понеделник, 11 май 2015 г.

Тилапия с пълнеж от рулца от раци и сирене Фета

    Едно по-различно амплоа на тилапията. Ще ви очарова! Можете да приготвите рулцата и с друг вид бяла риба, като треска или хек. Гарантирано много сочни и вкусни! 


продукти:

10 бр. филе от тилапия

продукти за плънката:

100 г сирене Фета Olympus
4 с.л. цедено кисело мляко Olympus
1/2 ч.л. Дижонска горчица
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
връзка пресен босилек
връзка магданоз
5-6 рулца от раци
черен пипер
сол
1 с.л. зехтин

50 мл. бяло вино
сокът от половин лимон
зехтин
червен пипер


Загрейте фурната  на 200 градуса.
Изравнете с помощта на нож рибните филета. 
В купа смесете всички продукти за плънката - сиренето Фета, цеденото мляко, горчицата, зелената чушка, нарязана на ситно, пресните билки, зехтина, нарязаните на ситно рулца от раци, солта и пипера и разбъркайте добре. 
Сложете малко от плънката върху всяко филе и завийте внимателно на рулце.


Прехвърлете в тавичка, с прихлупената част надолу.


Налейте в тавичката бялото вино, лимона и зехтина и поръсете рулцата с червен пипер. Печете рулцата, покрити с фолио на загрята фурна около 40 минути. Последните 10 минути отстранете фолиото и леко ги запечете, като ги обливате със соса.


Поднесете топло със салата.


NB: От остатъците от рибните филета можете да направите рибни пръчици в сусам. Оваляйте ги в брашно, в яйце и накрая в сусам и ги запечете във фурната, поляти с малко зехтин и поръсени с черен пипер и сол.


Да ви е сладко!
P.S. Благодаря на Olympus за страхотната изненада. Приготвих рибката със сирене Фета и цедено мляко от тях и съм много доволна от резултата.

9 коментара:

  1. Ани, повече от сладко! Прекрасна рибка, толкова богата на вкус. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Гери. Наистина е вълшебна :)

      Изтриване
  2. Уникално предложение, за мен тилапията е най-нежната риба!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да Весе, много е нежна и филетата са без кости.

      Изтриване
  3. И на мен ми е любима тази риба.А предложението ти е разкошно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Живе. Много се радвам, че ти харесва.

      Изтриване
  4. Анонимен22 юли 2015 г., 0:28

    Здравейте. Рецептата ми допадна и бих желала да я приготвя на семейството си. Рибата, която ползвате замразена ли е или охладена? И също, сиренето Фета намачквате ли го или го режете на ситни парчета? Благодаря за отговора.
    Росица

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Роси. Спряли сте се на чудесна рецепта. Тилапията се продава замразена. Фетата се нарязва на малки парченца.Да ви е сладко.

      Изтриване
    2. Здравейте Роси. Спряли сте се на чудесна рецепта. Тилапията се продава замразена. Фетата се нарязва на малки парченца.Да ви е сладко.

      Изтриване