Много, много вкусно ястие! Ароматно, сочно и много апетитно, с любимия карфиол. Горещо го препоръчвам!
Продукти:
500 г кайма смес (телешка и свинска плешка)
1 глава лук
3 скилидки чесън
1/2 ч.л. ретро (едрозърнеста горчица)
2 филии намокрен хляб
връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. ронена чубрица
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. риган
1 яйце
черен пипер
сол
малка глава карфиол
1 ч.л. сол
продукти за сосът:
50 г масло
2 с.л. с връх брашно
125 мл. пилешки бульон
125 мл. прясно мляко
1/4 ч.л. индийско орехче
черен пипер
100 г краве сирене
100 г настърган Пармезан
100 г настърган кашкавал
Смесете в купа всички съставки за каймата, заедно с нарязаните на ситно лук и чесън. Добавете 3 с.л. вода и я омесете хубаво с ръка.
Измийте карфиола, отделете розичките и ги сварете за 5 минути във вода с 1 ч.л. сол. Отцете ги.
В тиган стопете маслото, добавете брашното и бульона, като бъркате непрекъснато. Накрая налейте и прясното мляко. Сосът започва да се сгъстява. Подправете го с индийско орехче и черен пипер. Накрая натрошете сирене в соса.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сглобяване на венеца:
Аранжирайте каймата във формата за печене, като оставите дупка по средата.
Подредете розичките карфиол в нея
и залейте цялото ястие със соса.
Печете 30 минути, след което поръсете с настърганите Пармезан и кашкавал и допечете за още 10 минути.
Поднесете ястието топло.
Да ви е сладко!
Прелест е този венец,Ани!
ОтговорИзтриванеПоздравления и благодаря за рецептата!
Изключително интересна комбинация, Ани!
ОтговорИзтриванеЕеее, много симпатично звучи този венец, Ани.
ОтговорИзтриванеАни,жестоко вкусна гозба си приготвила,благодаря за прекрасната рецепта и постъпковите снимки!Сиренето в соса ме грабва на мига!Поздрави и успешна седмица!
ОтговорИзтриванеМного вкусно стана, изяде се за една вечер :)
ОтговорИзтриванеБожествен, невероятен вкус! Благодаря Ви за чудесната рецепта!!!
ОтговорИзтриванеМного се радвам,че сте изпробвали рецептата. Наистина е фантазия. Поздравявам ви!
Изтриване