Търсене в този блог

вторник, 6 август 2013 г.

Най-вкусната бисквитена торта

    За мен това е най-вкусната бисквитена торта, която съм яла! Толкова е вкусна, че човек не може да се спре! Невероятно балансирана и толкова лесна за приготвяне, че Аида ми помага да я правим. Реди бисквитите и ги полива с крема. 
   Правила съм я с орехи, а също така и с малини на тяхно място. Изборът е ваш. И в двата варианта е много, много вкусна! Кремът е млечен с лимон, ванилия и заквасена сметана за разкош. Много нежен и вкусен! Ако желаете да се реже по-лесно можете да добавите бучка масло към топлия крем, точно след като го отстраните от котлона и след като се охлади да го смесите със заквасената сметана. Така ще стегне повече и лесно ще се отделя парче. 


Продукти за крема:
500 мл прясно мляко
4 жълтъка
8 с.л. захар
4 с.л. царевично нишесте
1 ванилия
кората от един лимон
300 г заквасена сметана
(бучка масло, около 50 г по желание)

един пакет и малко бисквити Роден край с масло
прясно мляко за напояване
150 г смлени орехи (или малини)
2 с.л. горчиво какао


Смесете в купа захарта, ванилията и нишестето. Добавете четирите жълтъка и разбъркайте с миксер. Налейте студеното прясно мляко и разбъркайте до хомогенност с миксер. Прелейте сместа в тенджера и сварете крем на бавен огън, като непрекъснато бъркате.  Охладете крема, добавете настърганата лимонова кора и го смесете със заквасената сметана.
Смелете орехите в блендер.
Започнете да редите тортата.
Сложете един ред от бисквитите. Полейте ги с малко прясно мляко. Отгоре сложете ½ от крема. Поръсете обилно с орехи и сложете втори ред бисквити. Полейте ги отново с малко прясно мляко. Завършете с втората половина крем. Поръсете с горчиво какао през цедка и охладете добре за поне няколко часа, преди да консумирате.


Да ви е сладко!

180 коментара:

  1. Чудна е, Ани ! И без да се пече :) значи с предимство през горещите дни !
    Много семпли и апетитни снимки !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да Ивана, не се пече, само кремът се вари. Много е лесна и бърза. Благодаря ти.

      Изтриване
    2. Може ли с обикновено нишесте с ванилия

      Изтриване
  2. Великолепна е за лятото! Много ми хареса предложението да се прибави бучка масло в крема. Практично!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, практично е да, стяга по-добре. Прегръдки

      Изтриване
  3. Ох, така изкусително си я представила тази тортичка, Ани! Бисквитена торта не съм яла от много години, понеже не ям купешки бисквити, а и все разни по-завъртяни неща ми отвличат вниманието. Обаче ще си изпека сама бискивити и ще направя твоята рецепта! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, поздравления, че имаш времето и търпението сама да си печеш бисквитите. По-хубаво от това няма!

      Изтриване
  4. Какво не бих дала за едно парченце .... май ще трябва да се взема в ръце и сама да си я направя :) Кремчето ти е разкошно Ани !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. gogolina, стягай се и запретвай ръкави мила, няма да съжаляваш :)))

      Изтриване
  5. Чудесна и не се съмнявам :най-вкусната торта!Поздравления,Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Милена, много си мила, благодаря ти!

      Изтриване
    2. Ужасно вкусна супа!
      Тук я поднасят с поръсени тиквени семки и струйка тиквено олио...

      Изтриване
  6. Изкусителна, вкусна и неустоима! Обожавам всякакви бисквитени торти, но с домашният крем е просто мечта. Не съм добавяла сметана, но мисля, че е много добра идея. Особено като се има впредвид, че на повечето домашни кремове, се добавят разбити белтъци, което никак не ми се ще през лятото. Наистина най-вкусната бисквитена торта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Candy, кремът е много нежен и пухкав. Много, ама много напомня на забайон в този си вид.

      Изтриване
  7. Много вкусни снимки, Ани!
    И ние у дома обичаме тези леки бисквитени торти!

    ОтговорИзтриване
  8. Много вкусно звучи, Ани, и от снимките ми се прииска веднага да я направя! Записвам си я. Поздрави, с пожелание за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С Драгомирова, непременно я направи, после ще се похвалиш :)

      Изтриване
  9. Изглежда наистина изкусително!

    ОтговорИзтриване
  10. Със сигурност е превъзходна тази торта,Ани!Обичам добавката от заквасена сметана,придава много свежест!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, много свежест, така е, и нежност. Хубав уикенд ти желая

      Изтриване
  11. Определено изглежда чудесно, Ани, много вкусна тортичка. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, как мина рожденият ден? Благодаря ти, че ме посети.

      Изтриване
  12. Бисквитената тортичка си е класика :) Няма как да не е мъркащо вкусна, Ани :) И аз я обожавах като дете, дори помагах на баба да я прави, за да увелича мотивацията й да я прави по-често :) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Татянче, хихи, абсолютна класика!! Прегръдки

      Изтриване
  13. Мм, примамливо, вкусно и поднесено с вкус! Естет си ти, Ани! Усмивки и хубава прохладна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  14. А заквасената сметана къде се слага? В крема ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Аделина, както пише по-горе, кремът се смесва със заквасената сметана.

      Изтриване
  15. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  16. Това е най-вкусния крем ,който съм правила някога .Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  17. Направих тортата и наистина е превъзходна!Мислех,че след тортата с маскарпоне,бързата с ябълките и другата с натрошени бисвити, стафиди,шоколад-без печене,не би ме впечатлила толкова, но тази е толкова лека и бърза!Много благодаря за рецептата! Милена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че бисквитената торта ви е харесала Милена. Много е лека и вкусна. Да ви е сладко :)

      Изтриване
  18. Това вече е любимата ми бисквитена торта:) Луиза

    ОтговорИзтриване
  19. А ако заменя горчивото какао с настърган млечен шоколад???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За отгоре ли никакъв проблем. Импровизирай :)

      Изтриване
  20. Колко време се вари кремът? Изглежда много вкусна:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, кремът се вари няколко минути, не съм засичала точно, докато се сгъсти.

      Изтриване
  21. Много ми хареса Вашата рецепта, но искам да попитам под "бучка масло" какво се има предвид, колко грама?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, под бучка масло имам предвид около 50 г. масло. Понякога някои неща правя на око. Сега ще коригирам листа с продукти. Благодаря ви :) Надявам се тортата да ви хареса :)

      Изтриване
  22. Страхотна рецепта! Уникално вкусна торта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че и на вас ви е станала любима. Досега най-вкусната бисквитена торта, която съм яла!

      Изтриване
  23. А това наистина е най-вкусната бисквитена торта и която аз съм яла някога! :-) Уникална! Препоръчвам горещо! Поздравления, Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еми, прекрасна си :) Много ти благодаря за доверието към моите рецепти!

      Изтриване
  24. Moga li da zamena zakvasenata smetana s techna? Jivea v chujbina i tuk ima samo techna! Blagodarq,vsichko izglejda mnogo vkusno!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Ивана, разбира се, можете да замените заквасената с течна сладкарска сметана, като преди това студена директно от хладилника я разбиете на гъст сняг. След това внимателно след като кремът се охлади добавете сметаната с шпатула и бъркайте. Тортата ще стане една идея по тежка и сладка. За да балансирате вкуса, намалете малко количеството захар в крема на 5 с.л. и не слагайте повече от 200 мл. сметана. Успех! :)

      Изтриване
  25. Zdraveite Ani,blagodarq za tochnata recepta i barziq otgovor,napravix q vecherta a,rezultata i vkusa neustoim. Pribavix smetanata kakto mi opisaxte no,ne slojix maslo. "Biskvitena torta Ani" e unikalna i q prepora4vam na vsichki!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте отново Ивана, да ви призная много ме зарадвахте. Радвам се като малко дете, когато някой открие "своята" рецепта в блога и остане много доволен от резултата на собственото си старание :) Много ви благодаря. Сърдечни поздрави

      Изтриване
  26. Прекрасно съчетание, напомня тирамису, но е още по-вкусна. Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много точно сте определили вкуса. Точно като тирамусу е на вкус :)))) Много се радвам, че ви е харесала!

      Изтриване
  27. Много изкусително изглежда тази торта и реших да я направя. Оказа се обаче, че в моя край няма бисквити "Роден край" :) Дали ще е проблем ако ползвам бисквити "Закуска"?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Ван, закуска са малко сухи и твърди бисквити. Аз лично не ги харесвам за сладкиши от този тип. Опитайте с Еверест, ако има или Чаени бисквити. Поздрави

      Изтриване
    2. Благодаря за съвета, Ани. Приятна вечер :)

      Изтриване
    3. As Sashto nemoga da gi namerq. S Jiten Dar stave li? Mojete li da kachite snimka iLi link Kum biksvitite? Mn vi blagodarq!:) ( sorry, no nqmam kirilica)

      Изтриване
    4. Здравейте, ето линк със снимка към бисквитките Роден край: https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8+%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9&espv=2&biw=1366&bih=643&tbm=isch&imgil=yOrVzDhs167z5M%253A%253B_UGuX9EiVOPX3M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.randi.bg%25252F%25252525D0%2525252591%25252525D0%25252525B8%25252525D1%2525252581%25252525D0%25252525BA%25252525D0%25252525B2%25252525D0%25252525B8%25252525D1%2525252582%25252525D0%25252525B8-%25252525D0%25252525A0%25252525D0%25252525BE%25252525D0%25252525B4%25252525D0%25252525B5%25252525D0%25252525BD-%25252525D0%252525259A%25252525D1%2525252580%25252525D0%25252525B0%25252525D0%25252525B9-%25252525D1%2525252581-%25252525D0%25252525BA%25252525D0%25252525B0%25252525D0%25252525BA%25252525D0%25252525B0%25252525D0%25252525BE-150%25252525D0%25252525B3%25252525D1%2525252580.&source=iu&pf=m&fir=yOrVzDhs167z5M%253A%252C_UGuX9EiVOPX3M%252C_&usg=__8dn9mVhoxe60NGqZDnEiIYsoxSc%3D&ved=0CCkQyjc&ei=abFMVOXqEInnygON34LoDQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=yOrVzDhs167z5M%253A%3B_UGuX9EiVOPX3M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.randi.bg%252Fimage%252Fcache%252Fdata%252Fcategories%252Fsnimki3%252Fb_homeland-500x500.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.randi.bg%252F%2525D0%252591%2525D0%2525B8%2525D1%252581%2525D0%2525BA%2525D0%2525B2%2525D0%2525B8%2525D1%252582%2525D0%2525B8-%2525D0%2525A0%2525D0%2525BE%2525D0%2525B4%2525D0%2525B5%2525D0%2525BD-%2525D0%25259A%2525D1%252580%2525D0%2525B0%2525D0%2525B9-%2525D1%252581-%2525D0%2525BA%2525D0%2525B0%2525D0%2525BA%2525D0%2525B0%2525D0%2525BE-150%2525D0%2525B3%2525D1%252580.%3B500%3B500
      Ако не ги намерите вземете Чаени бисквити или Еверест. Житен дар също са много сухи и твърди.

      Изтриване
    5. Blagodarq vi. Linka ne se otvarq. Reshih da si izpeka I az biskvitkite. 4udeh se v kakva nasoka shte se promeni vkusa, ako zamenq smetanata s mascarpone... Pozdravi:)

      Изтриване
    6. С маскарпоне тортата ще стане по-тежка. Със заквасената сметана в крема тортата става много свежа и лека.

      Изтриване
  28. Ани страхотна рецепта, много ни хареса. Ти в какъв съд и с какви размери нареждаш тортата и само два реда бисквити ли слагаш? Питам, защото моята торта стана малко по- тънка от тази, която си сложила на снимката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, на последната снимка се вижда горе долу съда, една малка, плитка йена имам. Възможно е ти да си ползвала малко по-голяма и затова да ти е станала по-тънка. Само два реда бисквити реда.

      Изтриване
  29. днес я направих....едва издържа 3 часа в хладилника и сега е останало едно парченце.СТРАХОТНА Е- и сложих вместо орехи , замразени горски плодове.ЧУДНА

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))) Сигурна съм, че много ви се е усладила Меги :)Сърдечни поздрави

      Изтриване
  30. Tortata izglejda prevuzxodno !!!! Moga li vmesto carevi4no nisheste da polzvam pudink Dr. Oetker , jiveq v 4ujbina i za sajalenie ne moga da namerq takova nisheste?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, ако не намирате нишесте, бих ви посъветвала да го замените със същото количество брашно, вместо с пудинг. Успех! :)

      Изтриване
    2. Наистина и без капка съмнение - най-вкусната бисквитена торта, която и ние сме хапвали.:-) Ани, вече на няколко пъти - имах поръчки да я правя...Поздравим Вени! :-)))

      Изтриване
    3. Eeeхее, браво Вени. Щом и поръчки получаваш трябва да си ги шашнала с тази рецепта, а това много, ама много ме радва :) Браво!!

      Изтриване
  31. При толкова възсторжени коментари ще я пробвам при първи удобен момент, да разглезя дъщеря ми. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Непременно Жани, не я пропускай! :) Няма да съжаляваш, обещавам ти :))

      Изтриване
  32. Много лесна и вкусна торта,точна рецепта,поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви е харесала, благодаря ви!

      Изтриване
  33. Само да попитам заквасената сметана се смесва с вече охладения крем без пледварително да се разбива ли?Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
  34. Толкова ме впечатлиха всички коментари Ани ,че ме предизвикват да се опитам и аз да я направя тази вкусна торта.С уважение Вили.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Скъпа Вили, не са случайни коментарите. Тортата наистина е много вкусна. Ще се радвам ако я опиташ :)

      Изтриване
  35. Може ли да ми кажеш за форма с диаметър 26 см какви са пропорциите на продуктите - може би двойни ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чак двойни не. Един път и половина.

      Изтриване
    2. мерси. Това ще е тортата за Цветница :)

      Изтриване
  36. Браво Ани!Направих я и всички от семейството ми много я хареса!Успех и за напред в кулинарството и в живота!

    ОтговорИзтриване
  37. Ани, мога ли да заменя царевичното с пшенично нишесте и със същите пропорции ли? Елена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, аз ползвам царевично, когато правя млечен крем, но мисля, че няма да имаш проблем и с пшенично в същите пропорции. Някои правят млечния крем с брашно например. Успех!

      Изтриване
  38. Направих тортичката и бързам да споделя - страхотна е, вкусът е уникален и неповторим!
    Единствено, че не се стегна при мен изобщо, но причините са три: лично за мене много объркващое определянето на количеството на лъжици - аз имам у нас 3 вида супени, освен това зависи дали са връх или не, та предпочитам точни грамажи, така няма шанс за грешка. После сложих 400гр заквасена сметана. И наредих котешки езичета, вместо чаени бисквити. Направих я с малини. Като съвет и от мен за следващите, които ще я правят - не пропускайте лимоновата кора! Аз понеже не обичам и винаги я пропускам от рецептите, където е дадена. Този път реших да я сложа и съм убедена, че без нея вкусът няма да е същият и няма да е по-добър!
    Ще запазя в този й вид рецептата, просто ще я правя вече в индивидуални купички/чашки и няма да има проблем при сервирането.
    Благодарности за рецептата и в очакване на нови :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нели, здравей, много ме зарадва с коментара си :) Това за мен е най-вкусната бисквитена торта, наистина, лека, нежна, истинско бижу. Лимончето е абсолютно задължително, правилно си отбелязала. А относно супените лъжици много ме затрудняваш мила. Нямам навика да меря всичко в грамове. Често готвя леко на око ;) Но в случая са съвсем стандартни супени лъжици. Стягането може да идва от маслото, ако си го пропуснала в крема. При охлаждане в хладилника то допълнително стяга. С малини също е страхотна! И в чашки съм я поднасяла като тирамису е! Прегръдки

      Изтриване
    2. Сложих масло, но както ти писах - повече сметана и съвсем тънички бисквитки също дадоха отражение, но само на консистенцията, вкусът е превъзходен. Даже всички отбелязаха, че няма нужда да е по-стегната. Прегръдки :)

      Изтриване
  39. Направих я с готов пудинг и 500 сметана, стегна идеално и стана невероятна. Още веднъж благодаря :)

    http://iloapp.filmfr.com/data/_gallery/public/1/140438686890293300_resized.jpg

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С готов крем е доста различна, но се радвам, че пак ви се е получила. Домашният крем е бърз и лесен, особено обогатен със заквасена сметана и масло е просто божествен! Поздрави

      Изтриване
  40. Ани, благодаря Ви за вкусната рецепта. Направих я с бисквити за торта, на същия производител като '' Роден край '' :) Стана превъзходна! Още един път - благодаря за вкуснотеката:) Успехи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Алекса, много се радвам, че имаме още един фен на най-страхотната бисквитена торта!! Да ви е сладко ;))

      Изтриване
  41. Много благодаря за вкусната рецепта. Превърна се в любимата бисквитена торта на семейството и вече редовно се прави.

    ОтговорИзтриване
  42. Здравейте, много ви благодаря. Радвам се, че любимата бисквитена торта има толкова много почитатели. Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  43. Koq marka zakvasena smetana polzvash Ani ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, най-често ползвам на Данон. Най-доволна съм. Когато не намеря взимам Бор Чвор.

      Изтриване
  44. Здравейте! А може ли вместо заквасена сметана да добавя течна сладкарска, като преди това съм я разбила?

    ОтговорИзтриване
  45. Намерих отговора на въпроса си малко по-нагоре в коментарите, извинявам се!

    ОтговорИзтриване
  46. Здравей Ани, имам следното питане - два пъти правих тортата - наистина е божествена. Проблема е, че я правих по еднакъв начин и двата пъти, но втория не се стегна... остана си леко течна. Идеи защо стана така?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може би сте напоили бисквитите прекалено много, а все пак те държат тортата. Като цяло е повече като сладкиш, мек е от крема.

      Изтриване
  47. Здравейте,
    правих я още веднъж стана перфектна - стегна идеално. Явно единия път съм свалила крема от котлона малко по-рано и не се е сгъстил достатъчно:) Много благодаря:)
    Желая ви приказни празници

    ОтговорИзтриване
  48. az nqmam carevichno nishiste s kakvo moga da go zamestq,mnogo izkam da q napravq

    ОтговорИзтриване
  49. Здравей Ани,искам да попитам става ли да заменя лимона с портокалова кора ?И на първата снимка се вижда,че има орехи и най-отгоре (под какаото)..наистина ли е така или само в средата на тортата се слагат между кремовете ?Благодаря :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да разбира се, можете да замените лимона с портокал. Отгоре поръсвам с орехи и с какао. Да ви е сладко :)

      Изтриване
  50. Здравейте, Ани! Тортата е маниакално вкусна! Правя я няколко пъти - по домашно му, в йена. Предстои ми празник и искам да я предложа на приятелите си. Нямам време за предварителна проба и Ви моля за отговор наготово:) Смятам да я подредя в ринг за торта. Въпросът ми е: трябва ли да променя, или да добавя нещо( време за варене, нишесте, масло), за да стегне добре и да има хубава, представителна форма? Ваня

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Ваня. Много се радвам, че ви харесва бисквитената тортичка. За съжаление не мисля, че ще стегне добре за торта в ринг. Аз съм я поднасяла и в чаши, като индивидуални порции. Защо не опитате така, нещо по-различно. Редите на същия принцип. Добива вид на тирамису :) Много е оригинално!

      Изтриване
    2. Ани, благодаря за бързия отговор! Аз си го чаках:) Идеята с чашите ми допада, така че отказвам да се разочаровам от невъзможността да пристегна тортичката в ринг:) Благодаря още веднъж!

      Изтриване
  51. Белтъците какво ги правиш? Може ли да ги сложа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С 4те белтъка обикновено правя Сребърен кейс. Вижте рецептата в блога.

      Изтриване
  52. Здравей, Ани. Казвам се Рени. Аз обичам да експериментирам и си търся крем за следващото ми произведение- торта, намислила съм си блатовете,не мога да я правя в ринг или друг съд, защото има определена форма. Искам крем от заквасена сметана и захар, но и от още нещо и твоят ми изглежда чудесна идея. Само да го направим по - гъст, за да се работи лесно при оформянето на тортата. Какво ще кажеш? Повече варене или желатин? Или масло? А, с миксер ли разбиваш сметаната? Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Рени.
      Точно този крем, на който сте се спряли е по-мек и течен. Наистина трябва да опитате да го сгъстите с нещо. Може би с желатин, ако обичате вкуса му или с повечко масло. Заквасената сметана я разбивам с миксера в крема.Стискам палци шедьовърът да се получи!

      Изтриване
  53. Ани, а Вие работила ли сте с такъв крем, с желатин? Аз винаги изсипвам такива кремове в някаква форма, притеснявам се как ще измазвам тортата,няма ли да се сгъсти,а искам отгоре да е гладка, много гладко заравнена, като изстинал ганаш . Вие сте отличен кулинар,ще съм благодарна за мнение и идеи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, Рени, аз не обичам желатин и много рядко го използвам. В този крем не съм опитвала. По-скоро бих го сгъстила с Маскарпоне, според мен. Така ще се уплътни по-добре.

      Изтриване
  54. Става ли бес да се добавя сметана в крема ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да можете да не добавяте заквасена сметана Мариана, но с нея кремът става много ефирен и пухкав.

      Изтриване
  55. заквасена сметана-за готвене или за разбиване,защото в Кауфланд на никоя не пише заквасена-извинявайте за въпроса но.....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не знам какви са тези заквасени сметани за готвене и разбиване :)
      Аз ползвам на Данон заксената сметана червената.

      Изтриване
  56. С домaшно слaдко или шоколaдови бонбони дaли ще стaне

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Между пластовете ли искате да ги сложите? Опасявам се, че ще стане прекалено сладка. Тортата така е разкошна.

      Изтриване
  57. направих я и аз........ страхотен е крема, :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ви е харесала тортичката. Кремът е чуден. Идея: можете да поднасяте десерта в десертни чаши или купи за мелба като тирамису. Много е хубаво за гости.

      Изтриване
  58. Здравейте АНИ!Тортата изглежда страхотно,не става ли тънка,защото слагате само два реда бисквити.Продуктите за какъв размер тава са.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не става тънка. Тавичката ми е около 20:10 см. Да ви е сладко!

      Изтриване
  59. Strahotna torta! Goliama vkusotiia. Blagodaria za retseptata! Hubav den!

    ОтговорИзтриване
  60. Strahotna torta! Goliama vkusotiia. Blagodaria za retseptata! Hubav den!

    ОтговорИзтриване
  61. Отново открих Ваша рецепта и резултата пак е страхотен! Поздравления за нещата, които правите и благодарности за това, че ги споделяте с нас!
    Теодора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Теди, здравейте отново. За мен е удоволствие да радвам хората. Благодаря ви за милия коментар. Да ви е сладко! :)

      Изтриване
  62. Здравейте Ани! Направих от вашата разкошна торта, но вместо малини или орехи сложих сладко от малини, като използвах само плодчетата. Дано да не стане прекалено сладка. В момента се стяга в хладилника. Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Даяна. Сигурна съм, че тортата е станала разкошна. Нямам търпение да споделите. Сърдечни поздрави

      Изтриване
  63. Здравей Ани.Направих я ,но в чаши.Много се хареса и половинката каза,че трябва да я правя в промишлени количества.А аз сега си хапвам от тиквените сладки.Много са мекички и вкусни.Имам един въпрос.Дали тестото за сладките може да се опече на веднъж ,за руло ? :) Ти как мислиш?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен за руло ти трябва по-скоро пандишпанено тесто, за да е меко и пластично при навиване.

      Изтриване
  64. Здравейте,
    Вчера направих тортата на вкус стана супер, но когато одрежа парче се разпада. Не се стегна достатъчно, а е седяла цяла вечер в хладилника. Не съм сложила масло, това може ли да е причината ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да попринцип маслото уплътнява крема и след като престои в хладилник го стяга по-добре. Да ви е сладко :)

      Изтриване
  65. В момента я правя за поне 10-ти път.Некога не омръзва, всеки път се изяжда за отрицателно време. :) Благодаря за прекрасната рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен никога не ми омръзва Ради. Толкова е лесна, семпла и винаги успешна :) Да ви е сладко :)

      Изтриване
  66. Здравейте, и аз най- накрая я направих тази бисквитена торта и много се хареса на цялото семейство. Това ще е рецептата която ще правя и за напред.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мима, много се радвам, че рецептата ви е харесала. Обожавам тази торта. Надявам се и на вас да ви стане любима :)

      Изтриване
  67. След като вече два пъти я приготвям, само мога да кажа - това наистина е най-вкусната бисквитена торта на света!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно съм съгласна Стеф. Ако имаше и на мен кой да ми я прави по-често :)))

      Изтриване
  68. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  69. Току що я направих по случай рождения ден на сина ми..само като прочетох и си представих колко е вкусна..благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвям, че тортата ви е грабнала вниманието.

      Изтриване
  70. Не помня да съм яла по-вкусен крем. Започнах ям само крем още докато редях бисквитите. Много благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ме зарадвахте. Благодаря ви, че споделихте отзиви от тортичката. В къщи я обожаваме.

      Изтриване
  71. Днес направих тортата и нямах търпение да минат няколко часа, за да мога да я опитам. Наистина се е получила доста вкусна, самият крем е много лек и дава страхотен вкус на самата торта. Аз вместо какао я поръсих с кокос и настърган шоколад :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че тортата ви е харесала Мария. Идеята с кокос и шоколад е много добра.

      Изтриване
  72. Здравейте и благодаря за прекрасния блог! Реших да направя тази торта и когато сварих крема (и още по време на престоя му на котлона), топлия крем имаше специфична, много неприятна миризма и вкус, иначе като консистенция се получи много добре. За сега крема още не изстинал напълно, за да кажа дали миризмата и вкуса ще се махнат. Това нормално ли е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Мария. Каква миризма? Възможно е да е от яйцата. Когато се готвят яйцата променят аромата си. Когато смесихте със заквасената сметана, студения крем промени ли миризмата си?

      Изтриване
    2. Не е миризма на яйца, не мога да я опиша миризмата, не ми е позната, но е много остра и много неприятна, вкуса е същия - неприятен и остър. Сварих втори крем - миризма и вкус - същите. В първия сложих лимоновата кора, крема изстина напълно, миризма и вкус на лимон има сега, но не знам дали това се дължи на лим. кора, която да кажем е убила вкуса и миризмата на крема. Втория крем е все още леко топъл - миризмата и вкуса са все още там, но може би не толкова силни. Притеснявам се, да не би крема да не е годен за консумация, ако предположим че на миризма и вкус е ок, след добавянето на лим. кора и сметаната. Вие как мислите?

      Изтриване
    3. Направо ме изнанадахте. Никога не ми се е случавало преди, а тази бисквитена торта е правена безброй пъти от мен и от много читатели, както виждате по-горе. Сменете съда, в който го варите. Купете нови яйца. Реално погледнато няма от какво да има миризма...Недоумявам..

      Изтриване
    4. Ще пробвам. Благодаря Ви много!

      Изтриване
    5. Току що направих за 3-ти път крема - същата работа, яйцата и млякото са био дори. Вместо с дървена шпатула, ползвак метална бъркалка, смених и тенджерата, в която варих..... Крема не се вари на водна баня нали?

      Изтриване
    6. :)) Не, не се вари на водна баня! Не знам какво да ви кажа Мария. Наистина не ми се е случвало подобно нещо. Това е рецепта за основен млечен крем, с добавка на заквасена сметана и масло...
      Явно не е вашата рецепта това..
      Ако искате опитайте друга. Съжалявам за неуспешния Ви опит!

      Изтриване
    7. Здравейте отново. Направих тортата. Въпреки че след варенето не го намирах за добър, сложих кората от лимон и сметаната - резултата е страхотееееен ....:). Мъжът ми каза, че крема след варене си бил съвсем вкусен и имал просто по-наситен вкус, явно проблема е в моя телевизор. Тортата е абсолютно попадение. Иначе вече изпробвах тортата с бисквитите, маскарпонето и шоко крема - също невероятно. Чудесен блог! Благодаря Ви!

      Изтриване
    8. Страхотно! Много се радвам!! Вече се бях притеснила :))) Тортичката наистина е изключително вкусна ;) Да ви е сладко Мария :)

      Изтриване
    9. Ако млякото е домашно, понякога има характерна миризма, дори още при варенето.

      Изтриване
  73. Здравейте мила Ани! :) Поредната рецепта от Вашия блог, която правя и съм възхитена. Пиша Ви с огромна благодарност за всички прекрасни рецепти, които правите достъпни за нас и нашите близки! Днес направих тортата и в момента престоява в хладилника, все още цяла и непокътната :). Мисля, че ще се получи страхотно, имайки предвид, че опитах крема и се оказа великолепен на вкус. Сърдечни поздрави и с радост ще продължавам да следя блога, Мариела

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От сърце Ви благодаря за милия коментар. Много ме зарадвахте, колко рецепти сте опитали. Тортата съм сигурна, че е станала чудесна! Светли празници!

      Изтриване
  74. Здравейте, и аз направих тортата токущо! Промених малко... вместо захар сложих фруктоза и бисквитите са без захар, всичко друго спазих. Идеята ми беше диабетичен вариант. Благодаря за рецептата, звучи прекрасно дано ми се получи! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Получила е страхотна лека и не много сладка торта, сигурна съм. Чудесна за диабет. Да ви е сладко!

      Изтриване
  75. Здравейте,
    Не разбрах бисквитите трошат ли се или така си остава място между тях, понеже са кръгли? Дано не повтарям вупрос, но рецептата е доста коментирана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не не се трошат. Редят се цели и кремът влиза между тях :)

      Изтриване
    2. Чудесна идея за лек десерт! Благодаря за рецептата!

      Изтриване
  76. Благодаря за страхотната рецепта.Получава се неустоимо вкусно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно ви благодаря. Ще се радвам да ме подкрепите в конкурса за Годишни кулинарни награди на блоговете: https://kulinarninagradi.com/nominacii/

      Изтриване
  77. Здравейте Ани, направих тортата, на другия ден имах гости. Извадих я, като започнах да я режа с ножа, видях, че крема е твърде течен, опитах се да я извадя с шпатула, но всичко се разпадна-беше много течно. Отидох при гостите и им казах, че няма да има десерт при положение, че преди това я бях извадила от хладилника и показала. Изобщо не предполагах, че ще има такъв проблем. Като опитах крема ми киселееше, а предния ден като я правих беше добре на вкус. Единствено лимонова кора сложих от половин лимон. Толкова се изложих пред хората. Спазила съм всичко както е по рецепта, даже ми се стори, че крема е твърде гъст, но като го смесих със сметаната стана течен, предположих, че така трябва да бъде. Дали не е много тази заквасена сметана, която е в рецептата. На следващите дни си изядохме сами тортата с лъжица, тя придобиваше все по кисел вкус/вероятно така става като престои/, а настъргах половин кора. В крайна сметка остана едно голямо разочарование.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. Съжалявам за разочарованието, което сте претърпяли. Ако не бяха всичките 168, по-горни коментара и моите безброй приготвяния бих предположила, че има нещо грешно в рецептата. В случая обаче трябва да разберем защо така се е получило. Млечния крем добре ли го сварихте? Другото важно нещо е, че трябва да сте изчакали да се охлади напълно преди да го смесите със заквасената сметана, за да не се втечни. А киселинността не знам от къде е дошла. Сложихте ли количеството захар по рецепта?Наистина нямам обяснение. Още веднъж съжалявам. Надявам се този опит да не ви отказва отново да опитате тортата. Добавете и 50 г масло в топлия млечен крем да се стопи, както съм посъветвала. То допълнително ще уплътни и стегне крема.

      Изтриване
    2. Здравейте, млечния крем беше гъст като го сварих, изстинал, видях в коментари, че сте писали каква марка сметана ползвате, аз използвах друга, няма да напиша марката, процентите масленост бяха 12, не знам дали това има значение.Захар, да сложих, колкото пише. Като направих този крем в събота, веднага след него направих и другия, който е за Вашата торта с бишкоти и сладко/2017 г./. Него сложих в чашки за крем, исках да сравня двата крема, а и да използвам половината мляко. Мисля, че той се получи/там сметаната е доста по-малко отколкото тази/ Не знам, защо стана първия крем толкова кисел_сложих по-малко лимонова кора от колкото пише.

      Изтриване
    3. От това, което чета, според мен, заквасената сметана е изиграла лош номер.

      Изтриване
  78. Здравейте, прекрасна торта! Мисля да съчетая козунаци с този крем, дали ще бъде вкусно, като торта? Кремът не е прекалено сладък и мисля, че ще си подхожда със сладкия козунак. Благодаря предварително за отговора! Страхотни рецепти ..... Нямам думи просто

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, чудесна идея. Смятам, че ще се получи страхотно!

      Изтриване
    2. Благодаря за отговора, снощи я направих, ще пиша за резултата.
      Извинявам се, че коментирам като Анонимен, но другите "опции" не са ми познати, пък и пиша от служебният компютър. Още един път се извинявам, и обещавам да се регистрирам следващият път!
      Благодаря за прекрасните рецепти и прекрасният сайт!

      Десислава

      Изтриване
  79. От няколко години е любимата торта вкъщи! Уникална е!

    ОтговорИзтриване
  80. Направих тортата за рождения си ден. Невероятно вкусна и лека беше ☺️

    ОтговорИзтриване