Това със сигурност са най-бързите и вкусни сиренки, които ще опитате. Хрупкави отвън и мекички отвътре, водят до пристрастяване. :) Приготвят се общо за 30 минути, заедно с печенето, а децата се влюбиха в тях, защото са наистина неустоими, особено леко топлички. Благодаря на Веселина Куртян за споделената рецепта.
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 яйце
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сол
250 г краве сирене
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
Загрейте фурната на 230 градуса.
В купа сложете киселото мляко и угасете содата в него. Добавете яйцето, олиото, солта и натрошеното сирене. Накрая сложете и пресятото брашно с бакпулвер. Омесете тесто. Тестото е леко лепкаво. Ако е необходимо добавете 1-2 с.л. брашно, но не повече.
Покрийте тава с хартия за печене. С ръце откъснете малко от тестото и оформете сиренките в неправилна форма, като леко ги прищипвате с ръце. Изпечете сиренките 15 минути, докато добият златист загар. Охладете ги.
Как приятно ми уреди съботно-неделната закуска, с един айрян...мммм :)
ОтговорИзтриване:))) Страхотно! Много се радвам, че съм ви вдъхновила.
ИзтриванеАз като ги приготвям, слагам по едно мъъъничко парченце масло в средата и рабира се правя двойна доза.
ОтговорИзтриванеДани
Да това с маслото беше ново за мен, но непременно ще го опитам другия път. Благодаря!
Изтриванемасло и малко кашкавал отгоре и стават чудо, правя ги от 20 години.
ИзтриванеТочно така трябваше да изглеждат и моите пълнозърнести хлебчета. :) Само че те са със заквасена сметана, а не с мляко. Но знам каква вкусотия ни поднасяш, Ани, да им е сладко на дечицата!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав уикенд. :)
Ще се радвам ако ги опиташ Гери. Разкошни са ;)
ИзтриванеНа Добруджанки ми приличат на мен :)
ОтговорИзтриванеАз сега разбрах под колко имена, всъщност, са известни тези сиренки :)))
ИзтриванеДа, абсолютно Добруджанки.
ИзтриванеИдеални са сиренките за закуска през почивните дни! Още утре ще бъдат на масата :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ани за рецептата!
Поздрави и весел уикенд!
Ани, сиренките бяха на сутрешната ни трапеза :) Много ни харесаха и което е много важно, стават бързо :)
ИзтриванеБлагодаря ти за рецептата!
Весела неделя! :)
Да ви е сладко Хриси :)
ИзтриванеМмм, чудесни са, правя ги редовно, Ани, опитайте и с масло-супер ароматни стават, благодаря за рецептата и припомнянето за тези чудесни и наистина бързи сиренки, това ще е неделната ни закуска ;)
ОтговорИзтриванеНепременно, още следващия път. Благодаря ви.
ИзтриванеСтрахотни са!
ОтговорИзтриванеЗа съжаление моята фурна е на газ и пече само отдолу и след 15-тата минута отдолу бяха готови но отгоре не бяха мръднали и се наложи да ги обърна и допека за още 5 мин., но въпреки това станаха страхотни.
Важното е, че накрая пак са били вкусни. В тези сиренки човек няма какво да сбърка. :)
ИзтриванеАни, обожавам блога ти и най-редовно го следя. Страхотни рецепти ни предлагаш. Имам въпрос относно количеството олио в тази рецепта. Стори ми се, че една трета ч.ч. олио е много, но какво означава точно? Примерно аз имам една чаша която събира 250 мл. течност и една трета би трябвало да е около 170-180 мл. олио? Малко съм новак в кухнята и се извинявам предварително за тъпия въпрос :-)
ОтговорИзтриванеЗдравейте аз ползвам чаша с вместимост 200 мл., т.е. 1/3 ч.ч. са около 65 мл.
ИзтриванеНаучи се да смяташ г-анонимен! 250 мл. Олио като се раздели на три,не прави 170-180мл
ИзтриванеН 250 мл олиото 75 мл а не 175,не сте разбрали нещо
Изтриване1/3 от 250 мл.не е 170 мл.; делим 250 на 3 в случая и е около 80 мл.олио.
ИзтриванеЗдравейте, току що изкарах от фурната тези страхотни сиренки! Аз ги приготвих с 1ч.ч. бяло брашно и 2ч.ч. пълнозърнесто и тъй като сиренето ми беше мъничко, сложих и 1/2 опаковка топено сирене. Хрупкави отвън и мекички отвътре, особено намазанки с масълце.....мммм
ОтговорИзтриванеЗдравейте Касандра. Вашите сиренки звучат страхотно здравословни дори :)) Радвам се, че са ви харесали :) Благодаря ви!
ИзтриванеZdraveite, a moje li da vi popitam:
ОтговорИзтриванеKolko sirenki stavat ot edna doza ?
Vidiah 12 porcii, no po kolko sirenki sa v edna porcia : edna li ?
Здравейте. Да при мен излезнаха толкова сиренки. 12-тина, с тази големина, която виждате.
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеИзглеждат страхотно! Бихте ли споделили дали температурата за печене е с вентилатор или без?
Здравейте, температурата е без вентилатор. 230 градуса с горен и долен нагревател.
ИзтриванеЗдравейте, температурата е без вентилатор. 230 градуса с горен и долен нагревател.
Изтриванеаз слагам 150 гр. кашкавал и 200 гр. сирене за двойна доза, стават невероятни и изчезват бързо
ОтговорИзтриванеЗвучи вкусно.
ИзтриванеДобруджанки.Върху всяка бодвам парченце чисто масло. Не ги меся.Разбърквам сместа с лъжица-доста е гъста. И пак с лъжицата гребвам и изсипвам върху намаслена тава.Пека до зачервяване.
ОтговорИзтриванеДа следващия път и аз ще бодна масълце ;)
ИзтриванеДо маслото бодвам и едно парченце кашкавал -е ммммммммммммм
ИзтриванеСърдечно благодаря за споделената рецепта. Станаха страхотни ! Излязоха ми 24 и затова, може би, времето за печене беше 11 минути.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че са ви се осладили Анна.
ИзтриванеБлагодаря за чудесната рецепта! Правя ги няколко пъти, а напоследък с маргарин с масло - стават много хубави и не миришат на олио. След 10 мин на 200 градуса, включвам вентилатор за още 5 мин
ОтговорИзтриванеКакто ви харесват. Опитвайте ги в различен вариант.
ИзтриванеАз добавям и рендисан кашкавал и масло. Стават страхотни.
ОтговорИзтриванеВариациите на тези сиренки са безброй. Обичам такива базови рецепти, върху които като стъпи човек може да направи хиляди варианти. Да ви е сладко :)
ИзтриванеС една дума страхотни!Заглавието е самата истина.Току-що ги ометохме.Влизат веднага в графа "любими" за мнооого често приготвяне.Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване:)))) Благодаря ви Адриана. Наистина са невероятни! Сигурна съм, че скоро ще имате бис :))
ИзтриванеЗдравей Ани, направих сиренките преди една седмица и всички много ги харесаха. Нямам търпение да пробвам нещо друго от изкусителните ти рецепти.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Лина. Значи отново ще се правят, щом толкова бързо са се изяли :) Радвам се, че си ме открила :) Приятно готвене :)
ИзтриванеСупер!Благодаря!
ОтговорИзтриванеАз благодаря :)
ИзтриванеБлагодаря за рецептата :) аз добавих и парченца бекон и стана още по прекрасно!
ОтговорИзтриванеПрекрасни и лесни, децата си облизаха пръстите :) Рецептата се движи из немска земя, а аз лично продължавам да опитвам и други вкусотии от блога Ви! Благодаря :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно! Дечицата ги обожават, мекички, ухаят на масло и толкова апетитни сиренки. Да ви е сладко. Радвам се, че рецептите ми Ви допадат.
Изтриванев момента ги пека :) между другото - същите сиренки се продават в една пекарна в центъра, всяка сутрин си купувам. дано оите станат по-вкусни :)
ОтговорИзтриванеАни, страхотна рецепта - бърза и лесна....след 10 минутки ше знам и колко вкусни съм ги направила :)
Здравейте, поздрави за рецептата и сърдечно благодаря. Не бях правила сиренки и търсейки рецепти попаднах на вашата. Наистина страшно лесно и бързо приготвяне на нещо толкова вкусно!
ОтговорИзтриванеСиренките са вълшебно вкусни и буквално пристрастяващи. Да ви е сладко :)
ИзтриванеЩеше да е добре, ако бяхте показали как изглежда и тестото, не само готовите сиренки.
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ели. Обикновено снимам етапите на приготвяне при по-сложни рецепти. Рецептата за сиренки е от типа "всичко се разбърква в една купа" и затова не сметнах за необходимо да снимам. Срещнахте трудности с тестото ли? То е леко лепкаво. Това не бива да ви притеснява. Надявам се, че вече си хапвате вкусни питчици.
ИзтриванеПекат се още :) Просто не знам дали тестото стана леко лепкаво или много лепкаво.
ОтговорИзтриванеДнес ги пробвах, супер са! За първи път правя такива
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви от сърце. Много се радвам, че са ви харесали. Много ги обичам!
ИзтриванеБързи и вкусни! Аз смесих заквасена сметана и кисело мляко.Може би и за това ми пое по-малко брашно.Отгоре с малко масло и изчезнаха за отрицателно време.
ОтговорИзтриванеТакива продукти сте имали, това сте използвали. Въпреки това са станали вкусни нали така? :) Да ви е сладко :)
ИзтриванеМного са вкусни благодаря за рецепта ������
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко :)
ИзтриванеМога ли да Ви помоля да давате съотношението в грамове и милилитри. Много е относително 1ч.ч, или 1 ч.л. Има различни размери и също зависи колко са пълни. За някой по опитен готвач вероятно това не е проблем, но за на4инаещите е трудно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за коментара.
ИзтриванеА защо на 40 минута не се изпекоха, 12 са на брой и се наложи да сложа фолио?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не мога да кажа защо не са се изпекли при вас. Дали сте спазили рецептата точно? При мен се изпичат за 15 минути на 230 градуса..
ИзтриванеЗдравейте,правих ги няколко пъти,но не бухват като на снимката.Къде може да е грешката?Благодаря!Страхотни са!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, сиренките бухват от содата. По принцип не стават като кифлички надути, а като сиренки.
ИзтриванеСтрахотни са!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви :) Наистина са ужасно пристрастяващи :)
ИзтриванеНаправих ги и ви уверявам, че са най-вкусните сиренки, които съм пробвала от рецепти в нет-а!!! Благодаря, Ани!
ОтговорИзтриванеПетя Стоева
Вече няколко пъти ги правя точно по тази рецепта и стават невероятни! Благодаря ви, Ани!
ОтговорИзтриване:)))) И рецептата всеки път ще е една и съща. Сърдечни прегръдки от мен.
ИзтриванеТуко що ги правя и сложих за двойна доза, но но 3тата чаша брашно едвам бъркам тестото..?? Не е ли много
ИзтриванеНе, не е много. Количествата са точни за една доза.
ИзтриванеАни много благодаря за тази рецепта! Правя я вече няколко пъти и днес избрах да направя тези добруджански утре сдецата в детската градина :) Ще си оближем пръстчетатааааа :) Поздрави и вкусни почивни дни
ОтговорИзтриванеКатя, благодаря ви от сърце за милия коментар. Да им е сладко на дечицата :)
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Днес направих тези прекрасни сиренки за пореден път, но този път с пълнозърнесто брашно. Получиха се невероятни! Не знам как да прикрепя снимка към коментара си, но ако разбера ще я сложа непеременно! Така, че ако не обичате бяло брашно, използвайте пълнозърнесто! Да ви е сладко! И отново - благодаря, Ани!!!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Петя. Тези сиренки ги обожавам и аз. Лесни, вкусни и пухкави. За съжаление не можете да прикрепите снимка, но съм сигурна, че децата са били очаровани. Да ви е сладко и на вас.
ИзтриванеНаправих ги. :)
ОтговорИзтриванеПолучиха се 1 към 1 със снимките, а на вкус са чудни. Задължително ще продължавам да ги правя и за в бъдеще.
Невероятни са тези сиренки!!! Благодаря много за рецептата. Правя ги почти всяка седмица, дъщеря ми (1,8г.) всеки ден вика "питка, питка" и тя ги обожава. Аз слагам и маслини вътре по идея на мъжа ми. Също се получават много вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
За пореден път съм очарована от точността на вашите рецепти! Никога, нищо не е в повече или в по-малко! Винаги резултатът е перфектен! Благодаря Ви!
ОтговорИзтриванеСърдечно ви благодаря Лили. Това за мен е много важно, защото самата аз не един път съм се разочаровала от неточни рецепти и пропорции в чужди блогове. Радвам се, че сиренките са ви се усладили ;)
ИзтриванеНай-вкусните! Благодаря:0)
ОтговорИзтриванеБраво и благодаря, страхотни са! :)
ОтговорИзтриванеНЕВЕРОЯТНИ
ОтговорИзтриване:0)БЛАГОДАРЯ!
Станаха чудесни! Малката Йоанна си ги хапна за закуска без проблем, въпреки, че още няма много зъбки. :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Да й е сладко на малката Йоанка :)
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеНашите също станаха прекрасни! С една част от тестото си позволихме да импровизираме, та ни се получиха приятни и леко хрупкави гризини! Дъщеричката ми на 3г и 8 месеца беше изключително щастлива, защото взе дейно участие в направата на тестото! :) Благодарности за тази рецепта, скъпа Ани! :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно е, когато и децата се включват в готвенето, особено с тесто. :))) Поздравявам ви Христиана за желанието. Да ви е сладко!
ИзтриванеСтрахотна рецепта! Моите дори бухнаха доста повече от тези на снимката! Благодаря!
ОтговорИзтриванеАко може някаква такава бърза рецепта и в сладък вариант!
ОтговорИзтриванеИмам рецепти за мъфини. Погледнете в търсачката.
ИзтриванеСтрахотна закуска се получи тази сутрин!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата, много е точна!
Аз ви благодаря за доверието :)
ИзтриванеТова масло, за което пишете в, коментарите, къде и кога точно хо слагате? И колко? Кашкавалът отгоре е настърган, се предполага.
ОтговорИзтриванеМисля, че слагат отгоре по малка бучка.
ИзтриванеМного са вкусни! Благодаря за рецепта
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко :)
ИзтриванеМного са лесни и хубави. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко!
ИзтриванеТова е най-сполучливата и лесна рецепта на която съм попадала! Пропуснах яйцето,защото детенцето ми е алергично и въпреки това станаха хрупкави отвън и много мекички отвътре! Благодаря за споделената рецапта!
ОтговорИзтриванеРецептата е много точна и лесна! Станаха чудесни! Много благодаря!❤️
ОтговорИзтриванеСърдечно ви благодаря. Да ви е сладко :)
ИзтриванеStrahotni sa, burzi, lesni I vkusni. Blagodaris ti, Ani!
ОтговорИзтриванеStraxotna recepta! Az poprincip s testeni xrani ne xaresvam da se zanimavam/prigotvqm I za pruv put reshix da probvam s vashata recepta. E moga da kaja WaW, polychi mi se I na vsichkoto otgore stana syper vkysno.
ОтговорИзтриванеPozdravi ot America
Ехе зад океана :) Здравейте и добре дошли :) Много се радвам, че рецептата ви е харесала. Наистина са много лесни и божествено вкусни тези сиренки :)
Изтриване