четвъртък, 8 февруари 2018 г.

Свинско бонфиле с киноа, чушки и печен карфиол

    Поднасям ви едно много вкусно и полезно ястие, всичко в една чиния. Чиния, богата на протеини и пъстри зеленчуци. Печеният карфиол с кимион и куркума е истинска находка. Бонфилето е много крехко и вкусно, а сотираните чушки придават свежест на цялото ястие.


Продукти:

1 бр. свинско бонфиле
черен пипер
сол
подправка за месо
50 мл. зехтин

4 червени чушки
4 зелени чушки
30 мл. зехтин
сол
черен пипер

1/2 ч.ч. киноа
20 мл. зехтин
сол

1 глава карфиол
1 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума
черен пипер
сол
30 мл. зехтин

Сварете киноата в съотношение 1:2 с вода, докато се разпука и я поеме.


Загрейте фурната на 200 градуса.
Разделете карфиола на розички и го сложете в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете го с кимион, куркума, сол, черен пипер и полейте със зехтин. Печете до омекване около 15 минути.

Почистете чушките и ги нарежете на ленти. Сотирайте ги в тиган с малко зехтин, докато леко омекнат. Извадете ги в чиния и ги покрийте, за да останат топли.

Нарежете бонфилето на кръгчета с дебелина около 0,5 см, поръсете ги с подправките и ги гриловайте в същия тиган, в който сте приготвили чушките, за по 2 минути от страна.

Сервирайте всичко заедно, аранжирано в една чиния. Отдолу киноа, до нея сотираните чушки и печения карфиол с кимион и куркума. 


Да ви е сладко!
P. S. По желание, можете да добавите някакви зелени билки в киноата, като босилек, мащерка или риган.


Няма коментари:

Публикуване на коментар