За мен това е най-вкусната бисквитена торта, която съм яла! Толкова е вкусна, че човек не може да се спре! Невероятно балансирана и толкова лесна за приготвяне, че Аида ми помага да я правим. Реди бисквитите и ги полива с крема.
Правила съм я с орехи, а също така и с малини на тяхно място. Изборът е ваш. И в двата варианта е много, много вкусна! Кремът е млечен с лимон, ванилия и заквасена сметана за разкош. Много нежен и вкусен! Ако желаете да се реже по-лесно можете да добавите бучка масло към топлия крем, точно след като го отстраните от котлона и след като се охлади да го смесите със заквасената сметана. Така ще стегне повече и лесно ще се отделя парче.
Продукти за
крема:
500 мл прясно мляко
4 жълтъка
8 с.л. захар
4 с.л. царевично
нишесте
1 ванилия
кората от един
лимон
300 г заквасена
сметана
(бучка масло, около 50 г по желание)
един пакет и
малко бисквити Роден край с масло
прясно мляко за
напояване
150 г смлени
орехи (или малини)
2 с.л. горчиво
какао
Смесете в купа
захарта, ванилията и нишестето. Добавете четирите жълтъка и разбъркайте с
миксер. Налейте студеното прясно мляко и разбъркайте до хомогенност с миксер.
Прелейте сместа в тенджера и сварете крем на бавен огън, като непрекъснато
бъркате. Охладете крема, добавете
настърганата лимонова кора и го смесете със заквасената сметана.
Смелете орехите в
блендер.
Започнете да
редите тортата.
Сложете един ред
от бисквитите. Полейте ги с малко прясно мляко. Отгоре сложете ½ от крема.
Поръсете обилно с орехи и сложете втори ред бисквити. Полейте ги отново с малко
прясно мляко. Завършете с втората половина крем. Поръсете с горчиво какао през
цедка и охладете добре за поне няколко часа, преди да консумирате.
Да ви е сладко!
Чудна е, Ани ! И без да се пече :) значи с предимство през горещите дни !
ОтговорИзтриванеМного семпли и апетитни снимки !
Поздрави !
Да Ивана, не се пече, само кремът се вари. Много е лесна и бърза. Благодаря ти.
ИзтриванеМоже ли с обикновено нишесте с ванилия
ИзтриванеРазбира се.
ИзтриванеВеликолепна е за лятото! Много ми хареса предложението да се прибави бучка масло в крема. Практично!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Тили, практично е да, стяга по-добре. Прегръдки
ИзтриванеОх, така изкусително си я представила тази тортичка, Ани! Бисквитена торта не съм яла от много години, понеже не ям купешки бисквити, а и все разни по-завъртяни неща ми отвличат вниманието. Обаче ще си изпека сама бискивити и ще направя твоята рецепта! :)
ОтговорИзтриванеКате, поздравления, че имаш времето и търпението сама да си печеш бисквитите. По-хубаво от това няма!
ИзтриванеКакво не бих дала за едно парченце .... май ще трябва да се взема в ръце и сама да си я направя :) Кремчето ти е разкошно Ани !
ОтговорИзтриванеgogolina, стягай се и запретвай ръкави мила, няма да съжаляваш :)))
ИзтриванеЧудесна и не се съмнявам :най-вкусната торта!Поздравления,Ани!
ОтговорИзтриванеМилена, много си мила, благодаря ти!
ИзтриванеУжасно вкусна супа!
ИзтриванеТук я поднасят с поръсени тиквени семки и струйка тиквено олио...
Изкусителна, вкусна и неустоима! Обожавам всякакви бисквитени торти, но с домашният крем е просто мечта. Не съм добавяла сметана, но мисля, че е много добра идея. Особено като се има впредвид, че на повечето домашни кремове, се добавят разбити белтъци, което никак не ми се ще през лятото. Наистина най-вкусната бисквитена торта!
ОтговорИзтриванеCandy, кремът е много нежен и пухкав. Много, ама много напомня на забайон в този си вид.
ИзтриванеМного вкусни снимки, Ани!
ОтговорИзтриванеИ ние у дома обичаме тези леки бисквитени торти!
Бетии, много си мила. Благодаря ти
ИзтриванеМного вкусно звучи, Ани, и от снимките ми се прииска веднага да я направя! Записвам си я. Поздрави, с пожелание за хубав ден!
ОтговорИзтриванеС Драгомирова, непременно я направи, после ще се похвалиш :)
ИзтриванеИзглежда наистина изкусително!
ОтговорИзтриванеJust V, много мило, благодаря.Лека вечер
ИзтриванеСъс сигурност е превъзходна тази торта,Ани!Обичам добавката от заквасена сметана,придава много свежест!Поздрави!
ОтговорИзтриванеРоси, много свежест, така е, и нежност. Хубав уикенд ти желая
ИзтриванеОпределено изглежда чудесно, Ани, много вкусна тортичка. Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеГери, как мина рожденият ден? Благодаря ти, че ме посети.
ИзтриванеБисквитената тортичка си е класика :) Няма как да не е мъркащо вкусна, Ани :) И аз я обожавах като дете, дори помагах на баба да я прави, за да увелича мотивацията й да я прави по-често :) :)
ОтговорИзтриванеТатянче, хихи, абсолютна класика!! Прегръдки
ИзтриванеМм, примамливо, вкусно и поднесено с вкус! Естет си ти, Ани! Усмивки и хубава прохладна вечер! :)
ОтговорИзтриванеДани, много ме ласкаеш ти. Благодаря ти!
Изтриванеразкошна рецепта-браво
ОтговорИзтриванеРадвам се, да ви е сладко :)
ИзтриванеА заквасената сметана къде се слага? В крема ли?
ОтговорИзтриванеЗдравейте Аделина, както пише по-горе, кремът се смесва със заквасената сметана.
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеТова е най-вкусния крем ,който съм правила някога .Благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам Ани, да ви е сладко :)
ИзтриванеНаправих тортата и наистина е превъзходна!Мислех,че след тортата с маскарпоне,бързата с ябълките и другата с натрошени бисвити, стафиди,шоколад-без печене,не би ме впечатлила толкова, но тази е толкова лека и бърза!Много благодаря за рецептата! Милена
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че бисквитената торта ви е харесала Милена. Много е лека и вкусна. Да ви е сладко :)
ИзтриванеТова вече е любимата ми бисквитена торта:) Луиза
ОтговорИзтриванеМного се радвам и у дома е най-любима :)))
ИзтриванеА ако заменя горчивото какао с настърган млечен шоколад???
ОтговорИзтриванеЗа отгоре ли никакъв проблем. Импровизирай :)
ИзтриванеКолко време се вари кремът? Изглежда много вкусна:)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, кремът се вари няколко минути, не съм засичала точно, докато се сгъсти.
ИзтриванеБлагодаря
ОтговорИзтриванеМного ми хареса Вашата рецепта, но искам да попитам под "бучка масло" какво се има предвид, колко грама?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, под бучка масло имам предвид около 50 г. масло. Понякога някои неща правя на око. Сега ще коригирам листа с продукти. Благодаря ви :) Надявам се тортата да ви хареса :)
ИзтриванеСтрахотна рецепта! Уникално вкусна торта!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че и на вас ви е станала любима. Досега най-вкусната бисквитена торта, която съм яла!
ИзтриванеА това наистина е най-вкусната бисквитена торта и която аз съм яла някога! :-) Уникална! Препоръчвам горещо! Поздравления, Ани!
ОтговорИзтриванеЕми, прекрасна си :) Много ти благодаря за доверието към моите рецепти!
ИзтриванеMoga li da zamena zakvasenata smetana s techna? Jivea v chujbina i tuk ima samo techna! Blagodarq,vsichko izglejda mnogo vkusno!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ивана, разбира се, можете да замените заквасената с течна сладкарска сметана, като преди това студена директно от хладилника я разбиете на гъст сняг. След това внимателно след като кремът се охлади добавете сметаната с шпатула и бъркайте. Тортата ще стане една идея по тежка и сладка. За да балансирате вкуса, намалете малко количеството захар в крема на 5 с.л. и не слагайте повече от 200 мл. сметана. Успех! :)
ИзтриванеZdraveite Ani,blagodarq za tochnata recepta i barziq otgovor,napravix q vecherta a,rezultata i vkusa neustoim. Pribavix smetanata kakto mi opisaxte no,ne slojix maslo. "Biskvitena torta Ani" e unikalna i q prepora4vam na vsichki!
ОтговорИзтриванеЗдравейте отново Ивана, да ви призная много ме зарадвахте. Радвам се като малко дете, когато някой открие "своята" рецепта в блога и остане много доволен от резултата на собственото си старание :) Много ви благодаря. Сърдечни поздрави
ИзтриванеПрекрасно съчетание, напомня тирамису, но е още по-вкусна. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеМного точно сте определили вкуса. Точно като тирамусу е на вкус :)))) Много се радвам, че ви е харесала!
ИзтриванеМного изкусително изглежда тази торта и реших да я направя. Оказа се обаче, че в моя край няма бисквити "Роден край" :) Дали ще е проблем ако ползвам бисквити "Закуска"?
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ван, закуска са малко сухи и твърди бисквити. Аз лично не ги харесвам за сладкиши от този тип. Опитайте с Еверест, ако има или Чаени бисквити. Поздрави
ИзтриванеБлагодаря за съвета, Ани. Приятна вечер :)
ИзтриванеAs Sashto nemoga da gi namerq. S Jiten Dar stave li? Mojete li da kachite snimka iLi link Kum biksvitite? Mn vi blagodarq!:) ( sorry, no nqmam kirilica)
ИзтриванеЗдравейте, ето линк със снимка към бисквитките Роден край: https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8+%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9&espv=2&biw=1366&bih=643&tbm=isch&imgil=yOrVzDhs167z5M%253A%253B_UGuX9EiVOPX3M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.randi.bg%25252F%25252525D0%2525252591%25252525D0%25252525B8%25252525D1%2525252581%25252525D0%25252525BA%25252525D0%25252525B2%25252525D0%25252525B8%25252525D1%2525252582%25252525D0%25252525B8-%25252525D0%25252525A0%25252525D0%25252525BE%25252525D0%25252525B4%25252525D0%25252525B5%25252525D0%25252525BD-%25252525D0%252525259A%25252525D1%2525252580%25252525D0%25252525B0%25252525D0%25252525B9-%25252525D1%2525252581-%25252525D0%25252525BA%25252525D0%25252525B0%25252525D0%25252525BA%25252525D0%25252525B0%25252525D0%25252525BE-150%25252525D0%25252525B3%25252525D1%2525252580.&source=iu&pf=m&fir=yOrVzDhs167z5M%253A%252C_UGuX9EiVOPX3M%252C_&usg=__8dn9mVhoxe60NGqZDnEiIYsoxSc%3D&ved=0CCkQyjc&ei=abFMVOXqEInnygON34LoDQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=yOrVzDhs167z5M%253A%3B_UGuX9EiVOPX3M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.randi.bg%252Fimage%252Fcache%252Fdata%252Fcategories%252Fsnimki3%252Fb_homeland-500x500.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.randi.bg%252F%2525D0%252591%2525D0%2525B8%2525D1%252581%2525D0%2525BA%2525D0%2525B2%2525D0%2525B8%2525D1%252582%2525D0%2525B8-%2525D0%2525A0%2525D0%2525BE%2525D0%2525B4%2525D0%2525B5%2525D0%2525BD-%2525D0%25259A%2525D1%252580%2525D0%2525B0%2525D0%2525B9-%2525D1%252581-%2525D0%2525BA%2525D0%2525B0%2525D0%2525BA%2525D0%2525B0%2525D0%2525BE-150%2525D0%2525B3%2525D1%252580.%3B500%3B500
ИзтриванеАко не ги намерите вземете Чаени бисквити или Еверест. Житен дар също са много сухи и твърди.
Blagodarq vi. Linka ne se otvarq. Reshih da si izpeka I az biskvitkite. 4udeh se v kakva nasoka shte se promeni vkusa, ako zamenq smetanata s mascarpone... Pozdravi:)
ИзтриванеС маскарпоне тортата ще стане по-тежка. Със заквасената сметана в крема тортата става много свежа и лека.
ИзтриванеАни страхотна рецепта, много ни хареса. Ти в какъв съд и с какви размери нареждаш тортата и само два реда бисквити ли слагаш? Питам, защото моята торта стана малко по- тънка от тази, която си сложила на снимката.
ОтговорИзтриванеЗдравей, на последната снимка се вижда горе долу съда, една малка, плитка йена имам. Възможно е ти да си ползвала малко по-голяма и затова да ти е станала по-тънка. Само два реда бисквити реда.
Изтриванеднес я направих....едва издържа 3 часа в хладилника и сега е останало едно парченце.СТРАХОТНА Е- и сложих вместо орехи , замразени горски плодове.ЧУДНА
ОтговорИзтриване:))) Сигурна съм, че много ви се е усладила Меги :)Сърдечни поздрави
ИзтриванеTortata izglejda prevuzxodno !!!! Moga li vmesto carevi4no nisheste da polzvam pudink Dr. Oetker , jiveq v 4ujbina i za sajalenie ne moga da namerq takova nisheste?!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, ако не намирате нишесте, бих ви посъветвала да го замените със същото количество брашно, вместо с пудинг. Успех! :)
ИзтриванеНаистина и без капка съмнение - най-вкусната бисквитена торта, която и ние сме хапвали.:-) Ани, вече на няколко пъти - имах поръчки да я правя...Поздравим Вени! :-)))
ИзтриванеEeeхее, браво Вени. Щом и поръчки получаваш трябва да си ги шашнала с тази рецепта, а това много, ама много ме радва :) Браво!!
ИзтриванеПри толкова възсторжени коментари ще я пробвам при първи удобен момент, да разглезя дъщеря ми. Поздрави!
ОтговорИзтриванеНепременно Жани, не я пропускай! :) Няма да съжаляваш, обещавам ти :))
ИзтриванеМного лесна и вкусна торта,точна рецепта,поздравления!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви е харесала, благодаря ви!
ИзтриванеСамо да попитам заквасената сметана се смесва с вече охладения крем без пледварително да се разбива ли?Благодаря предварително.
ОтговорИзтриванеДа точно така. :)
ОтговорИзтриванеТолкова ме впечатлиха всички коментари Ани ,че ме предизвикват да се опитам и аз да я направя тази вкусна торта.С уважение Вили.
ОтговорИзтриванеСкъпа Вили, не са случайни коментарите. Тортата наистина е много вкусна. Ще се радвам ако я опиташ :)
ИзтриванеМоже ли да ми кажеш за форма с диаметър 26 см какви са пропорциите на продуктите - може би двойни ?
ОтговорИзтриванеЧак двойни не. Един път и половина.
Изтриванемерси. Това ще е тортата за Цветница :)
ИзтриванеБраво Ани!Направих я и всички от семейството ми много я хареса!Успех и за напред в кулинарството и в живота!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, благодаря ви :)
ИзтриванеАни, мога ли да заменя царевичното с пшенично нишесте и със същите пропорции ли? Елена
ОтговорИзтриванеЕли, аз ползвам царевично, когато правя млечен крем, но мисля, че няма да имаш проблем и с пшенично в същите пропорции. Някои правят млечния крем с брашно например. Успех!
ИзтриванеНаправих тортичката и бързам да споделя - страхотна е, вкусът е уникален и неповторим!
ОтговорИзтриванеЕдинствено, че не се стегна при мен изобщо, но причините са три: лично за мене много объркващое определянето на количеството на лъжици - аз имам у нас 3 вида супени, освен това зависи дали са връх или не, та предпочитам точни грамажи, така няма шанс за грешка. После сложих 400гр заквасена сметана. И наредих котешки езичета, вместо чаени бисквити. Направих я с малини. Като съвет и от мен за следващите, които ще я правят - не пропускайте лимоновата кора! Аз понеже не обичам и винаги я пропускам от рецептите, където е дадена. Този път реших да я сложа и съм убедена, че без нея вкусът няма да е същият и няма да е по-добър!
Ще запазя в този й вид рецептата, просто ще я правя вече в индивидуални купички/чашки и няма да има проблем при сервирането.
Благодарности за рецептата и в очакване на нови :)
Нели, здравей, много ме зарадва с коментара си :) Това за мен е най-вкусната бисквитена торта, наистина, лека, нежна, истинско бижу. Лимончето е абсолютно задължително, правилно си отбелязала. А относно супените лъжици много ме затрудняваш мила. Нямам навика да меря всичко в грамове. Често готвя леко на око ;) Но в случая са съвсем стандартни супени лъжици. Стягането може да идва от маслото, ако си го пропуснала в крема. При охлаждане в хладилника то допълнително стяга. С малини също е страхотна! И в чашки съм я поднасяла като тирамису е! Прегръдки
ИзтриванеСложих масло, но както ти писах - повече сметана и съвсем тънички бисквитки също дадоха отражение, но само на консистенцията, вкусът е превъзходен. Даже всички отбелязаха, че няма нужда да е по-стегната. Прегръдки :)
ИзтриванеНаправих я с готов пудинг и 500 сметана, стегна идеално и стана невероятна. Още веднъж благодаря :)
ОтговорИзтриванеhttp://iloapp.filmfr.com/data/_gallery/public/1/140438686890293300_resized.jpg
С готов крем е доста различна, но се радвам, че пак ви се е получила. Домашният крем е бърз и лесен, особено обогатен със заквасена сметана и масло е просто божествен! Поздрави
ИзтриванеАни, благодаря Ви за вкусната рецепта. Направих я с бисквити за торта, на същия производител като '' Роден край '' :) Стана превъзходна! Още един път - благодаря за вкуснотеката:) Успехи!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Алекса, много се радвам, че имаме още един фен на най-страхотната бисквитена торта!! Да ви е сладко ;))
ИзтриванеМного благодаря за вкусната рецепта. Превърна се в любимата бисквитена торта на семейството и вече редовно се прави.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, много ви благодаря. Радвам се, че любимата бисквитена торта има толкова много почитатели. Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеKoq marka zakvasena smetana polzvash Ani ?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, най-често ползвам на Данон. Най-доволна съм. Когато не намеря взимам Бор Чвор.
ИзтриванеЗдравейте! А може ли вместо заквасена сметана да добавя течна сладкарска, като преди това съм я разбила?
ОтговорИзтриванеНамерих отговора на въпроса си малко по-нагоре в коментарите, извинявам се!
ОтговорИзтриванеЗдравей Ани, имам следното питане - два пъти правих тортата - наистина е божествена. Проблема е, че я правих по еднакъв начин и двата пъти, но втория не се стегна... остана си леко течна. Идеи защо стана така?
ОтговорИзтриванеМоже би сте напоили бисквитите прекалено много, а все пак те държат тортата. Като цяло е повече като сладкиш, мек е от крема.
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеправих я още веднъж стана перфектна - стегна идеално. Явно единия път съм свалила крема от котлона малко по-рано и не се е сгъстил достатъчно:) Много благодаря:)
Желая ви приказни празници
az nqmam carevichno nishiste s kakvo moga da go zamestq,mnogo izkam da q napravq
ОтговорИзтриванеС брашно.
ИзтриванеЗдравей Ани,искам да попитам става ли да заменя лимона с портокалова кора ?И на първата снимка се вижда,че има орехи и най-отгоре (под какаото)..наистина ли е така или само в средата на тортата се слагат между кремовете ?Благодаря :))
ОтговорИзтриванеДа разбира се, можете да замените лимона с портокал. Отгоре поръсвам с орехи и с какао. Да ви е сладко :)
ИзтриванеЗдравейте, Ани! Тортата е маниакално вкусна! Правя я няколко пъти - по домашно му, в йена. Предстои ми празник и искам да я предложа на приятелите си. Нямам време за предварителна проба и Ви моля за отговор наготово:) Смятам да я подредя в ринг за торта. Въпросът ми е: трябва ли да променя, или да добавя нещо( време за варене, нишесте, масло), за да стегне добре и да има хубава, представителна форма? Ваня
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ваня. Много се радвам, че ви харесва бисквитената тортичка. За съжаление не мисля, че ще стегне добре за торта в ринг. Аз съм я поднасяла и в чаши, като индивидуални порции. Защо не опитате така, нещо по-различно. Редите на същия принцип. Добива вид на тирамису :) Много е оригинално!
ИзтриванеАни, благодаря за бързия отговор! Аз си го чаках:) Идеята с чашите ми допада, така че отказвам да се разочаровам от невъзможността да пристегна тортичката в ринг:) Благодаря още веднъж!
ИзтриванеБелтъците какво ги правиш? Може ли да ги сложа?
ОтговорИзтриванеС 4те белтъка обикновено правя Сребърен кейс. Вижте рецептата в блога.
ИзтриванеЗдравей, Ани. Казвам се Рени. Аз обичам да експериментирам и си търся крем за следващото ми произведение- торта, намислила съм си блатовете,не мога да я правя в ринг или друг съд, защото има определена форма. Искам крем от заквасена сметана и захар, но и от още нещо и твоят ми изглежда чудесна идея. Само да го направим по - гъст, за да се работи лесно при оформянето на тортата. Какво ще кажеш? Повече варене или желатин? Или масло? А, с миксер ли разбиваш сметаната? Поздрави!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Рени.
ИзтриванеТочно този крем, на който сте се спряли е по-мек и течен. Наистина трябва да опитате да го сгъстите с нещо. Може би с желатин, ако обичате вкуса му или с повечко масло. Заквасената сметана я разбивам с миксера в крема.Стискам палци шедьовърът да се получи!
Ани, а Вие работила ли сте с такъв крем, с желатин? Аз винаги изсипвам такива кремове в някаква форма, притеснявам се как ще измазвам тортата,няма ли да се сгъсти,а искам отгоре да е гладка, много гладко заравнена, като изстинал ганаш . Вие сте отличен кулинар,ще съм благодарна за мнение и идеи!
ОтговорИзтриванеНе, Рени, аз не обичам желатин и много рядко го използвам. В този крем не съм опитвала. По-скоро бих го сгъстила с Маскарпоне, според мен. Така ще се уплътни по-добре.
ИзтриванеСтава ли бес да се добавя сметана в крема ?
ОтговорИзтриванеДа можете да не добавяте заквасена сметана Мариана, но с нея кремът става много ефирен и пухкав.
Изтриванезаквасена сметана-за готвене или за разбиване,защото в Кауфланд на никоя не пише заквасена-извинявайте за въпроса но.....
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не знам какви са тези заквасени сметани за готвене и разбиване :)
ИзтриванеАз ползвам на Данон заксената сметана червената.
С домaшно слaдко или шоколaдови бонбони дaли ще стaне
ОтговорИзтриванеМежду пластовете ли искате да ги сложите? Опасявам се, че ще стане прекалено сладка. Тортата така е разкошна.
Изтриваненаправих я и аз........ страхотен е крема, :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви е харесала тортичката. Кремът е чуден. Идея: можете да поднасяте десерта в десертни чаши или купи за мелба като тирамису. Много е хубаво за гости.
ИзтриванеЗдравейте АНИ!Тортата изглежда страхотно,не става ли тънка,защото слагате само два реда бисквити.Продуктите за какъв размер тава са.
ОтговорИзтриванеНе, не става тънка. Тавичката ми е около 20:10 см. Да ви е сладко!
ИзтриванеStrahotna torta! Goliama vkusotiia. Blagodaria za retseptata! Hubav den!
ОтговорИзтриванеStrahotna torta! Goliama vkusotiia. Blagodaria za retseptata! Hubav den!
ОтговорИзтриванеОтново открих Ваша рецепта и резултата пак е страхотен! Поздравления за нещата, които правите и благодарности за това, че ги споделяте с нас!
ОтговорИзтриванеТеодора
Теди, здравейте отново. За мен е удоволствие да радвам хората. Благодаря ви за милия коментар. Да ви е сладко! :)
ИзтриванеЗдравейте Ани! Направих от вашата разкошна торта, но вместо малини или орехи сложих сладко от малини, като използвах само плодчетата. Дано да не стане прекалено сладка. В момента се стяга в хладилника. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеЗдравейте Даяна. Сигурна съм, че тортата е станала разкошна. Нямам търпение да споделите. Сърдечни поздрави
ИзтриванеЗдравей Ани.Направих я ,но в чаши.Много се хареса и половинката каза,че трябва да я правя в промишлени количества.А аз сега си хапвам от тиквените сладки.Много са мекички и вкусни.Имам един въпрос.Дали тестото за сладките може да се опече на веднъж ,за руло ? :) Ти как мислиш?!
ОтговорИзтриванеСпоред мен за руло ти трябва по-скоро пандишпанено тесто, за да е меко и пластично при навиване.
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеВчера направих тортата на вкус стана супер, но когато одрежа парче се разпада. Не се стегна достатъчно, а е седяла цяла вечер в хладилника. Не съм сложила масло, това може ли да е причината ?
Да попринцип маслото уплътнява крема и след като престои в хладилник го стяга по-добре. Да ви е сладко :)
ИзтриванеВ момента я правя за поне 10-ти път.Некога не омръзва, всеки път се изяжда за отрицателно време. :) Благодаря за прекрасната рецепта.
ОтговорИзтриванеИ на мен никога не ми омръзва Ради. Толкова е лесна, семпла и винаги успешна :) Да ви е сладко :)
ИзтриванеЗдравейте, и аз най- накрая я направих тази бисквитена торта и много се хареса на цялото семейство. Това ще е рецептата която ще правя и за напред.
ОтговорИзтриванеМима, много се радвам, че рецептата ви е харесала. Обожавам тази торта. Надявам се и на вас да ви стане любима :)
ИзтриванеСлед като вече два пъти я приготвям, само мога да кажа - това наистина е най-вкусната бисквитена торта на света!!!
ОтговорИзтриванеНапълно съм съгласна Стеф. Ако имаше и на мен кой да ми я прави по-често :)))
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеТоку що я направих по случай рождения ден на сина ми..само като прочетох и си представих колко е вкусна..благодаря
ОтговорИзтриванеМного се радвям, че тортата ви е грабнала вниманието.
ИзтриванеНе помня да съм яла по-вкусен крем. Започнах ям само крем още докато редях бисквитите. Много благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеМного ме зарадвахте. Благодаря ви, че споделихте отзиви от тортичката. В къщи я обожаваме.
ИзтриванеДнес направих тортата и нямах търпение да минат няколко часа, за да мога да я опитам. Наистина се е получила доста вкусна, самият крем е много лек и дава страхотен вкус на самата торта. Аз вместо какао я поръсих с кокос и настърган шоколад :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че тортата ви е харесала Мария. Идеята с кокос и шоколад е много добра.
ИзтриванеЗдравейте и благодаря за прекрасния блог! Реших да направя тази торта и когато сварих крема (и още по време на престоя му на котлона), топлия крем имаше специфична, много неприятна миризма и вкус, иначе като консистенция се получи много добре. За сега крема още не изстинал напълно, за да кажа дали миризмата и вкуса ще се махнат. Това нормално ли е?
ОтговорИзтриванеЗдравейте Мария. Каква миризма? Възможно е да е от яйцата. Когато се готвят яйцата променят аромата си. Когато смесихте със заквасената сметана, студения крем промени ли миризмата си?
ИзтриванеНе е миризма на яйца, не мога да я опиша миризмата, не ми е позната, но е много остра и много неприятна, вкуса е същия - неприятен и остър. Сварих втори крем - миризма и вкус - същите. В първия сложих лимоновата кора, крема изстина напълно, миризма и вкус на лимон има сега, но не знам дали това се дължи на лим. кора, която да кажем е убила вкуса и миризмата на крема. Втория крем е все още леко топъл - миризмата и вкуса са все още там, но може би не толкова силни. Притеснявам се, да не би крема да не е годен за консумация, ако предположим че на миризма и вкус е ок, след добавянето на лим. кора и сметаната. Вие как мислите?
ИзтриванеНаправо ме изнанадахте. Никога не ми се е случавало преди, а тази бисквитена торта е правена безброй пъти от мен и от много читатели, както виждате по-горе. Сменете съда, в който го варите. Купете нови яйца. Реално погледнато няма от какво да има миризма...Недоумявам..
ИзтриванеЩе пробвам. Благодаря Ви много!
ИзтриванеТоку що направих за 3-ти път крема - същата работа, яйцата и млякото са био дори. Вместо с дървена шпатула, ползвак метална бъркалка, смених и тенджерата, в която варих..... Крема не се вари на водна баня нали?
Изтриване:)) Не, не се вари на водна баня! Не знам какво да ви кажа Мария. Наистина не ми се е случвало подобно нещо. Това е рецепта за основен млечен крем, с добавка на заквасена сметана и масло...
ИзтриванеЯвно не е вашата рецепта това..
Ако искате опитайте друга. Съжалявам за неуспешния Ви опит!
Здравейте отново. Направих тортата. Въпреки че след варенето не го намирах за добър, сложих кората от лимон и сметаната - резултата е страхотееееен ....:). Мъжът ми каза, че крема след варене си бил съвсем вкусен и имал просто по-наситен вкус, явно проблема е в моя телевизор. Тортата е абсолютно попадение. Иначе вече изпробвах тортата с бисквитите, маскарпонето и шоко крема - също невероятно. Чудесен блог! Благодаря Ви!
ИзтриванеСтрахотно! Много се радвам!! Вече се бях притеснила :))) Тортичката наистина е изключително вкусна ;) Да ви е сладко Мария :)
ИзтриванеАко млякото е домашно, понякога има характерна миризма, дори още при варенето.
ИзтриванеЗдравейте мила Ани! :) Поредната рецепта от Вашия блог, която правя и съм възхитена. Пиша Ви с огромна благодарност за всички прекрасни рецепти, които правите достъпни за нас и нашите близки! Днес направих тортата и в момента престоява в хладилника, все още цяла и непокътната :). Мисля, че ще се получи страхотно, имайки предвид, че опитах крема и се оказа великолепен на вкус. Сърдечни поздрави и с радост ще продължавам да следя блога, Мариела
ОтговорИзтриванеОт сърце Ви благодаря за милия коментар. Много ме зарадвахте, колко рецепти сте опитали. Тортата съм сигурна, че е станала чудесна! Светли празници!
ИзтриванеЗдравейте, и аз направих тортата токущо! Промених малко... вместо захар сложих фруктоза и бисквитите са без захар, всичко друго спазих. Идеята ми беше диабетичен вариант. Благодаря за рецептата, звучи прекрасно дано ми се получи! :)
ОтговорИзтриванеПолучила е страхотна лека и не много сладка торта, сигурна съм. Чудесна за диабет. Да ви е сладко!
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеНе разбрах бисквитите трошат ли се или така си остава място между тях, понеже са кръгли? Дано не повтарям вупрос, но рецептата е доста коментирана
Здравейте, не не се трошат. Редят се цели и кремът влиза между тях :)
ИзтриванеЧудесна идея за лек десерт! Благодаря за рецептата!
ИзтриванеДа ви е сладко!
ИзтриванеБлагодаря за страхотната рецепта.Получава се неустоимо вкусно.
ОтговорИзтриванеСърдечно ви благодаря. Ще се радвам да ме подкрепите в конкурса за Годишни кулинарни награди на блоговете: https://kulinarninagradi.com/nominacii/
ИзтриванеЗдравейте Ани, направих тортата, на другия ден имах гости. Извадих я, като започнах да я режа с ножа, видях, че крема е твърде течен, опитах се да я извадя с шпатула, но всичко се разпадна-беше много течно. Отидох при гостите и им казах, че няма да има десерт при положение, че преди това я бях извадила от хладилника и показала. Изобщо не предполагах, че ще има такъв проблем. Като опитах крема ми киселееше, а предния ден като я правих беше добре на вкус. Единствено лимонова кора сложих от половин лимон. Толкова се изложих пред хората. Спазила съм всичко както е по рецепта, даже ми се стори, че крема е твърде гъст, но като го смесих със сметаната стана течен, предположих, че така трябва да бъде. Дали не е много тази заквасена сметана, която е в рецептата. На следващите дни си изядохме сами тортата с лъжица, тя придобиваше все по кисел вкус/вероятно така става като престои/, а настъргах половин кора. В крайна сметка остана едно голямо разочарование.
ОтговорИзтриванеЗдравейте. Съжалявам за разочарованието, което сте претърпяли. Ако не бяха всичките 168, по-горни коментара и моите безброй приготвяния бих предположила, че има нещо грешно в рецептата. В случая обаче трябва да разберем защо така се е получило. Млечния крем добре ли го сварихте? Другото важно нещо е, че трябва да сте изчакали да се охлади напълно преди да го смесите със заквасената сметана, за да не се втечни. А киселинността не знам от къде е дошла. Сложихте ли количеството захар по рецепта?Наистина нямам обяснение. Още веднъж съжалявам. Надявам се този опит да не ви отказва отново да опитате тортата. Добавете и 50 г масло в топлия млечен крем да се стопи, както съм посъветвала. То допълнително ще уплътни и стегне крема.
ИзтриванеЗдравейте, млечния крем беше гъст като го сварих, изстинал, видях в коментари, че сте писали каква марка сметана ползвате, аз използвах друга, няма да напиша марката, процентите масленост бяха 12, не знам дали това има значение.Захар, да сложих, колкото пише. Като направих този крем в събота, веднага след него направих и другия, който е за Вашата торта с бишкоти и сладко/2017 г./. Него сложих в чашки за крем, исках да сравня двата крема, а и да използвам половината мляко. Мисля, че той се получи/там сметаната е доста по-малко отколкото тази/ Не знам, защо стана първия крем толкова кисел_сложих по-малко лимонова кора от колкото пише.
ИзтриванеОт това, което чета, според мен, заквасената сметана е изиграла лош номер.
ИзтриванеЗдравейте, прекрасна торта! Мисля да съчетая козунаци с този крем, дали ще бъде вкусно, като торта? Кремът не е прекалено сладък и мисля, че ще си подхожда със сладкия козунак. Благодаря предварително за отговора! Страхотни рецепти ..... Нямам думи просто
ОтговорИзтриванеДа, чудесна идея. Смятам, че ще се получи страхотно!
ИзтриванеБлагодаря за отговора, снощи я направих, ще пиша за резултата.
ИзтриванеИзвинявам се, че коментирам като Анонимен, но другите "опции" не са ми познати, пък и пиша от служебният компютър. Още един път се извинявам, и обещавам да се регистрирам следващият път!
Благодаря за прекрасните рецепти и прекрасният сайт!
Десислава
От няколко години е любимата торта вкъщи! Уникална е!
ОтговорИзтриванеЕхе страхотно!
ИзтриванеНаправих тортата за рождения си ден. Невероятно вкусна и лека беше ☺️
ОтговорИзтриванеСърдечно ви благодаря, че споделихте.
Изтриване