Главният майстор сладкар на Гранд Хотел София, Васко Василев, е съпруг на моя приятелка. Миналата година го впечатлих на едно събитие с моята Торта с бадеми, маскарпоне и шоколад. А тази година той впечатли нас с неговия невероятно лесен и вкусен чийзкейк с малини в предаването на Лео. За първи път опитах чийзкейка при майка ми със сладко от боровинки и страшно много ми хареса. Не можах да повярвам, че не е направен с "Филаделфия", а с българското крема сирене, онова в малките пакетчета, помните ли го? Помислих си, щом главният майстор сладкар на 5 звезден хотел го е предпочел в чийзкейка си, значи има защо!Моето мнение е, че този чийзкейк е много вкусен и пристрастяващ, със своята лека и нежна текстура, без сметани и излишни сирена. Едно парче никога не ти е достатъчно..Излишно е да ви казвам, че е икономичен и безумно лесен за приготвяне и всяко дете би могло да го направи само. Стига толкова приказки :) Ето рецептата:
6 пакетчета българско крема сирене
200 г захар
1 ванилия
4 яйца
продукти за основата:
2 пакета чаени бисквити по 175 г.
100 г меко масло
1 буркан сладко от боровинки (или друго сладко по избор)
Загрейте фурната на 150 градуса.
Изсипете бисквитите и мекото масло във блендер и пасирайте, докато получите трохи. Изсипете ги във форма със свалящ се ринг и хубаво заравнете и притиснете на дъното.
Разбийте с миксер крема сиренето, заедно със захарта и ванилията. Чукнете яйцата и разбийте всичко добре до гладкост. Налейте крема върху бисквитената основа и изпечете чийзкейка за 25 минути. По принцип чийзкейкът е готов, когато краищата са стегнали, а средата леко мърда, при разклащане на съда. Ако ви се стори, че не е готов, печете още няколко минути. Намажете го с боровинковото сладко, изчакайте да изстине и го охладете за няколко часа в хладилник.
Да ви е сладко!
Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)
Последвайте ме и в Instagram на адрес: https://www.instagram.com/vkusnoteka_ani_shakaryan/. Тагвайте Вкуснотека, за да споделям вашите снимки в стори.
И пак ще кажа, че простичките неща са най-хубави. И аз съм "за" българското крема сирене, но е въпрос на избор.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ани, чудесен чийзкейк си спретнала!
Така е Гери. Наистина много често именно простите неща са най-вкусни и в тях изпъква вкуса, а не някоя силна подправка. Поздрави и благодаря :)
ИзтриванеБлагодаря Ани, стана ми любимия чийзкейк ! Поздравления !
ИзтриванеМного се радвам Нели :)
Изтриванелеле Ани много беше вкусен радвам се че посетих страницата по често ще гледам!!
Изтриванеблагодаря ти!!
Ето защо съм ти фенка-все готини рецепти предлагаш,Ани.Ще си го приготвя-няма как.Благодаря за рецептата и хубава седмица!
ОтговорИзтриванеЖиве, много си сладка, благодаря ти. Не го изпускай! :)
ИзтриванеАни, аз също често използвам крема сирене в сладкишите и дори придава по-голяма плътност А чийзкейк обожавам почти във всички варианти. Тази рецепта е различна, и много, много вкусна. Благодаря ти, че я сподели!
ОтговорИзтриванеCandy, наистина крема сиренето е много добро. Да не повярваш направо :)) Филаделфията е толкова скъпа вече.
ИзтриванеМного семпла рецепта и много вкусна. Поздрави
Ани, чийзкейк обичам във всякакви варианти!
ОтговорИзтриванеИ аз използвам често наше крема сирене и съм доволна!
Твоят изглежда страшно изкусителен!
Хубава седмица!
Дани, кой не обича чийзкейк. Аз го обожавам :)
ИзтриванеБлагодаря ти, че се отби.
Здравей,Ани.На водна баня ли печеш или на обикновена фурна?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, има чийзкейкове, които се пекат на водна баня. Но този се пече на обикновена фурна, загрята на 150 градуса за 25 минути.
ИзтриванеИ аз използвам крема сирене и даже и извара, важното е да се пасира добре.Чудесно е това предложение, Ани!Благодаря и поздрав!
ОтговорИзтриванеСонче, трябва да се подкрепя българското. Особено, когато е хубаво.
ИзтриванеОх,страхотно.И както ми се хапва нещо сладичко в момента ...
ОтговорИзтриванеЙоли, опитай го мила. Много е добро :)
ИзтриванеАни, може ли да кажеш какъв размер е формата за кейка?Милена
ОтговорИзтриванеМилена, това количество продукти е за стандартна форма със свалящ се ринг, 24 см.
ИзтриванеВкусотия, Ани! Страшно красиви и примамливи снимки!
ОтговорИзтриванеЛучи, благодаря ти. Радвам се, че ти харесват.
ИзтриванеБлагодаря за рецептата! Страхотно изглежда и вярвам,че е много вкусен:)! Колко грама е едно пакетче крема сирене? Не съм в БГ и ще го направя с Филаделфия..
ОтговорИзтриванеЕлена, ако го правите с Филаделфия, 3 кутии крема сирене ще ви стигнат. Един пакет от българското е 125 г.
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеСлед като имате връзки със сладкаря, има ли начин да изнамерите рецептата на сладкиша им със смокини и шоколад,който е доста интересен.
А иначе, харесвам Вашия блог и снимките и обясненията и го следя.
Благодаря предварително и много много успехи!
Румяна
Румяна, писах му вашия въпрос, но едва ли ще открехне завесата :) Ако имам резултат непременно ще ви пиша :)
ИзтриванеМного сте мила, радвам се, че ви е уютно тук и намирате подходящи за вас рецепти. Поздрави
Ани, невероятен чийзкейк! Изглежда много вкусен и красив! Благодаря ти, че сподели рецептата и ни показа поредното изкушение! Сърдечни поздрави и прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеДани, както винаги си страшно мила. Прегръдки
ИзтриванеУникално вкусен, бърз и лесен десерт :)
ОтговорИзтриванеЛюбов, да ти е сладко! :)
ИзтриванеСтрахотен чейз,Ани!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав! :)
Росче, радвам се, че го одобряваш :) Поздрави
ИзтриванеНаистина е лесен за направа, много вкусен и красив!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
tillia, лесен е, като детска игра. Не случайно написах, че всяко дете би могло да го направи.
ИзтриванеАни,благодаря за рецептата!Днес го направих и е бърз и много вкусен!Милена
ОтговорИзтриванеМилена, много ме зарадвахте, че сте го опитали и ви е харесал. Сърдечен поздрав :)
ИзтриванеОчаквах с нетърпение рецептата за този прекрасен чийзкейк.
ОтговорИзтриванеОбожавам всичко с боровинки!
Благодаря много за рецептата. Много скоро ще го приготвя. Сигурна съм, че ще ни хареса.
Стоянка, извинявайте, ако съм ви накарала да чакате, но с двете ми принцеси, понякога ми остава малко време за блога..
ИзтриванеИ аз много обичам боровинки и сладко от тях и затова го използвах. Надявам се и на вас да хареса, както на нас :) Успешен ден
Страхотно чийзкейкче!!! Днес го спретнах за нула време :) Изполвах местната евтина версия на Филаделфия, че тя и тук е скъпичка, и от мен добавих няколко с.л. лимонче..ей така за свежест! Много ни хареса. Лекичък, толкова лесен за приготвяне, свеж десерт. Отново благодаря за чудесната рецепта! Целувки от Наймеген, където също много хора се наслажадават на идеите на вкуснотека и на теб, мила Ани!
ОтговорИзтриванеМариамче, страшна си! Царицата на тортите си ти! :)) Много добре си го направила. И много се радвам, че ви е харесал. У дома мина на поправителен с ягоди и ягодово сладко! Също 6-ца! Целувки и до скоро.
ИзтриванеЗдравей Ани,
ОтговорИзтриванедоста отдавна чета и изпробвам твоите рецепти >
Поздравления ,възхитена съм !
Може би ще предложиш нещо и за утрешния празник.
Честит 8-ми март предварително,ти си пример за 8истинска жена ,майка и домакиня .
Здравейте (за съжаление не сте оставили име),
Изтриванемного ви благодаря за милите думи. Трогнахте ме! :)
За утрешния празник тази година не съм подготвяла нищо специално, но бихте могли да погледнете миналогодишното празнично меню за 8-ми март. То включва Пиле Coq au vin с гъби и малки лукчета и гарнитура от ориз с гъби. Салатката е Айсберг с чери домати, орехи и стафиди с портокалово-меден дресинг и десерт Ягодов крем.
Надявам се да ви допадне и да изненадате приятно половинката си със специална вечеря :)
Сърдечен поздрав
Ето и линк към менюто: http://vkusnoteka.blogspot.com/2011/03/8.html
ИзтриванеЗдравей Ани,аз съм Юлия приятно ми е да се запознаем!
ОтговорИзтриванеНаистина не си писах името няма причина ,
благодаря че ми отговори.
Честит празник ,желая ти от сърце да си жива и здрава!
Разгледах менюто със сигурност ще го изпробвам,весело посрещане на празника довечера.
Понеже не съм регистрирана и даже сега си пиша името и пак съм като анонимен,
ОтговорИзтриваневече всичко е наред
ОтговорИзтриванеЗдравей Юлия, честит празник и на теб и весело посрещане на празника :) Добре си дошла в моята кухня :)
ИзтриванеБлагодаря за лесната рецепта! Това сигурно е най-лесното и бързо нещо, което съм правила, а за моя изненада се оказа и едно от най-вкусните! Всички си облизаха чиниите искаха още, въпреки че им стана тежко, което е добър знак :-D Ето го резултата: http://stefibozhilova.com/?p=1282
ОтговорИзтриванеСтефи, справила си се чудесно :) Много хубави снимки си направила. Благодаря ти от сърце. Поздрави
ИзтриванеАни, чийзкейкът стана просто божествен! Получи комплименти от всеки, който го опита :)
ОтговорИзтриванеНадявам се, че няма да имаш нищо против, ако споделя рецептата и в моето местенце (естествено с линк към теб).
Топъл и усмихнат уикенд!
Поздрави!
Танче, много ме зарадва :) Разбира се, че нямам нищо против. Прегръдки :)
ИзтриванеЗдравейте :) Рецептата е прекрасна, само че аз към нея добавям и 400 грама заквасена сметана. Ставааа божествено :)
ОтговорИзтриванеСъс сигурност. Тук идеята е по-скоро да бъде максимално просто и вкусно, както и малко по-малко калорично :) Поздрави
ИзтриванеЗдравей Ани, и аз те следя и много харесвам блога ти :)
ОтговорИзтриванеИмам въпросче: не става ли малко солен този прекрасен чийзкейк заради соленото българско крема-сирене? Единствено това ме спира да го приготвя.
Мира
Здравей Мира,
Изтриванеизобщо не става солен чийзкейка :) Даже напротив. Все пак има доста захар. Опитай, няма да съжаляваш! :)
Какви бисквити използвахте?И колко грама трябват :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, можете да ползвате всякакви чаени бисквити, каквито обичате, без шоколадови. На мен любими са ми тези на Победа: http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.regal.bg/lib/showimg.php%3Ffilename%3Ddx568_712925.jpg&imgrefurl=http://www.regal.bg/show.php?storyid%3D712647&h=568&w=568&sz=51&tbnid=rJ53eO54HwQrmM:&tbnh=90&tbnw=90&zoom=1&usg=__IbEaE7g7mvZCtFPM4Jd01b4JOr8=&docid=AzDZITNpkod6_M&sa=X&ei=Z1v5UbDOLIXqPPvYgYgP&ved=0CD0Q9QEwAw&dur=595
ИзтриванеМного са крехки и ароматни. Взимам или с лимон или с масло. С тях става много вкусно. Не съм сигурна в момента за грамажа, мисля, че са по 220 г. Ползвам две опаковки.
Мила Ани,сега приготвих чийзкейка и като го извадих от фурната крема отгоре се тресеше и стои течен и мек,нормално ли е да така и дали ще се втвърди?Притеснена съм,защото утре очаквам гости и ако не стане тярбва да правя нов вариян.Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравей, това е нормално за чийзкейк. Не стои течен, в страни е стегнал, а по-средата мърда. Ако си го пекла 25-30 минути трябва да е готов. Остави го напълно да се охлади и ще стегне. Сложи го през нощта в хладилника и на сутринта ще бъде чудесен.
ИзтриванеПоздрави
Благодаря ти,Ани!Чудесна си!Справих се със ситуацията и всичко е наред!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеВсичко е добре, когато свършва добре :) Много се радвам! Надявам се да спечелиш овациите на гостите ти :)
ИзтриванеАни, приготвих чийзкейка ти с много малко промени от мен. Получи се невероятен, сърдечно ти благодаря за споделената рецепта! Зарадва всички ни. :)
ОтговорИзтриванеЕто го и моя резултат:
http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.co.uk/2013/09/blog-post.html
Сърдечни поздрави и хубав ден! :)
Здравей, Ани!
ОтговорИзтриванеВ момента правя чийзкейка, но при мен след 25 мин. и на 150 градуса не се изпече. Изсипах сладкото от ягоди, които потънаха. Върнах го да се пече още и евентуално ще сложа още едно сладко от ягоди.
Яд ме е, че го правя за гости, а нямам време да отреагирам.
Позрави Ева
Здравейте Ева, много съжалявам, че не ви се е получил чийзкейка. Не знам каква може да бъде причината. По принцип чийзкейка, за да остане сочен се вади, когато е стегнал по краищата, а в средата леко мърда при разклащане на съда. Когато постои отвън той дръпва и стяга. Допълнително стяга в хладилника. В противен случай става като сирене сух. Надявам се с допичането да стане добре. Успех и да заблестиш пред гостите утре! :)
ИзтриванеАни, давай на ти :). Правила съм ти тортата с маскарпоне, шоколад и бадеми. Обирам точките с нея страхотна не и не веднъж съм я правила де.
ОтговорИзтриванеПекох чийзкейка 1 час и ме е страх, че е станал както ти казваш сух като сирене. Аз го пекох 25 мин на 150 градуса и като го извадих само крайчетата бяха стегнали. И то крайчетата до 1 см. от тавата. Всичко останало беше течно и като изсипах отгоре и сладкото много ясно, че потъна.
На външен вид хваща окото, но на вкус как ще е :oops:
Радвам се, че харесваш любимата ми торта :) Невероятна е! Стискам палци чийзкейка да е станал все пак. Поздрави и лека вечер
ИзтриванеАни, бързам да пише след като изпратих гостите. Хареса се много чийзкейка и на мен ми хареса, а го бях отписала. Вчера като ми писа, че като се пече повече ставал сух. Нали го пекох 1 час и въобще не е сух много е сочен даже. Да не би да е, че е с Филаделфия?! Тук няма крема сирене и най-близкото е Филаделфията.
ОтговорИзтриванеСутринта нещо ме човъркаше и си казах ще направя крем карамел с него няма начин да сгафя.
Какво да ти кажа обръщам го и буквално се изсипа, въобще не беше стегнал. Правя го от години и уж ми беше сигурния десерт и накрая той ми изигеа лоша шега. Няма сигурни неща :)
Хареса се много чийзкейка даже и допълнително си поискаха. И крем карамела беше хубав на вкус на външен вид НЕ.
Почвам да правя под ред десертите ти. Имаш невероятни вкусотии.
Продължавай все така да твориш :bouquet:
Ева
Еее, Ева, явно ти е бил просто каръшки ден, щом и крем карамелът те е предал. Но в крайна сметка всичко е добре, когато свършва добре :) Много се радвам, че се е харесал чийзкейкът. Аз ползвам бг крема сирене, не знам с филаделфия как става. Хайде приятно готвене и да ви е сладко :)
ИзтриванеЗдравей, Ани!
ОтговорИзтриванеНаправих чийзкейка миналата седмица и стана страхотен!И двамата със съпруга ми направо се влюбихме, толкова, че тази вечер отново ще направя. Миналия път сложих сладко от ягоди и на едно място леко потъна, но сега съм купила топинг - мисля, че няма да имам същия проблем.
Благодаря за невероятната рецепта! Поздрави от Варна :)
Здравейте Силвия, много се радвам, че чийзкейкът ви е станал любим десерт. Толкова е лесен и вкусен, че е грехота човек да не си го приготвя за любимите хора :) Сърдечни поздрави
ИзтриванеКолко грама е една опаковка крема сирене и колко грама е една опаковка бискивити? Благодаря!
ОтговорИзтриванеВ момента нямам под ръка крема сиренето, за да видя точния грамаж. Едва ли е повече от 100 г обаче, малки опаковки са.
ИзтриванеА бисквитите са 220 г.
Благодаря, АНи! Информирах се вече - 125 гр. са. Чийзкекът вече е изпечен, чакам да се охлади :)
ОтговорИзтриванеЗдравей Ани, аз обожавам чийз кейк, едно време го правехме със сирене Крема, то друго и нямаше, но тогава го правехме по твоята рецепта, само че вместо третия пласт да е сладко от боровики, желирахме 1 компот от малини, и беше много вкусно, поздрави и успехи в твоята страст
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че е било много вкусно, все пак е домашно и направено с любов :) Благодаря ви за милия коментар.
Изтриванездравей, а крема сиренето може ли да се замени с извара?
ОтговорИзтриванеЗдравей Мариета, всичко може, разбира се, но няма да бъде толкова вкусен. Изварата има лек дъх (поне според мен) и определено ще промени вкуса на целия чийзкейк. Препоръчвам крема сирене и то българското.
ИзтриванеМного си права:))) Направих го все пак,не че не се изяде преди още да изстине де, ама наистина с изварата има дъх, така че който реши да експериментира като мен да внимава. И друго, 750 гр. крема не е равно явно на 730 гр извара.
ОтговорИзтриванеАни, наистина невероятен чийзкейк! Направих го днес и се получи страхотен. Благодаря ви за
ОтговорИзтриванеза това, че споделихте с нас рецептата.
Следя вашия блог редовно, имате интересни предложения. Поздрави!
Красимира
Много ви благодаря Красимира. Този чийзкейк е сред най-често присъстващите на нашата трапеза десерти. Толкова е лесен и същевременно вкусен :) Сърдечни поздрави
ИзтриванеЗдравейте,Ани,направих този чийз и много се хареса в къщи и на гостите ни също.Ще го правя често,накова усещане имам ,значи :-).Благодаря ви за чудните рецепти,лека вечер!Поздрави,Илина.
ОтговорИзтриванеЗдравейте Илина, много е лесен чийзкейка, така е. Прави се бързо и е с леснодостъпни продукти. Вкусът също е превъзходен. Много се радвам, че сте впечатлили гостите си. Поздрави
Изтриванеshe go probvammm
ОтговорИзтриванеБлагодаря. Да ви е сладко.
ИзтриванеЗдравейте , Ани ! Току що направих това божествено нещо за утрешния празник на майка ми , само да попитам кога се маха обръча от страни, защото ме е страх да не се разпадне ?
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ваня, ако сега сте го приготвили приберете го така в хладилника за през нощта, за да стегне добре. На другия ден прокарайте леко мокър нож по ръба и внимателно го отделете. Няма да се разпадне можете да бъдете сигурна! :) Желая ви прекрасен празник :)
Изтриванесрахотен чийзкейк
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви! Много лесен, евтин и вкусен десерт е това.
ИзтриванеЗдравей, Ани:) Ще пека това изкушение в алуминиева форма, смяташ ли, че трябва да сложа и хартия за печене на дъното?
ОтговорИзтриванеДа, добре ще бъде да сложите хартия да не залепне.
ИзтриванеА само на дъното ли да е хартията или и по стените на тавичката? Така или иначе после мисля да го поднеса в чиния, понеже е за подарък :))
ИзтриванеМисля, че само на дъното стига.
ИзтриванеЗдравейте, Ани :)
ОтговорИзтриванеКазвам се Виктория и много Ви благодаря за вдъхновението и прекрасната рецепта. Мисля, че е достойно за уважение това, че предпочитате българското и подкрепям Вашата инициатива :)
Поздрави, Вики
Здравейте Вики, много се радвам, че рецептата ви е харесала. Благодаря ви, че отделихте време да ми пишете отзивите си. В тази рецепта тайната е именно българското крема сирене, защото е леко солено. С Филаделфия няма да получите същия вкус.
ИзтриванеЗдравей, Ани !!!! Рецептата е страхотна ,нямам думи !!! Изядохме го в къщи на един дъх :) Благодаря ви много ! Желая ви весели празници :)
ОтговорИзтриване:))) Прекрасен коментар. Много ме зарадвахте Геновева. И ние го обожаваме. Сърдечни поздрави
ИзтриванеAni mnogo xybava rezepta. Iskam da popitam marmalada se maje vednaga ili se iz4akva da iztine tortata. Veseli praznizi
ОтговорИзтриванеАз го мажа топъл и после изчаквам да изстине. Но ако искате можете и да го изчакате. Не е проблем и не влияе на вкуса.
ИзтриванеБлагодаря за рецептата! Направих чийзкейка и стана вкусен! :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам. Аз ви благодаря!
ИзтриванеМного е вкусен,не очаквах....
ОтговорИзтриванеАз го залях със сос от боровинки-100 г захар (може кафява) 100 мл портокалов сок и 300 (може малко повече) боровинки и 2 чаени лъжици натурално нишесте...стана страхотно!
Благодаря за прекрасната рецепта и честита нова година!!!
О с домашно сладко трябва да е бил още по-вкусен Дани. Страхотно! Да ви е сладко! За много години!
ИзтриванеЗдравей, Ани! Благодаря ти, че сподели тази вкусна рецепта. Чийзкейкът е невероятен :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви в е харесал. Да ви е сладко Ася. Сигурна съм, че ще ви стане любим.
ИзтриванеНевероятно вкусен!Благодаря за рецептата!
ИзтриванеДа ви е сладко :)
ИзтриванеСтарахотен , много е вкусен , благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви е харесал Тодор. Благодаря ви, че ми писахте :)
ИзтриванеЧийзкейка изглежда чудесно . Бихте ли споделили коя точно марка е крем сиренето - на кой производител . Важно е ,защото съм попадала и на ментета . Благодаря
ОтговорИзтриванеОбикновено купувам това: https://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0+%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=loHLVMmqJJL0arrfgFg&ved=0CCAQsAQ&biw=1280&bih=694#imgdii=_&imgrc=Qb-945qtrZfKZM%253A%3BYOLYm8Ky43iYsM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.valchev.bg%252Fimages%252F05_b.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.valchev.bg%252Fproducts_krema.html%3B383%3B283
ИзтриванеАни, здравей. От мнооого време съм мераклийка да направя чийзкейк и какви ли не рецепти съм разглеждала, но честно казано, от всички лесни рецепти, твоята най ми допадна. Изключително лесна, бърза и страшно вкусна! Вчера се подложих на тест и без много да се хваля, но чийзкейка стана превъзходен, с балансиран вкус - идеалното за съпруга ми, защото не е любител на много сладкото. Искам да ти благодаря за страхотната рецепта. Пак ще я изпробвам скоро време. :)
ОтговорИзтриванеЗдравей CherryPop :)
ИзтриванеНовината, че чийзкейкът се е получил без грешка не ме изненада! Рецептата е наистина страхотна, а когато има и желание у човек няма начин да не стане невероятно вкусен. Сигурна съм, че съпругът ти е бил много доволен :)
Следващият път те предизвиквам с една идея по-голяма сложност да опиташ Ягодовия чийзкейк с рикота. Също е божествен! И много лесен. После ми пиши дали ви е харесал :)
Здравейте, Ани. Рядко пиша коментари, но днес не се въздържах, за пореден път въодушевена от триумфа, който постигнах с Ваша рецепта! Почитател съм на рецептите Ви, като някои от тях се превърнаха в редовно приготвящи се в къщи (Соленият кекс с моцарела, запеканките с червени чушки и др.). Днес обаче "избих рибата" (дето се вика:) с този чийзкейк!
ОтговорИзтриванеЗа първият рожден ден на дъщеря ми миналата година също заложих на Ваша рецепта, тази година ще го направя отново!
Поздрави и адмирации за всичко, което правите! Успех :)
Магдалена
Здравейте Маги,
Изтриванеаз пък толкова се зарадвах на коментара ви, колкото не можете да си представите. Пишете ми по-често, това ми доставя огромна радост и удовлетворение да знам, че с рецептите си радвам някого и той от своя страна се превръща в звезда пред своите близки :) Да ви е жива и здрава дъщеричката и много да ви радва. Да имате много и хубави поводи за почерпки :) Щастлива съм, че рецептите ми ви харесват и често се доверявате на Вкуснотека. Обещавам и за в бъдеще винаги да ви бъде вкусно тук. Сърдечни поздрави :)
Здравейте Ани,
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за рецептата. Вчера мъжът ми беше рожденик и понеже е почитател на чийзкейка реших да го изненадам. Толкова вкусен и лесен за приготвяне чийзкейк не съм срещнала другаде. Определено ще е част и от нашето меню. Гостите и рожденика бяха повече от доволни :)
Здравейте Александра,
Изтриванемного се радвам, че сте успяли да зарадвате съпруга ви и близките ви. Чийзкейкът наистина е страхотен, лесен и много вкусен! Човек няма как да сбърка с него. Да ви е сладко!
Днес за пореден път го направих....не мога да му се наситя!!!
ОтговорИзтриванеНевероятно вкусен е!!!!
Още веднъж -АНИ ,благодаря за чудната рецепта!!!
Аз ви благодаря Дани затова, че ми писахте колко ви е харесал. Това много ме радва. Съпругът ми е влюбен в тази рецепта!
ИзтриванеАни, много се радвам, че Ви открих! този чийзкейк е първото нещо, което правя по Ваша рецепта (но не и последно, набелязах си мнооого неща :) ), получи се, разкошен е, изяде се за по-малко време, отколкото го приготвих (като не включвам времето за печене) Благодаря! ще се прави често, често :)
ОтговорИзтриванеГаля
Много се радвам Галя. Да ви е сладко :)))
ИзтриванеAni zdravei v momenta go pravia iskam da popitam triabva li da go ohladia prwdi da sloja sladkoto
ОтговорИзтриванеДа, добре би било да го охладите, защото ще потън
ИзтриванеЗдравей Ани . Казвам се Роси.Рецептата ми бе препоръчана от моята дъщеря,която явно се е справила чудесно за разлика от мен.Закупих всички нужни продукти и следвах стриктно рецептата .Сложих чийзкейка да се пече според указанията в предварително загряна фурна на 15 градуса , но на 20 та минута забелязах че по краищата вече става кафяв .Извадих го полях го след 15 минути със сладкото и оставих да изстине.След няколко часа ,когато го сложих в хладилника сладкото отгоре седеше като изсъхнало ,все едно е попило някъде . На следващият ден реших да го опитам.Най отдолу бисквитите бяха изгорели.Печката ми е нова и пече отлично.Къде може да е проблема?Благодаря предварително за съдействието.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
Изтриванесъс сигурност проблемът идва от фурната. Най-вероятно не е била настроена на горен и долен нагревател. Реално чийзкейкът не е бил изпечен на 20-тата минута, затова и сладкото е потънало. Опитайте отново, когато поопознаете фурната си добре, защото рецептата наистина е страхотна. Радвам се, че дъщеря ви я е харесала.
Здравейте!
ОтговорИзтриванеИскам да попитам ако приготвя чийзкейка днес има ли опасност да се втечни или промени вкуса в рамките на 2 дни т.е. до понеделник вечер?!
Това е рецептата и десерта,който търсех от 2 седмици,но няма да имам възможност да го направя утре,а ще е подарък за шефа ми!
Благодаря Ви предварително!
Здравейте, чийзкейкът няма да промени качеството си. Ако имате капак, с който да го покриете. Все пак го направете късно вечерта днес, за да бъде максимално по-свеж.
ИзтриванеАни не знам точно с какви бисквити си го направила, но моят любим е с обикновените Роден Край :) Цялото семейство много го харесваме и сега нямам търпение отново да направя един, благодаря за чудесната рецета!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Малиа, правя го с чаени бисквити на Победа. Но и Роден край стават! Супер, много се радвам, че обичате тази рецепта. И у дома е любима.
ИзтриванеЗдравей, Ани! :)
ОтговорИзтриванеМоже ли да ми кажеш колко грама е крема сиренето. Видях, че пише 4 пакетчета, но аз за по-сигурно да си питам. Благодаря ти предварително!
Хубав ден :)
Здравей Мария, по 120 г. е българското крема сирене в пакетче. 6 пакетчета x 120 г.
ИзтриванеБлагодаря ти :)))
ИзтриванеПолучи се страхотно!! Адски вкусно и то от най-прости продукти, определено това ми стана любим десерт! Благодаря ти Ани :))
ОтговорИзтриванеПонякога именно най-простичките рецепти са най-успешни. Такъв е случаят и с този чийзкейк. Няма равен :)
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванекак смятате дали на чийзкейк ще подхожда вместо блат от смлени бисквити да се направи маслено тесто?
Да ще подхожда основа от маслено тесто. Опитайте.
ИзтриванеБлагодаря:) Винаги съм искала да го направя, но все се притеснявах, че може да е твърдо :)
ИзтриванеА какъв е вашият съвет за печенето? Да изпека първо блата и след това още веднъж и със чийз сместта ..
Да, ще трябва да изпечете първо блата, като леко го надупчите с вилица, за да не се надигне. След това отново с крема.
ИзтриванеЧудесен е! Всички бяха във възторг след като им го сервирах. Благодаря за чудната рецепта! :)
ОтговорИзтриванеДеница
Много се радвам Дени, че сте ги очаровали.
ИзтриванеЗдравейте Ани,исках да попитам масло не се ли слага на сладкиша в крема?
ОтговорИзтриванеБлагодаря и поздрави
Хени
Здравейте Хени. Не, в крема не се слага масло.
ИзтриванеПривет Ани! Често посещавам блога Ви и пробвам някои неща! Тази рецепта звучи мноооого обещаващо :) Имам въпрос - захарта за крема кристална ли е или пудра захар?!
ОтговорИзтриванеСоня
Здравейте Соня, спряли сте се на най-страхотната рецепта за чийзкейк. Захарта е обикновена, кристална :)
ИзтриванеЗдравейте Ани, рецептата е много хубава и точна. Всички останаха изненадани, че правя сладкиша за първи път. Също толкова страхотни отзиви бяха и за бонбоните с бисквити. Приеми най-сърдечни благодарности за споделената ти страст към храната. Продължавай да твориш :) Николина
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви Николина за милия коментар. Радвам се на всеки отзив от моите читатели и много ценя мнението ви и обратната връзка. Справили сте се блестящо! Поздравления!
ИзтриванеОтлична рецепта! Пекох 35 мин. С вентилатор на 160 градуса. Стегна перфектно, можеше да се маже веднага след изваждане от печката. Същевременно вкусът стана божествен - отличен баланс между сладко и солено. Към блата с бисквитите добавих и орехи, фолирах го преди да го прибера в хладилника. Получи се страхотен и чисто визуално! Благодаря ти, Ани! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЕмил Иванов, гр. Пловдив
Моите сърдечни поздравления г-н Иванов за усшешния чийзейк. Справил сте се повече от страхотно! Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЗдравейте. Чийзкейка е невероятен. Имам само един въпрос: след като се извади от фурната веднага ли трябва да се залее със сладкото или е необходимо да се охлади преди това. Благодаря предварително :)))))
ОтговорИзтриванеДа, но все пак изчакайте малко да почине, да стегне и в средата добре, за да не хлътне.
ИзтриванеБлагодаря за тази разкошна рецепта! Ако пробвате да замените част от крема сиренето със заквасена сметана, става божествено вкусен:)
ОтговорИзтриванеСтрахотно! Много се радвам. Аз правя ягодов чийзкейк с рикота и заквасена сметана и наистина е вълшебно вкусно. Можете да опитате и тази рецепта лятото.
ИзтриванеО, непременно ще го изпробвам ягодовия- сега като го погледнах на снимката ви, изглежда неустоим. А с тези съставки в рецептата- задължително вкусен.
Изтриване:))) Да ви е сладко! Сърдечни поздрави
ИзтриванеМного хубава рецепта. Само не разбрах със сладкото ли се пече, или то се слага накрая?
ОтговорИзтриванеЗдравейте след като извадите чийзкейка и леко дръпне, тогава се разпределя сладкото по повърхността.
Изтриванеhttp://art-senses.org/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%87%D0%B8%D0%B9%D0%B7%D0%BA%D0%B5%D0%B9%D0%BA-%D1%81-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8/
ОтговорИзтриванеТова е моята рецепта, копирана дори със снимките. Благодаря ви за сигнала. Но за съжаление няма механизъм на сайта, за да им съобщя..
ИзтриванеЗдравейте. Каква марка крема сирене ползвате?Аз изглежда попаднах на доста соленко и чийзкейка не се хареса на никого вкъщи. Много съм разочарована, защото очаквах нещо страхотно, а то се получи един доста неприятен сладко-солен вкус.
ОтговорИзтриванеЗдравейте Боряна! Аз ползвам обикновено, българско крема сирене от малките пакетчета по 125 г. На него пише Крема сирене. Добавихте ли нужното количество захар? По принцип чийзкейковете са леко сладко солени, но ако самото крема сирене е било по-солено е възможно да е объркало нещата..
ИзтриванеДа, добавих нужната захар.Сякаш като преседя ден и половина по се яде, но определено няма да повторя тази рецепта...или поне не и с това сирене.Един съвет от мен: би било хубаво, ако пишете и марката продукти, които вие лично ползвате за дадена рецепта, защото на пазара има голямо разнообразие и ефекта от една и съща рецепта ще е различен.Конкретно аз взех сирене на Бор чвор-реших, че по-скъпото ще е по-хубаво, но не би.Не правете моята грешка :)
ИзтриванеЗащо, когато добавих яйцата сместа се пресече? Всичко е в годност и качествено.
ОтговорИзтриванеБяха ли еднакво темперирани продуктите? Студени крема сирене и яйца?
ИзтриванеВсичко направо от хладилника :(
ИзтриванеНе мога да ви кажа. Правила съм го много пъти и никога не ми се е пресичал. То няма и от какво да се пресече. Крема сирене, захар, яйца..В крайна сметка изпече ли се добре?
ОтговорИзтриванеИзпече се мисля добре, наду се и после хлътна съвсем леко. Когато се охлади и го опитам ще знам какво е станало вътре. Спазвах стриктно рецептата... и аз се изненадах. По-късно ще споделя вкусът. Благодаря за отговорите Ви. :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Отдавна се каня да пиша и понеже тази седмица ми предстои служебно мероприятие в Гранд хотел София се сетих за тази рецепта... За пореден път забърках чийзкейка, този път с домашно сладко от къпини - отново зарадвах семейството (вкъщи на всички нива е любим точно този вариант на чийзкейк) Да споделя, донякъде и във връзка с по-горните коментари, че с еднакъв успех съм ползвала, както крема сиренето на Вълчев, така и това на clever (марката на billa) Рецептата е наистина уникална -супер лесна с невероятен резултат :)
ОтговорИзтриванеЗдравей Симона. Домашен чийзкейк, с домашно сладко от къпини ми звучи като истинска наслада за сетивата. Аз също съм опитвала различните, български крема сирена и винаги ми се е получавал. С тази рецепта не съм имала фал.
ИзтриванеЗдравейте :) Чийзкейкът е невероятен! Благодаря много за вкусната и точна рецепта :)
ОтговорИзтриванеИлияна
Страхотно! Много се радвам Илияна. Да Ви е сладко!
ИзтриванеЗдравейте Ани,
ОтговорИзтриванеВ момента пека за първи път чийзкейка. Пекох повече от 25 минути на 150 градуса но и на мен ми потъна сладкото 😣
Смесих го със сместа от сирене и го мушнах пак във фурната. Явно зависи от самата печка. Може би трябваше да пека на 180 градуса.
Имам въпрос - още като в горещ ли се слага сладкото отгоре? Защото колкото и да е печен си е по втечнен.
Дано все пак стане нещо .
Здравейте Вяра. Ох много тъжно ми стана като прочетох премеждията ви с тази толкова любима и лесна рецепта. Възможно е да има значение и фурната не знам. По принцип ако сте спазила пропорциите чийзкейкът е готов, когато при разклащане стегнат краищата, а средата още мърда. Изваждате, оставяте го да охлади. Да стегне. След това внимателно го намазвате и прибирате в хладилник. А може и първо да го охладите в хладилника да стегне напълно и чак тогава да го намажете. Получи ли се след като объркахте с боровинковото сладко? :)
ИзтриванеТова е най-прекрасният чийзкейк. Приготвям го вече вероятно за 50-ти път.
ОтговорИзтриванеМеждувременно съм експериментирала и с други рецепти за чийзкейк, ей така за разнообразие. Резултатът от моите експерименти е винаги един и същ, а именно следната реплика от моя син: "Мамо, защо си направила този чийзкейк след като имаш рецептата за най-хубавия". Най- хубавият чийзкейк, според моя син, а и според мен е твоя чийзкейк Ани.
С уважение към теб,
Ани
/Аз също съм Ани/
Здравейте Ани :))) Много да го нацелувате мишлето. Знае то, кой е най-вкусният чийзкейк :)) Много ме зарадвахте. Да ви е сладко! Рецептата наистина е страхотна.Толкова лесна, основна и много вкусна. Сърдечни поздрави
ИзтриванеАни крема с кристална захар или пудра захар се приготвя
ОтговорИзтриванеС кристална захар Галя.
ИзтриванеЗдравей Ани, сега пека чийскейка.Май ще го попека повечко, защото доста се тресе.Като го опитаме ще пиша как се е получил.За гости е, дано да не се изложа:).Весели празници!
ОтговорИзтриванеПолучи ли се чийзкейкът Михаела? Трябва краищата да са стегнали, а средата леко да мърда при разклащане. Тогава е готов.
ИзтриванеЗдрасти Ани, получи се страхотно!Малко се напука, ама със сладкото отгоре се прикри.Онзи ден пак го правих, но с бисквити Орео за блат и отгоре заливката е шоколад със сметана.Пак е вкусно, но бисквитите Орео стават много твърди и трудно се реже.Сега смятам да го направя със нормалните бисквити, но отгоре със бял шоколад и сметана.Исках да те питам, могат ли да се впишат банани във самия крем със сирената.Пиши ако имаш идея как да стане.
ИзтриванеЗдравей Михаела. Определено експериментираш с този чийзкейк. Страхотно! Не съм опитвала с банани в крема. По-скоро бих ги сложила отгоре с карамелен сос.
ИзтриванеБлагодаря за бързия отговор:).Не си падам особенно по карамела, а и не съм сигурна как се прави карамелен сос.Чудя се ако ги смеля на пюре и ги смеся заедно със сиренето.Или на резенчета върху бисквитите и отгоре сиренето...
ИзтриванеНа резенчета върху бисквитите може би ще стане.
ИзтриванеНаистина прекрасен чийзкейк! Благодаря за споделената сладка радост от цялото ни семейство :)
ОтговорИзтриванеАз Ви благодаря, че споделихте отзиви. Честита Нова Година!
ИзтриванеЗдравейте, Ани! Чийзкейка е чудесен. В магазина нямаше крема сирене от една и съща марка, така че го направих с три различни вида! Все българско сирене. Фурната ми е кофти и пекох на около 160 градуса за около 35 минути. Даже нямах достатъчно сладко......И пак стана великолепно! Дори капризната ми средна дъщеря го хареса! Друго освен БЛАГОДАРЯ, не ми остана да кажа! Продължавайте да ни оставяте без думи.....
ОтговорИзтриванеЗначи сте си направили Сървайвър чийзкейк Наталия :)) Устоял е при всички условия :))) Радвам се, че и детето го е харесало въпреки всичко :)
ИзтриванеАни,здравей! Нормално ли е да има солен привкус?
ОтговорИзтриванеЗависи какво крема сирене сте взели. По принцип българското е малко по-соленичко. Това е и идеята на чийзкейка да се балансира вкуса от солено и сладко.
ИзтриванеЗдравей, Ани! Прекрасно творение, страшно вкусно и лесно! Пристрастена съм вече.., днес отново го направих :)) Благодаря ти за страхотната рецепта! Поздрави :) :) :) Таня
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви е харесал Таня. Да ви е сладко и го хапвайте с приятели :)
ИзтриванеЧудесна рецепта и страшна вкусотия. Първия път ми се получи много добре, но при следващите 2 опита след печенето се напука - може ли да кажете защо? Продуктите ми бяха студени, пекох по-скоро на 160 и малко повече от 25 мин., но така беше и първия път? (уж така де, но някъде съм се овапцала)
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта и невероятна вкусотия! Дори и за абсолютен лаик, като мен, в кулинарията - успехът е гарантиран! Вече е изпробвана! Много благодаря за поста!
ОтговорИзтриванеМного се радвам,че сте опитали рецептата и ви е харесала. Да ви е сладко :)
ИзтриванеЗдравейте, направих и аз този супер сладък чийзкейк, но като махнах ринга от едната страна се разтече.Явно не съм пекла достатъчно беше в хладилника цяла нощ. И ми беше трудно да си отрежа парче май по течен остана, но пак ще го изядем :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте Стела, печенето е може би най-важният момент при чийзкейковете. Печете докато центъра стегне, а страниците се разклащат при побутване на формата. Когато се охлади е чудесен!
ИзтриванеЗдравейте и от мен.
ОтговорИзтриванеУникален чийзкейк - това бяха думите на мъжът ми. Страшно вкусен е!
Аз използвах обикновени какаови бисквити и го пекох близо 1 час на 165-170'. Сладкото ни е малиново и го сервирах отделно в купичка, който желае да си сложи на чийзкейка (защото става много сладко).
Благодаря Ви за хубавата споделена рецепта! На добър час...
/Мария
Здравейте Мария, много се радвам, че съпругът ви и вие сте харесали чийзкейка. Сигурна съм, че и с малини е станал чудесен :)
ИзтриванеЗдравейте Ани,
ОтговорИзтриванеИскам да приготвя чийзкейка в индивидуални купички за кремм брюле. Всяка от тях е с вместимост окоо 145 мл. Имате ли някакша идея за посочената от Вас рецепта колко става като грамаж и 6 купички ще стигнат ли?
Благодаря предварително! :)
Поздрави Катя
Здравейте Катя. Не съм мерила грамажа на чийзкейка. Този е 20 см диаметър. Може би от него ще изкарате 4 индивидуални купички.
ИзтриванеТова е най-вкусният чийзкейк! Правя го вече много пъти и всеки път става идеален, макар аз да съм малко пишман кулинар :) Благодаря за страхотната рецепта, разпространила съм я подобаващо :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, чийзкейка изглежда страхотно, определно ще го направя.Искамда попитам с филаделфия или друг вид керема сирене ще стане ли, пнежене живеем в БГ?
ОтговорИзтриванеДа опитайте с Филаделфия
Изтриване