Търсене в този блог

неделя, 20 септември 2015 г.

Тиквени сладки с крема сирене

    Може би това са едни от най-популярните тиквени сладки. Мекички и много ароматни. Убедена съм, че ще се влюбите в тях, след като ги опитате. Доставете това удоволствие на дечицата си. Преди години си бях записала рецептата, но после я изгубих. Открих я отново при Нели и веднага ги приготвих, щом се сдобих с първата цигулка за тази есен. Аз лично най-много ги харесвам, слепени с бял крем от крема сирене, масло, мед и ванилия, но вие можете също така да експериментирате и да ги слепите с мармалад или друг вид сладко. При всички случаи ще останете очаровани и домът ви ще ухае на уют и канела :) 


Продукти за 45-50 бр.:

2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1 ванилия
щипка сол
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче

2 яйца
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. пюре от тиква

продукти за белия крем:

175 г крема сирене Филаделфия
1 и 1/2 с.л. меко масло
1 ванилия
1 с.л. мед


Загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете в купа всички сухи съставки. Разбъркайте ги добре. Разбийте, до побеляване яйцата, заедно със захарта. Добавете олиото и тиквеното пюре и разбъркайте. Накрая изсипете сухите съставки в яйчената смес и разбийте с миксер до хомогенност. 


Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на малка лъжичка оформете кръгли, не-много големи сладки, като оставяте разстояние една от друга. Печете ги около 8-9 минути, след това ги охладете напълно върху решетка. 
Разбъркайте в купа, с помощта на лъжица, съставките за крема. Слепете сладките две по две с крем. По същия начин изпечете и останалите сладки и ги слепете с крем. При мен това бяха 5 тави.


Да ви е сладко!

66 коментара:

  1. Прекрасни са, Ани! Много ми харесват и ще ги опитам задължително!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина ли тестото е без мазнина ?

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм ги опитвала още, а знам, че са чудни - много хора ги хвалят, ето и при теб накипрени. :) Аз също бих приготвила с този крем. А за уюта и канелата... Днес даже пекох меденки, така ми се хапваха. :)
    Поздрави, Ани, чудесно начало на есента!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери много си изпуснала мила. Човек не може да се спре. Толкова са мекички и ароматни. Чудесни тиквени сладки, които навяват усещане за настъпилата есен.

      Изтриване
  4. strahotni biskvitki, sa6to taka vmesto tikva moje da se praviat i sas sladak kartof, ( svariava se v tengerata za 10 min i se purira) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за идеята. Със сладък картоф ще станат много интересни. Можете да поиграете с подправките.

      Изтриване
  5. Невероятни са .Ще ги изпробвам при първа възможност.Поздрави.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви. Радвам се, че ви харесват Вероника.

      Изтриване
  6. От описано оставам впечатление че сместа е по течна така ли е, не могат ли да се оформят топчета

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да сместа не е гъста като за топчета. Течна е, но не прекалено така, че да можете да оформите сладките с лъжица и да ги изпечете. След това се слепват две по две с крема.

      Изтриване
  7. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  8. Днес направих сладките...Единствено промених крема сиренето с маскарпоне. Станаха чудесни! Ани, благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че сладките са ви харесали Светла. Сигурна съм, че и с маскарпоне са станали много хубави!

      Изтриване
  9. Чудни са сладките Ани и ще ги приготвя при първа възможност.И сладкият картоф е подходящ, но по - скъп продукт.Но може дори и с ябълки и тиква да се импровизира.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  10. Чудесни и много лесни за правене сладки.

    ОтговорИзтриване
  11. Здравейте. Много апетитни изглеждат тези сладки.
    Искам да попитам дали може да се замени олиото с масло (дали ще бъдат пак толкова мекички)? И захарта с мед, но в какво количество?
    Искам ми се да ги направя за по-малки дечица.
    Поздрави,
    Искра

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По принцип като се сложи масло на всички десерти стават малко по-твърдички. Ако имат алергии дечицата е по-добре да ги направите със захар. Ако искате да я замените според мен трябва да намалите малко количеството на 1/2 ч.ч.

      Изтриване
    2. Здравейте!

      Благодаря ви много за съдействието!
      Направих сладките така както са по рецепта като намалих малко захарта (принципно винаги го правя във всякакви рецепти, които взаимствам, защото вкъщи повече ни допадат не толкова сладките неща).
      В случая бяха за едно празненство, на което имаше дечица, които не познавам толкова добре и не знаех дали майките им дават захар.
      Сладките са страхотни - много мекички и нежни.
      Само аз лично имах проблеми с оформлението, тестото ми беше много лепкаво (добре, че не ги направих с мед) и много трудно ги оформях с лъжичка. И с шприц пробвах, пак беше трудно. Такова ли си става тестото или при мен нещо не се е получило както трябва?

      Поздрави,
      Искра

      Изтриване
    3. Здравейте Искра. Много се радвам, че сте харесали сладките. Тестото е най-лесно да го оформяте с лъжичка.При мен не е било лепкаво. Да не сте заменили някой от продуктите?

      Изтриване
  12. Здравейте, Ани! Сладките са чудесни само искам да ви попитам, при мен станаха много меки правих ги с крем от крем сирене, може би е по-влажно от друго крема сирене. Другият път ще направя пюрето с печена тиква (сега го правих с варена на пара тиква). Съхранявам ги в добре затворена кутия в хладилника. Може би трябва да се пекат малко повече. Не знаех какъв ще е ефекта от тиквата и не посмях повече от 10-12 минути да ги пека.Благодаря Ви за прекрасната рецепта. Желая здраве и все такъв хъс за приготвянето на вкусотии!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не сте сбъркали. Сладките са мекички и много нежни.

      Изтриване
  13. Ани,как правите пюрето от тиква? Може ли от тиква на пара, като за бебешко пюре?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сварявам и пасирам тиквата. Може и на пара да. Отцедете я добре.

      Изтриване
  14. Уникални сладки, понеже ми остана сварена тиква я прибавих към крема.Получи се неповторим вкус. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотна идеч Ники. Сигурна съм, че са станали много вкусни.

      Изтриване
  15. Много ви благодаря, чудесна рецепта! Направих ги с безглутеново брашно и станаха много сполучливи :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че са се получили. Да ви е сладко Мариела :)

      Изтриване
  16. Здравейте искам да попитам проблем ли ще е ако заменя кафявата захар с бяла и вместо мед в крема заменя с захар, това на какво количество се равнява?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      няма проблем да я замените. Няма да промени вкуса. В бисквитките, единствено да станат малко по-светли на цвят. В крема може леко да ви хруска :)

      Изтриване
  17. Здравейте, сладките изглеждат апетитни, но понеже никак не обичам тиква, възможно ли е да се замени с нещо друго? Дали би станало добре ако заменя тиквата с ябълка и ако да-как да направя самото пюре?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      не съм правила сладките с друг вид плод и не мога да бъда сигурна. Това са известни тиквени сладки. Бихте могли да опитате с някой много сух сорт ябълки. Да ги сварите и пюрирате, след това през марля да го прецедите, за да е сухо. Опитайте и споделете дали е станало вкусно.

      Изтриване
    2. Може да замените тиквата с моркови- варени или задушени във фурна и за повече аромат сърцевината на печени ябълки с малко мед.. Според мен.

      Изтриване
    3. Не съм опитвала с моркови, не мога да споделя отзиви.

      Изтриване
  18. Здравейте, направих ги и мога да споделя, че са невероятно вкусни...леки и много нежни. Имам едно питане: нормално ли е повърхността им да залепва по пръстите? Пекох ги точно по 9минути, но някак си останах с усещането, че имаха нужда от още 1-2?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може би зависи от самата фурна как пече. За ваше спокойствие можете следващия път да ги печете още 1-2 минути. Няма да им навреди :) Да ви е сладко :)

      Изтриване
    2. Ох и моите станаха лепкави, но когато ги затворих в кутии след слепването. Оставих ги на хладно в коридора все пак. Крема обаче не ми стигна (кутийка Филаделфия се оказа малко) и се наложи да направя втори от около още 80 гр. крема сирене.

      Изтриване
  19. Прекрасни сладки, станаха ми любими и съм си ги записала в тетрадката ми за сладкиши а там има само изпробвани и харесани ,благодаря за хунавата рецепта :)

    ОтговорИзтриване
  20. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  21. Страхотни са! Лесни и бързи за приготвяне,много вкусни и ароматни.
    Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че сте ги опитали. Много са мекички и много пристрастяващо вкусни.

      Изтриване
  22. Направих ги, но тиквата я заменихме с 2 банана, станаха вкусни

    ОтговорИзтриване
  23. здравей,Ани,тиквата може ли да се замени с някакво сладко"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се. Лично аз бих сложила малиново или ягодово.

      Изтриване
  24. Здравейте. Имам един въпрос. Тези сладки веднага ли стават меки, или е нужно да престоят няколко дни за да омекнат като другите меденки. Макар че тук не видях да се слага мед в тестото.

    ОтговорИзтриване
  25. здравейте днес изпробвах рецептата спулучлива е и са много вкусни и мекички. на мен ми излязаха 75 броя не слепени с нормална големина като ги правих с шприц

    ОтговорИзтриване
  26. Много вкусни станаха! Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Толкова се радвам, че сладките са ви харесали Диляна. Да ви е сладко :)

      Изтриване
    2. Здравейте, Ани!
      Много са хубави сладките. Любими са ни!
      И понеже, тиква няма винаги, през останалото време на годината, ги правя с моркови. Няма никаква разлика!
      Поздрави!

      Изтриване
    3. Еха звучи много интересно и оригинално. Сладки с моркови :)

      Изтриване
  27. Как приготвяте пюрето

    ОтговорИзтриване
  28. Как да си направя пюре у дома?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Необходимо е да изпечете тиква във фурната и да го пасирате или намачкате с вилица.

      Изтриване
  29. От доста време им се канех на тези прекрасни и пухкави сладки и най -накрая ги направих.Благодаря за хубавата рецепта!!

    ОтговорИзтриване
  30. Здравейте! Бихте ли ми казали колко тиквено пюре слагате ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, в рецептата са дадени всички пропорции. Пюрето от тиква е 1 ч.ч.

      Изтриване
  31. Прочетох, че пюрето е 1ч.ч. Така че запретвам ръкави и почвам!

    ОтговорИзтриване
  32. Здравейте, а къде се съхраняват сладките, тъй като филаделфията обикновено стои в хладилник?

    ОтговорИзтриване