Търсене в този блог

неделя, 25 февруари 2018 г.

Облачен хляб (Cloud bread)

    Хляб, но без брашно? Хляб, който не съдържа въглехидрати? Възможно ли е?
Облачен хляб или така нареченият Cloud bread е алтернатива на хляба, за хора, които избягват по диетични причини хляба или поради непоносимост към глутен.
    Видях рецептата и проявих любопитство. Реално съдържа три съставки и се приготвя много лесно. Особено вкусен е с чери домати и синьо сирене на закуска. Можете да си правите и сандвичи. Важно е и как го съхранявате, за да запази своята пухкавост. Съхранява се в плик или кутия с капак. От това количество получавате 24 пухкави питчици, които можете да хапвате с чиста съвест и без притеснение.


Продукти:

3 яйца
3 с.л. крема сирене на стайна температура
1/4 ч.л. бакпулвер

Загрейте фурната на 150 градуса с горен и долен нагревател.
Разделете жълтъците от белтъците в две купи. 
Добавете крема сиренето при жълтъците и разбъркайте с лъжица до хомогенност.
Добавете бакпулвера при белтъците и ги разбийте с миксер на сняг.
Изсипете жълтъчния крем при белтъците и внимателно разбъркайте с шпатула, докато се смесят.


Покрийте тава с хартия за печене.
Оформете кръгчета от сместа и ги печете окол 30 минути, до готовност, без да отваряте фурната.


Охладете ги. Съхранявайте ги в кутия или в плик, за да ги запазите мекички.


Да ви е сладко!

Източник: http://www.momables.com/no-carb-cloud-bread/

38 коментара:

  1. Ани,
    много интересни хлебчета, без глутен.Не съм правила подобни, но изглеждат прекрасно, а рецептата е много лесна и бърза.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Ели,

      Хлебчетата са много добро откритие и заместител за хора, които тренират, или пазят диета, и искат да избягват хляба.

      Изтриване
  2. Здравейте, следя този блог от самото му създаване- страхотни рецепти и снимки. Искам да попитам какво крема сирене използвахте за тази рецепта?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Много се радвам на редовен читател, като вас. Крема сиренето е Филаделфия. Можете да ги поднесете на закуска с маслини, лютеница, намазани с крема сирене и авокадо , или с кашкавал и чери домати като мен. Много вкусно се получава.

      Изтриване
  3. С топено сирене дали ще стане

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не мисля. Топеното сирене има доста по-различна консистенция, по твърдо е от крема сирене.

      Изтриване
  4. изглеждат супер. със сигурност ще пробвам

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много са лесни. Днес ми хрумна, че крема сиренето може да се замени успешно със Skyr, който се продава в Lidl, той е 100% протеин, и реално ще бъде още по-полезно, дори за хора, които спортуват.

      Изтриване
    2. Здравейте, Ани. Скирът, който се продава в Лидъл, съдържа само 11% протеини. https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=12171

      Изтриване
    3. Скир съдържа 11г протеин на 100 г, а цялата кутия е 350 г, т.е. съдържа над 33 г протеин в една кофичка. Освен това е много ниско маслено.

      Изтриване
  5. Благодаря за рецептата! Мислите ли, че крема сиренето може да се замени с веган крема сирене?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм опитвала веган сирене и не мога да кажа каква консистенция има.

      Изтриване
  6. Здравейте,благодаря за рецептата,опитах да ги направя,но сместта стана много течна,следвах пропорциите,единствено може би сложих повече бакпулвер.Бихте ли ми казали къде греша.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Петя. Като единствена причина ми хрумва яйцата да са били много големи. Не виждам иначе защо да стане по-течна, ако се спазват пропорциите. :(

      Изтриване
  7. Здравейте, правя вече трета доза от хлебчетата, невероятни са! Отлично се получават и крема сиренето се замени с извара, като се добави малко сол за вкус!Благодаря за сполучливата и вкусна рецепта за тези "мини омлетчета"!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотно, много се радвам, че толкова са ви харесали хлебчетата. Можете да си ги хапвате с чиста съвест! Идеята за изварата е много добра.

      Изтриване
  8. Здравейте , аз да попитам , колко грама са 3 с.л. крема сирене ?!

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте,

    Благодаря за рецептата! Търся здравословен заместител на хляба от много време и адски се вълнувам, че го открих. Днес за първи път ще опитам хлебчетата :) Вие как оформяте кръгчетата от сместа, с ръце нали?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По-скоро с лъжица. Надявам се да ви харесат и да си ги хапвате с чиста съвест :)

      Изтриване
  10. Здравейте, хлебчетата са много вкусни но от тази доза аз получих 7 на брой. Колко големи ги правите?😊

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотни хлебчета, ползвах ги като блат за пица! Замених сиренето с фина извара от лидл, понеже такова имах и пак се получи.

    ОтговорИзтриване
  12. Вместо крема сирене дали ще стане с Филаделфия? В Германия съм и тук няма точно такова сирене, като нашето крема. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  13. А дали може да се добави и малко хуск към съставките.

    ОтговорИзтриване
  14. Здравейте за 3ти път правя рецептата и не мога да ги докарам на питки става ми един блат ..ползвам яйца L и едно пакетче крема сирене 125гр белтъците разбивам на планетарен миксер но сместа ми е рядка не такава както е показана на снимката..дали крема сиренето ми е малко ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, вероятно тук грешите. Крема сиренето е само 3 с.л., не цяло пакетче. Яйцата са обикновени, не големи.

      Изтриване
  15. На колко градуса се пекат?
    С вентилатор или без?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, в публикацията е описано: Загрейте фурната на 150 градуса с горен и долен нагревател.

      Изтриване