Търсене в този блог

петък, 22 май 2015 г.

Най-вкусните и бързи сиренки

    Това със сигурност са най-бързите и вкусни сиренки, които ще опитате. Хрупкави отвън и мекички отвътре, водят до пристрастяване. :) Приготвят се общо за 30 минути, заедно с печенето, а децата се влюбиха в тях, защото са наистина неустоими, особено леко топлички. Благодаря на Веселина Куртян за споделената рецепта. 


Продукти:

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 яйце
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сол
250 г краве сирене
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер


Загрейте фурната на 230 градуса.
В купа сложете киселото мляко и угасете содата в него. Добавете яйцето, олиото, солта и натрошеното сирене. Накрая сложете и пресятото брашно с бакпулвер. Омесете тесто. Тестото е леко лепкаво. Ако е необходимо добавете 1-2 с.л. брашно, но не повече. 


Покрийте тава с хартия за печене. С ръце откъснете малко от тестото и оформете сиренките в неправилна форма, като леко ги прищипвате с ръце. Изпечете сиренките 15 минути, докато добият златист загар. Охладете ги.




Да ви е сладко!

Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)



109 коментара:

  1. Как приятно ми уреди съботно-неделната закуска, с един айрян...мммм :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))) Страхотно! Много се радвам, че съм ви вдъхновила.

      Изтриване
  2. Аз като ги приготвям, слагам по едно мъъъничко парченце масло в средата и рабира се правя двойна доза.
    Дани

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да това с маслото беше ново за мен, но непременно ще го опитам другия път. Благодаря!

      Изтриване
    2. масло и малко кашкавал отгоре и стават чудо, правя ги от 20 години.

      Изтриване
  3. Точно така трябваше да изглеждат и моите пълнозърнести хлебчета. :) Само че те са със заквасена сметана, а не с мляко. Но знам каква вкусотия ни поднасяш, Ани, да им е сладко на дечицата!
    Поздрави и хубав уикенд. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам ако ги опиташ Гери. Разкошни са ;)

      Изтриване
  4. На Добруджанки ми приличат на мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз сега разбрах под колко имена, всъщност, са известни тези сиренки :)))

      Изтриване
    2. Да, абсолютно Добруджанки.

      Изтриване
  5. Идеални са сиренките за закуска през почивните дни! Още утре ще бъдат на масата :))
    Благодаря, Ани за рецептата!
    Поздрави и весел уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани, сиренките бяха на сутрешната ни трапеза :) Много ни харесаха и което е много важно, стават бързо :)
      Благодаря ти за рецептата!
      Весела неделя! :)

      Изтриване
    2. Да ви е сладко Хриси :)

      Изтриване
  6. Ммм, чудесни са, правя ги редовно, Ани, опитайте и с масло-супер ароматни стават, благодаря за рецептата и припомнянето за тези чудесни и наистина бързи сиренки, това ще е неделната ни закуска ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Непременно, още следващия път. Благодаря ви.

      Изтриване
  7. Страхотни са!
    За съжаление моята фурна е на газ и пече само отдолу и след 15-тата минута отдолу бяха готови но отгоре не бяха мръднали и се наложи да ги обърна и допека за още 5 мин., но въпреки това станаха страхотни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Важното е, че накрая пак са били вкусни. В тези сиренки човек няма какво да сбърка. :)

      Изтриване
  8. Ани, обожавам блога ти и най-редовно го следя. Страхотни рецепти ни предлагаш. Имам въпрос относно количеството олио в тази рецепта. Стори ми се, че една трета ч.ч. олио е много, но какво означава точно? Примерно аз имам една чаша която събира 250 мл. течност и една трета би трябвало да е около 170-180 мл. олио? Малко съм новак в кухнята и се извинявам предварително за тъпия въпрос :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте аз ползвам чаша с вместимост 200 мл., т.е. 1/3 ч.ч. са около 65 мл.

      Изтриване
    2. Научи се да смяташ г-анонимен! 250 мл. Олио като се раздели на три,не прави 170-180мл

      Изтриване
    3. Н 250 мл олиото 75 мл а не 175,не сте разбрали нещо

      Изтриване
    4. 1/3 от 250 мл.не е 170 мл.; делим 250 на 3 в случая и е около 80 мл.олио.

      Изтриване
  9. Здравейте, току що изкарах от фурната тези страхотни сиренки! Аз ги приготвих с 1ч.ч. бяло брашно и 2ч.ч. пълнозърнесто и тъй като сиренето ми беше мъничко, сложих и 1/2 опаковка топено сирене. Хрупкави отвън и мекички отвътре, особено намазанки с масълце.....мммм

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Касандра. Вашите сиренки звучат страхотно здравословни дори :)) Радвам се, че са ви харесали :) Благодаря ви!

      Изтриване
  10. Zdraveite, a moje li da vi popitam:
    Kolko sirenki stavat ot edna doza ?
    Vidiah 12 porcii, no po kolko sirenki sa v edna porcia : edna li ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. Да при мен излезнаха толкова сиренки. 12-тина, с тази големина, която виждате.

      Изтриване
  11. Здравейте,
    Изглеждат страхотно! Бихте ли споделили дали температурата за печене е с вентилатор или без?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, температурата е без вентилатор. 230 градуса с горен и долен нагревател.

      Изтриване
    2. Здравейте, температурата е без вентилатор. 230 градуса с горен и долен нагревател.

      Изтриване
  12. аз слагам 150 гр. кашкавал и 200 гр. сирене за двойна доза, стават невероятни и изчезват бързо

    ОтговорИзтриване
  13. Добруджанки.Върху всяка бодвам парченце чисто масло. Не ги меся.Разбърквам сместа с лъжица-доста е гъста. И пак с лъжицата гребвам и изсипвам върху намаслена тава.Пека до зачервяване.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да следващия път и аз ще бодна масълце ;)

      Изтриване
    2. До маслото бодвам и едно парченце кашкавал -е ммммммммммммм

      Изтриване
  14. Сърдечно благодаря за споделената рецепта. Станаха страхотни ! Излязоха ми 24 и затова, може би, времето за печене беше 11 минути.

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря за чудесната рецепта! Правя ги няколко пъти, а напоследък с маргарин с масло - стават много хубави и не миришат на олио. След 10 мин на 200 градуса, включвам вентилатор за още 5 мин

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Както ви харесват. Опитвайте ги в различен вариант.

      Изтриване
  16. Аз добавям и рендисан кашкавал и масло. Стават страхотни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вариациите на тези сиренки са безброй. Обичам такива базови рецепти, върху които като стъпи човек може да направи хиляди варианти. Да ви е сладко :)

      Изтриване
  17. С една дума страхотни!Заглавието е самата истина.Току-що ги ометохме.Влизат веднага в графа "любими" за мнооого често приготвяне.Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) Благодаря ви Адриана. Наистина са невероятни! Сигурна съм, че скоро ще имате бис :))

      Изтриване
  18. Здравей Ани, направих сиренките преди една седмица и всички много ги харесаха. Нямам търпение да пробвам нещо друго от изкусителните ти рецепти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Лина. Значи отново ще се правят, щом толкова бързо са се изяли :) Радвам се, че си ме открила :) Приятно готвене :)

      Изтриване
  19. Супер!Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  20. Благодаря за рецептата :) аз добавих и парченца бекон и стана още по прекрасно!

    ОтговорИзтриване
  21. Прекрасни и лесни, децата си облизаха пръстите :) Рецептата се движи из немска земя, а аз лично продължавам да опитвам и други вкусотии от блога Ви! Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотно! Дечицата ги обожават, мекички, ухаят на масло и толкова апетитни сиренки. Да ви е сладко. Радвам се, че рецептите ми Ви допадат.

      Изтриване
  22. в момента ги пека :) между другото - същите сиренки се продават в една пекарна в центъра, всяка сутрин си купувам. дано оите станат по-вкусни :)

    Ани, страхотна рецепта - бърза и лесна....след 10 минутки ше знам и колко вкусни съм ги направила :)

    ОтговорИзтриване
  23. Здравейте, поздрави за рецептата и сърдечно благодаря. Не бях правила сиренки и търсейки рецепти попаднах на вашата. Наистина страшно лесно и бързо приготвяне на нещо толкова вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сиренките са вълшебно вкусни и буквално пристрастяващи. Да ви е сладко :)

      Изтриване
  24. Щеше да е добре, ако бяхте показали как изглежда и тестото, не само готовите сиренки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Ели. Обикновено снимам етапите на приготвяне при по-сложни рецепти. Рецептата за сиренки е от типа "всичко се разбърква в една купа" и затова не сметнах за необходимо да снимам. Срещнахте трудности с тестото ли? То е леко лепкаво. Това не бива да ви притеснява. Надявам се, че вече си хапвате вкусни питчици.

      Изтриване
  25. Пекат се още :) Просто не знам дали тестото стана леко лепкаво или много лепкаво.

    ОтговорИзтриване
  26. Днес ги пробвах, супер са! За първи път правя такива

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви от сърце. Много се радвам, че са ви харесали. Много ги обичам!

      Изтриване
  27. Бързи и вкусни! Аз смесих заквасена сметана и кисело мляко.Може би и за това ми пое по-малко брашно.Отгоре с малко масло и изчезнаха за отрицателно време.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Такива продукти сте имали, това сте използвали. Въпреки това са станали вкусни нали така? :) Да ви е сладко :)

      Изтриване
  28. Много са вкусни благодаря за рецепта ������

    ОтговорИзтриване
  29. Мога ли да Ви помоля да давате съотношението в грамове и милилитри. Много е относително 1ч.ч, или 1 ч.л. Има различни размери и също зависи колко са пълни. За някой по опитен готвач вероятно това не е проблем, но за на4инаещите е трудно.

    ОтговорИзтриване
  30. А защо на 40 минута не се изпекоха, 12 са на брой и се наложи да сложа фолио?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не мога да кажа защо не са се изпекли при вас. Дали сте спазили рецептата точно? При мен се изпичат за 15 минути на 230 градуса..

      Изтриване
  31. Здравейте,правих ги няколко пъти,но не бухват като на снимката.Къде може да е грешката?Благодаря!Страхотни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, сиренките бухват от содата. По принцип не стават като кифлички надути, а като сиренки.

      Изтриване
  32. Отговори
    1. Благодаря ви :) Наистина са ужасно пристрастяващи :)

      Изтриване
  33. Направих ги и ви уверявам, че са най-вкусните сиренки, които съм пробвала от рецепти в нет-а!!! Благодаря, Ани!
    Петя Стоева

    ОтговорИзтриване
  34. Вече няколко пъти ги правя точно по тази рецепта и стават невероятни! Благодаря ви, Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))) И рецептата всеки път ще е една и съща. Сърдечни прегръдки от мен.

      Изтриване
    2. Туко що ги правя и сложих за двойна доза, но но 3тата чаша брашно едвам бъркам тестото..?? Не е ли много

      Изтриване
    3. Не, не е много. Количествата са точни за една доза.

      Изтриване
  35. Ани много благодаря за тази рецепта! Правя я вече няколко пъти и днес избрах да направя тези добруджански утре сдецата в детската градина :) Ще си оближем пръстчетатааааа :) Поздрави и вкусни почивни дни

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катя, благодаря ви от сърце за милия коментар. Да им е сладко на дечицата :)

      Изтриване
  36. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  37. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  38. Здравейте! Днес направих тези прекрасни сиренки за пореден път, но този път с пълнозърнесто брашно. Получиха се невероятни! Не знам как да прикрепя снимка към коментара си, но ако разбера ще я сложа непеременно! Така, че ако не обичате бяло брашно, използвайте пълнозърнесто! Да ви е сладко! И отново - благодаря, Ани!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Петя. Тези сиренки ги обожавам и аз. Лесни, вкусни и пухкави. За съжаление не можете да прикрепите снимка, но съм сигурна, че децата са били очаровани. Да ви е сладко и на вас.

      Изтриване
  39. Направих ги. :)
    Получиха се 1 към 1 със снимките, а на вкус са чудни. Задължително ще продължавам да ги правя и за в бъдеще.

    ОтговорИзтриване
  40. Невероятни са тези сиренки!!! Благодаря много за рецептата. Правя ги почти всяка седмица, дъщеря ми (1,8г.) всеки ден вика "питка, питка" и тя ги обожава. Аз слагам и маслини вътре по идея на мъжа ми. Също се получават много вкусни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  41. За пореден път съм очарована от точността на вашите рецепти! Никога, нищо не е в повече или в по-малко! Винаги резултатът е перфектен! Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно ви благодаря Лили. Това за мен е много важно, защото самата аз не един път съм се разочаровала от неточни рецепти и пропорции в чужди блогове. Радвам се, че сиренките са ви се усладили ;)

      Изтриване
  42. Браво и благодаря, страхотни са! :)

    ОтговорИзтриване
  43. Станаха чудесни! Малката Йоанна си ги хапна за закуска без проблем, въпреки, че още няма много зъбки. :)
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  44. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  45. Нашите също станаха прекрасни! С една част от тестото си позволихме да импровизираме, та ни се получиха приятни и леко хрупкави гризини! Дъщеричката ми на 3г и 8 месеца беше изключително щастлива, защото взе дейно участие в направата на тестото! :) Благодарности за тази рецепта, скъпа Ани! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотно е, когато и децата се включват в готвенето, особено с тесто. :))) Поздравявам ви Христиана за желанието. Да ви е сладко!

      Изтриване
  46. Страхотна рецепта! Моите дори бухнаха доста повече от тези на снимката! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  47. Ако може някаква такава бърза рецепта и в сладък вариант!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имам рецепти за мъфини. Погледнете в търсачката.

      Изтриване
  48. Страхотна закуска се получи тази сутрин!
    Благодаря за рецептата, много е точна!

    ОтговорИзтриване
  49. Това масло, за което пишете в, коментарите, къде и кога точно хо слагате? И колко? Кашкавалът отгоре е настърган, се предполага.

    ОтговорИзтриване
  50. Много са вкусни! Благодаря за рецепта

    ОтговорИзтриване
  51. Много са лесни и хубави. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  52. Това е най-сполучливата и лесна рецепта на която съм попадала! Пропуснах яйцето,защото детенцето ми е алергично и въпреки това станаха хрупкави отвън и много мекички отвътре! Благодаря за споделената рецапта!

    ОтговорИзтриване
  53. Сашка Каменска26 август 2023 г. в 9:17

    Рецептата е много точна и лесна! Станаха чудесни! Много благодаря!❤️

    ОтговорИзтриване
  54. Strahotni sa, burzi, lesni I vkusni. Blagodaris ti, Ani!

    ОтговорИзтриване
  55. Straxotna recepta! Az poprincip s testeni xrani ne xaresvam da se zanimavam/prigotvqm I za pruv put reshix da probvam s vashata recepta. E moga da kaja WaW, polychi mi se I na vsichkoto otgore stana syper vkysno.
    Pozdravi ot America

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ехе зад океана :) Здравейте и добре дошли :) Много се радвам, че рецептата ви е харесала. Наистина са много лесни и божествено вкусни тези сиренки :)

      Изтриване