сряда, 20 май 2015 г.

Бъркани яйца с хрупкав бекон (Ham and eggs)

    Любимата закуска на англичаните - ham and eggs, или бъркани яйца с бекон. Рецептата е на Бил Грейнджър и е много интересна с това, че добавя малко сметана за повече пухкавост. Много вкусни се получават, особено, поднесени в компанията на хрупкав бекон.


продукти за бърканите яйца (1 порция):

2 яйца (L размер)
6 с.л. готварска сметана
черен пипер
сол
бучка масло

бекон
1 домат
1 авокадо


Разбийте яйцата в купа и добавете сметаната. Разбийте леко и прибавете черния пипер и солта.
Загрейте тигана и стопете маслото. Излейте сместа и я оставете да стои около 20 секунди, след това започнете да обръщате яйцата, с помощта на дървена шпатула. Внимателно разбъркайте и прехвърлете в чиния. Сложете слайсове бекон в тигана и ги гответе до хрупкавост от двете страни. Нарежете един домат и едно авокадо и поднесете закуската.

Да ви е сладко!

Адаптирано от: Bill Granger

Няма коментари:

Публикуване на коментар