Търсене в този блог

неделя, 31 май 2015 г.

Кутия с храна за работен обяд

    Една от най-често срещаните причини хората да не използват кутии с храна е, че нямат идея какво могат да поставят в нея. Същевременно много хора нямат възможност да излизат в обедна почивка или нямат подходящи места около работата си, където да се хранят със здравословна храна. Тогава решението е да си носят кутия с домашно приготвена храна за обяд. В рубриката Кутии с храна ви споделям вкусни идеи за обяд, които можете да носите на работното си място. 


Менюто в днешната кутия с храна включва:
  • киноа с пиле в маслено-винен сос и мащерка
  • салата от домати и авокадо
  • кайсии и ягода

Можете да приготвите това вкусно ястие за вечеря и да отделите една порция за Вашия обяд. Доматите и авокадото нарежете преди да излезете, като не забравяте да поръсите авокадото с лимонов сок, за да не потъмнее. Вземете си и два вида плод, според Вашите предпочитания и ще имате един вкусен, балансиран и здравословен обяд. 

Киноа с пиле в маслено-винен сос и мащерка


Продукти:

1 ч.ч. киноа
черен пипер
сол
зехтин
пилешки гърди (пеперуда)
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
5 с.л. масло
2 с.л. прясна мащерка
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
2 шепи пресен спанак

прясна мащерка за украса

Сварете киноата във вода в съотношение 1:2 (киноа:вода). Подправете с черен пипер, сол и струйка зехтин.
Разрежете пилешките пеперуди по средата и отделете 4 бр. гърди. Не ги разрязвайте по средата. Така ще останат по-сочни.
Поръсете ги с черен пипер, сол и обилно с червен пипер.
Стопете в тиган 1 с.л. масло и поставете гърдите. Гответе по минута-две от страна, след това добавете листенцата мащерка и нарязания на ситно чесън. Сложете и останалото масло. Намалете силата на огъня за няколко минути, за да не почернее маслото,  налейте бялото вино и отново усилете, за да може да поизври. Обръщайте месото през няколко минути, за да се изпече равномерно. Към края добавете две шепи пресен спанак, без да го режете. Той ще омекне за минутка. Извадете едно филе върху дъска и го разрежете леко под ъгъл на парчета. Поднесете го върху киноа, с малко от спанака и полейте, нарязаните парчета месо с ароматния маслен сос. Поръсете с прясна мащерка.




Удобството на кутиите е, че се предлагат в различни варианти и големини на вътрешните кутии. В този вариант разполагате с голяма вътрешна кутия с капак, в която можете да поставите основното си ястие или голям сандвич например.


Още идеи за кутии с храна можете да видите тук.
От значение е с какво се храним, дори и на работното си място!

Адаптирано от: http://www.thekitchenpaper.com/paprika-chicken-spinach-white-wine-butter-thyme-sauce/

5 коментара:

  1. se ve delicioso y que hermoso recipiente para llevar. Una valija de comida!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Хм, Ани, аз приветства идеята за домашно приготвена храна в офиса и също си нося обяд, но тези кутии са с доста висока цена, макар и качествени. Мисля, че същата работа биха свършили и най-обикновени такива, за лев-два! Надявам се - не се сърдиш за негативното мнение, разбира се - възможностите на всички са различни. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Веси,
      защо да се сърдя. Всеки е свободен да има мнение и както сама каза възможностите на всеки са различни, и разбира се преценява спрямо тях. Моят избор е lunchbox, защото са с патентована система за здравословно хранене, която дава възможност на човек да балансира своето хранене. Кутията е разделена на порциони, които включват зърнени храни, плодове, зеленчуци и протеини. Освен това отделенията имат собствени капаци, затварят се херметически, здрави са и имат 2 години гаранция. Имат много аксесоари и чанти за пренасяне. С кутия за 1 лв. със сигурност можеш да се нахраниш набързо, но със сигурност не можеш да получиш добавената стойност, която Lunchbox ти дава!

      Изтриване
    2. Веси здравей,
      кутия за 1-2 лева колко време ще издържи, не повече от ден два. За два месеца ще платя поне 40-50 лева, което е повече от една от кутия. А тези кутии издържат години. Аз лично ползвам кутийките от почти една година и съм категорична че нямат аналог. Препоръчвам Ви ги. Всичко е въпрос на сметки, не на пари.

      Изтриване