Ако обичате карфиол, но не знаете как да си го приготвите опитайте моята рецепта за карфиолени кюфтенца. Крехки, сочни и много вкусни. Обещавам ви, че ще преоткриете карфиола.
4 ч.ч. розички карфиол (1 голяма глава)
3 моркова
1/2 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. прясно настърган Пармезан
1 яйце
връзка пресен лук
2 скилидки чесън
връзка пресен магданоз
черен пипер
сол
50 г масло или зехтин
Отделете розичките карфиол и ги сварете в тенджера с вода, заедно с обелените и нарязани моркови. Отцедете водата и ги нарежете с нож на ситно. Изсипете ги в купа. Добавете брашното, за да поеме излишната влага и разбъркайте. Добавете и настъргания пармезан. Нарежете на ситно връзка пресен лук и чесън. Чукнете едно яйце, поръсете със сол и черен пипер и нарежете магданоз. Разбъркайте всичко добре.
Загрейте тиган с малко масло. Когато се стопи сложете малко от сместа със супена лъжица и заравнете. След 2-3 минути обърнете с шпатула и изпечете и от другата страна. По същия начин изпечете и останалите кюфтенца.
По желание поднесете с млечен-чеснов сос.
С удоволствие ще ги направя, Ани!
ОтговорИзтриванеОткрих късно карфиола и най-много обичам
да го хапвам суров :)
Кюфтенцата ти изглеждат чудесно!
Хубав ден от мен!
Страхотни са, Ани, ще ги пробвам! :) Хубав ден!
ОтговорИзтриванеПрекрасни са, Ани! Много ги обичам , а напоследък наблягам предимно на карфиола. използвам го и за заместител на тестото за пица и се получава страхотно. Ще опитам и твоята рецепта! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеКолко навреме се появяват тези кюфтенца! Харесвам карфиола и търся някоя нова рецепта.
ОтговорИзтриванеСлънчев ден, Ани!
Правила съм нещо подобно, Ани, много е вкусно.
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Изпробвах рецептата, за вкусно стана вкусно, но си останаха едни меки отвътре, трудно ги обръщах при пърженето и после дори студени си станаха да ги ядеш с лъжица, много меки. Така ли трябваше да станат или нещо сбърках?
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Много се радвам, че сте изпробвали рецептата. Много важен момент е да отцедите добре сварените розички карфиол. Дори ако трябва да ги подсушите с кухненска хартия и да спазите количеството брашно. Възможно е главата карфиол да е била по-голяма и брашното да е дошло малко. По принцип са мекички. Не са пържени с панировка, но не се ядат и с лъжица :) Надявам се отново да ги направите и да се получат, както очаквахте :)
ИзтриванеБлагодаря за отговора!Ще опитам отново с този съвет. Успешна седмица!
Изтриванеможе ли да се изпекат?
ОтговорИзтриванеРазбира се, няма проблем да се изпекат, върху хартия за печене.
Изтриване