита ни е Рафаелото :-) Благодаря!
ОтговорИзтриванеСнежанка (страхотно име :) ) аз ви благодаря, че я опитахте. Трогнахте ме с този мил коментар. Много се радвам, че рецептите ми ви харесват и са точно по ваш вкус. Да ви е сладка тортата :)
ИзтриванеСтрахотно предложение, Ани, как съм го изпуснала...
ОтговорИзтриванеМного аромат, вкус и чудесна идея за съчетание.
Благодаря и поздрави за теб
Дианка, не е за изпускане, а за дегустиране :)) Разкошна е! Прегръдки
ИзтриванеСтрахотна торта! Поздравления! Аз смених някой зидакншс, за да стане по мой вкус..и гостите ми я харесаха много.Ето и моя вариант: http://bonboneta.net/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%BC/%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B5
ОтговорИзтриванеОчаквам още мнго интерсни статии с нетърпение
Моите поздравления! Чудесна интерпретация на есенната тортичка сте направили! Много интересно с този ликьор от кумкоат. Браво!
ИзтриванеАни, тортата стана невероятна! Благодаря за поредната прекрасна рецепта!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че сте я харесали. Да ви е сладко :)
ИзтриванеОчаквах гости и реших да направя тортичката, обаче направих плънката и ... проблем нямам толкова малък ринг или нещо. Оставих я да изстива и имах да свърша малко работа навън. Случайно намерих един магазин и ... намерих си малка формичка но сърце. Ето че проблема ми беше решен и се получи чудна ароматна, лека тортичка. Дори детето ми се натъжи, че свърши затова взех сметана и крема сирене и днес ще направя я отново. Чудна е тортичката наистина. Благодаря пак за рецептата, ще се прави често явно. Хубава седмица.
ОтговорИзтриванеМного обичам приказки със щастлив край :) Чудесно е, че въпреки всичко сте намерили форма и сте успяли да довършите рецептата. Тортичката е много лека, ефирна и ужасно вкусна. Много ме зарадвахте karolla. Благодаря ви! :)
ИзтриванеИмах огромно тиквище (тиква),раздадох на съседи,правих тиквеник,супа,три сладкиша с тиква и накрая се сетих за тази торта,че си я бях набелязала.Днес я направих,сега я опитахме:).Ани,разкош,сочен разкош,страхотна е!Лека,бързо стана и адски по мой вкус.Благодаря ти отново,винаги успявам с теб и е точно по вкуса на семейството ми.Поздрави
ОтговорИзтриванеИлина
Страхотно, много ме зарадва Илина. Тортата наистина е много сочна и лека. Сигурна съм, че сте си облизали пръстите. Прегръдки
ИзтриванеТортата е неповторима. Благодаря и за рецептата. Който не я е направил да побърза. Свършва за кратко време, но си заслужава.
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря за коментара. Радвам се, че ви е харесала тортата.
ИзтриванеНевероятна торта! Съчетанието на аромати е просто мммммммммм :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата!
Да ви е сладко Ася. Благодаря ви.
ИзтриванеЗдравей, за първи път пиша, но не за първи път приготвям твоите страхотни изкушения, Ани. Тази торта е страхотна, неповторима, ароматна... Също като "Обичам те" Троен шоколад, Арменски кекс с индийско орехче, Тиквен пай ииии още много други ,изпробвани от мен. Прекрасна си, Ани, продължавай да ни предизвикваш да опитваме и ние...
ОтговорИзтриванеЗдравейте, благодаря ви, че се престрашихте да ми оставите коментар. :) Правете го по-често :)))
ИзтриванеМного се радвам, че рецептите ми ви харесват и всички ви се получават. Това за мен е много важно! Не спирайте да експериментирате. Сърдечни поздрави
Смятам да пробвам скоро тази вкусна идея. Ще споделя резултата...
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко. :)
ИзтриванеС какво се поръсва отгоре? Благодаря предварително :)
ОтговорИзтриванеСъс смес от смлени бисквити, натурално какао и канела.
Изтриванеstraxotna recepta! Blagodaria Vi!!
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко :)
ИзтриванеBlagodaria za prekrasnata retsepta! 6te ia probvam nepremenno!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви харесва.
ИзтриванеАбсолютни адмирации за автора на тази уникална рецепта! Днес я направих, надмина всичките ми очаквания и остави без думи хората, които я опитаха. Много, много благодаря за чудесната рецепта.
ОтговорИзтриванеСтрахотно! Много ви благодаря за невероятните отзиви! :))) Да ви е сладко!
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеТортата изглежда чудесно и днес ще събера продуктите за нея :) нямам търпение да я направя за рожден ден на близък приятел.
И 2въпросчета:
1. кое точно я стяга да стои във форма на торта след като махнем ринга?
2. Каква тиква използвате- продълговата или кръгла :)
Благодаря предварително.
Здравейте Деси, тортата я държи крема от заквасена сметана и крема сирене. Стабилна е не се тревожете. Използвам тиква цигулка обикновено.
ИзтриванеПривет, Ани! Тортата стана превъзходна - точно по мой вкус /въпреки, че направих някои грешки като аматьор/. Това ще е един от редовно приготвяните есенни десерти вкъщи! Благодаря
ИзтриванеИзключително много благодаря за рецептата за тази страхотна торта. Дори необичащите тиква се наредиха за второ парче :) Направих двойна доза за един голям ринг за торта и всичко се омете за отрицателно време!
ИзтриванеСтрахотна е!
Благодаря
Антонина, Десислава, много се радвам, че тортата ви е харесала. Изключително вкусна е и толкова лесна! Сърдечни поздрави!
ИзтриванеЗдравейте, реших и аз да направя тортата, но се оказа, че магазините наоколо не зареждат "Филаделфия". Може ли с обикновено крема сирене?
ОтговорИзтриванеА Arla имат ли? Много я харесвам. Ако няма българско..
Изтриванеей сега я направих! нямах крема и сложих маскарпоне. мирише божествено! единствената ми забележка е, че според мен няма нужда от толкова много вода при задушаването на тиквата и ябълката. както винаги - страхотна рецепта.
ОтговорИзтриване6 + за рецептата. поздравления! много ми хареса. досега рецепта оттук не ме е подвеждала.
ИзтриванеСтрахотно! Много се радвам, че и с маскарпоне се е получила тортата. Аз слагам водата,за да омекне тиквата. Тя се изпарява. Поздрави
ИзтриванеСърдечно ви благодаря!
ИзтриванеСтрахотна и много лесна торта! Благодаря за споделената рецепта, Ани!
ОтговорИзтриванеДа Ви е сладко Стефи :)
ИзтриванеZdravei, Ani. Iskam da popitam gore dolu kolko grama da e tikvata? Imam dve golemi parcheta, no te sa obshto kum 2kg ne znam dali nqma da e mnogo?
ОтговорИзтриванеЗдравейте Мариам. Горе-голу по около 200 г.
ИзтриванеУникално вкусна и много лесна за приготвяне! :) Благодарности!
ОтговорИзтриванеАз Ви благодаря, че ми писахте впечатленията си. За мен те са много важни!
ИзтриванеДнес направих тортата. Страхотно вкусна! Благодаря за споделената рецепта!
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко stefana66. Благодаря ви :)
ИзтриванеУникална. Препоръчвам на всеки ;)
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко :))))
ИзтриванеЗдравейте, последният път като я правих обра овациите. Страхотна и лесна торта. Сега обаче ще трпбва да я направя 24 часа предварително. Обикновено колкото повече стоят, толкова по-хубави стават повечето торти, но дали знаете с тази как стоят нещата. Дали няма да стане суха, ако я държа толкова време в хладилника?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, няма да стане суха за 24 ч. Тортата е много сочна, от плодовете. Няма да изсъхне. Покрийте я с капак.
ИзтриванеБлагодаря! Престоя си 24ч и стана доста мекичка, пак ужасно вкусна, но според мен за препоръчване е да не стои толкова време. Що се отнася до задушаването на плодовете, следващия път ще пропусна водата, че те самите си пуснаха доста сок и се наложи да отнемам от течността. Вероятно зависи от конкретната тиква и ябълки.
ИзтриванеДа, по принцип един ден е максимумът за такива торти. Нямат консерванти и освен това поемат от ароматите на хладилника. Можете и да не добавяте вода, зависи от сорта ябълки.
ИзтриванеЗдравей Ани тортата изглежда превъзходно. Мога ли да използвам сушени боровинки не намирам пресни?
ОтговорИзтриванеРазбира се, аз имам предвид сушени в рецептата.
ИзтриванеБлагодаря ти!Уникална торта.
ОтговорИзтриванеНаправих я с дъщерите ми /близначки на 12 години/ :))) Истинско преживяване беше.
Единствената промяна, която си позволих беше, че вместо Филаделфия сложих българско крема сирене.
Сигурна съм, че и с българско крема сирене е станала чудесна. Да ви е сладко
ИзтриванеТова е любимата ми торта! Благодаря за рецептата! Аз импровизирах с крема, приготвих го от кисело мляко с извара. Получи се невероятен сладкиш. Синът ми, който не обича извара, беше очарован от вкуса.
ОтговорИзтриванеЗдравей Дани, много се радвам, че тортата ви е харесала и сте надградили рецептата. Чудесно се е олекотила още повече с извараа и кисело мляко.
ИзтриванеЗ
ОтговорИзтриванеГорещо препоръчвам! Любима торта втора зима!
ОтговорИзтриване:))) Благодаря Ви Таня
Изтриванеох, да споделя и аз. по принцип не повтарям торти, но....тази е уникална, страшно ми харесва. признавам, че съм капризна, рядко ме запленяват торти. скоро имахме 2 независими тържества. бях решила да направя торта кислород, стори ми се по-интересна. признавам, че не ме впечатли, затова на втория празник най-егоистично си направих есенната торта и изядох с абсолютен кеф 3 парчета ;-) само аз не слагам боровинки. но е мега торта наистина!
ОтговорИзтриванезабравих - това е от малкото торти, които съм правила много пъти /както и бисквитеното рафаело/
ИзтриванеЗдравейте, благодаря ви за прекрасния отзив за тиквената торта! Наистина е страхотно попадение, сочна и много различна торта! Да ви е сладко и си хапвайте с чиста съвест! :))
ИзтриванеЕ няма друг такъв десерт с тази ........тиква (никак не любима за моето семейство), поздравления Ани за отличната рецепта, с която успях да излъжа домашните любимци вече три пъти за близо седмица:))))). Правих крема и в оригинал -със сирене Филаделфия, и с Маскарпоне го заместих и със обикновенно сирене крема, и трите пъти беше опустошена само за часове. Благодаря ти от сърце:)
ОтговорИзтриване:)))) Прекрасно! Винаги е постижение, когато успеем да надхитрим близките ни с нещо, което не обичат :))
Изтриванедали ще стане с други плодове - например ябълка и круша? или някакъв по-пролетен вариант?
ОтговорИзтриванеРазбира се, че ще стане :)
ИзтриванеЗдравейте Ани, дали бихте ми казали с каква вместимост е чаената чаша, която в тази рецепта сте ползвала?
ОтговорИзтриванеЗдравей Катя, чашата е 200 грама. Сложете 1/2 захар.
ИзтриванеМного благодаря - :)
ИзтриванеБелия крем направих само със сметана . Ябълките ги изядоха децата и стъргах само тиква . И без индийско орехче . Тъй като "кремовете " ми се видяха влажни не ползвах и мляко . Но беше тооооооооооооолкова вкусно !!!!!!!!!!! Бях във рая !И скоро пак ще ходя , че половината тиква стои ! Ако знаеш колко те обичам заради тази рецепта ?!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Ани! Страхотни рецепти, включително и тази 😊 Мога ли да заменя сиренето Филаделфия с друго, например маскорпоне или крема сирене?
ОтговорИзтриванеДа, Филаделфия си е крема сирене. Но можете да го замените с българско например на Вълчев.
ИзтриванеЗдравейте, по-нагоре сте отговорили за грамажа на тиквата, 200гр на парче или общо 200гр е тиквата в рецептата?Благодаря
ОтговорИзтриванеСилвия, около 200 г е тиквата.
ИзтриванеЗдравейте,Ани,от няколко години се каня да направя тази торта и все нямам време или пък намам всичките продукти ,ноднес реших-ще а направя с каквото разполагам пък и сега време -колкото искам.Нямях крем сирене, замених го с извара +малко кисело мляко ипасирах за по-фина структура ,орехите сложих но грешка в крема ,овместо 2 ябълки -1 абялка и 2 дюли .И за финал-нямах прясно мляко и бисквитита топвах в разтворимо 3 в 1 +малко какао .Пълна бъркотия !Но тортата се получи и то каква !!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата !Лесно е да намериш решение ,когато ти посочат начина !
Не знам коя подред рецепта правя от сайта Ви ,не съм голям специалист готвач, но следвайки рецептите Ви,винаги всичко ми се получава, а тази торта наистина е много вкусна.Пастичките Сахер от днешната Ви публикация се наредиха бързо на опашката .Благодаря
ИзтриванеПравих я и преди със страхотен резултат, но мисля да импровизирам с кокосово мляко за накисване на бисквитите и квадратна тавичка с бисквити Petit Beurre за да се наредят по-плътно без разстояния. Благодаря за идеята.
ОтговорИзтриванеСъс сигурност няма да повлияе на вкуса. Непременно опитайте! :)
ИзтриванеСрахотна днес я направих:) А как само ухаят тиквата и ябълките ммммм!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви харесва :)
ИзтриванеХаресва ми рецептата и искам да я пробвам, но ме спират бисквитките. Бих искала да може да се заменят с безглутенов съставка. Какво бихте посъветвали?
ОтговорИзтриванеМоже да ползвате безглутенови бисквити.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,само да допълня-добавих към плънката и малко светли и тъмни стафиди,както и нарязани на парченца сушени смокини,просто имах излишни и се получи страхотно
ОтговорИзтриванеЛеле колко апетитно прозвуча :)) Да ви е сладко :)
ИзтриванеГледам си коментарите тук....всяка есен драсвам по някой. Е уникална е тази торта, няма конкуренция в моите очи и стомах. За последния месец я правих 2 пъти, всички припадат направо. Ани, авторска ли ти е рецептата? Благодаря още веднъж за тази наслада.
ОтговорИзтриванеСтрашно се радвам, че тортата ви е толкова любима. Това е една от рецептите, с които най-много се гордея :)
ИзтриванеТортата е невероятна. Всяка есен влизам в гугъл да я търся за да я приготвя наново. Изключително ароматна, вкусна, лека и деликатна.
ОтговорИзтриванеСърдечно ви благодаря. Така приятно ми стана :)
ИзтриванеЗдравейте,Ани!Правя в момента тортата.....Утре ще Ви пиша как се е получила.Исках да попитам само ,къде слагате маслото?И в книгата потърсих и сега и на страницата Ви,но не намерих информация.Благодаря Ви и хубав уикенд!
ОтговорИзтриване🎃🌼😊🍰
Здравейте Александра. Копирам от рецептата: "Сложете настърганите тиква и ябълки в тенджера с маслото. Добавете половин чаена чаша кафява захар и 1 ч.ч. вода и ги кипнете на котлона." В маслото задушавате тиквата и ябълката :)
ИзтриванеОлеее!Ама,че съм .....Иначе то няма място за чудене къде трябва да е,но за всеки случай да попитам.Видях ,че съм пропуснала маслото и реших да го сложа в готовата смес с тиквата и ябълките най-накрая.Иначе тортата стана божествена и много красива.Много вкусна,лека, елегантна....Контрастът в цветовете на блатове я прави изящно красива.Изпращам Ви и снимка на моето тиквено вълшебство! Поздрави от Бургас!Бъдете здрава и все така вдъхновяваща,прекрасна,Ани и разбира се очакваме нови идеи, рецепти и естествено книга....ако може да е с гланцирани страници!🧚💗🎀👒🍰
ОтговорИзтриванеСърдечно ви благодаря Александра за милите думи. Толкова ме зарадвахте. :)))
ИзтриванеНевероятно лека и вкусна !
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко :))
ИзтриванеПравя я вече няколко пъти и всички си слагат допълнително парче. Невероятна комбинация на вкусове. Любима ни е!
ОтговорИзтриванеСтрахотно! Много ви благодаря за отзивите!
ИзтриванеКакъв е грамажът на тиквата? За форма 26 см продуктите трябва да се увеличат двойно, предполагам?
ОтговорИзтриванеЧак двойно не, по-скоро половин път.
ИзтриванеОткрих рецептата Ви преди 3 години и от тогава всяка есен я приготвям по няколко пъти. Чудесна е и особено много ценя, че е точна и описателна! Пожелавам ви още кулинарни вдъхновения :)
ОтговорИзтриванеА аз ценя това, че сте отделили от времето си да ми пишете. Сърдечно ви благодаря. Да ви е сладко :)
ИзтриванеЧудесен вкус съчетание на есен на сладичко в чиния:) една моя приятелка я прави и ми я препоръча. Сега ме почерпи и впечатлението ми е леллее колко вкусна торта. И веча ще я. Ровя и аз 🍂 обожавам такива десерти леки, плодови подправкитеее са точните и крема е обединяващо пленяващ!
ОтговорИзтриванеТолкова ми е хубаво, когато рецептите се предават от уста на уста и печелят нови приятели. ;) Да ви е сладко! Радвам се, че тортата ви е станала любима ;)
ИзтриванеУУУУ-НИИИ-КААААЛ-НА!!!
ОтговорИзтриване:))) Сърдечно ви благодаря :))
Изтриваневсяка година отставям коментар - определено тортата ми е много любима, да не кажа най-любимата! а съм голям каприз на тортите ;-)браво!
ОтговорИзтриванеТова е голям комплимент за мен!! :))
ИзтриванеРазкошна торта , божествен вкус , благодаря за чудесната рецепта!
ОтговорИзтриванеСърдечно ви благодаря за хубавите думи. Да ви е сладко :)
Изтриванелюбимата ми торта!
ОтговорИзтриванеМного се радвам! Благодаря ви.
ИзтриванеСтрахотна
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря!
Изтриване