Търсене в този блог

четвъртък, 5 юли 2018 г.

Малинов пай с крема сирене

    Обичам подобни нежни, плодови пайове, които са просто неустоими в летните горещини. Пухкаво маслено тесто, допълнено от фино крема сирене и ароматни, пресни малинки. Идеалният сладкиш за сутрешното кафе. Можете да го приготвите с любимите ви плодове. Би бил чудесен още с ягоди, вишни и дори с кайсии.



Продукти за форма 22 см:

3 яйца
1 ч.ч. захар
80 г меко масло
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1/4 ч.ч. олио
1 с.л. лимонов сок
1 ванилия
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.ч. брашно
кора от 1 лимон
300 г пресни малини

230 г крема сирене
1/3 ч.ч. захар


Загрейте фурната на 180 градуса.

Покрийте дъното на форма със свалящ се ринг с хартия за печене. Намажете с масло страниците и хартията на дъното.
Разбийте в купа яйцата, една чаена чаша захар и мекото масло. 

В друга купа смесете заквасената сметана, олиото и лимоновия сок. Разбъркайте добре и прехвърлете сместа при яйцата. Разбийте добре с миксер. Добавете ванилия и лимонова кора. 
Смесете отделно брашното и бакпулвера. Добавете го на две части в останалата смес. Разбийте добре.


Сложете 1/2 от крема на дъното на формата за печене.

В купа разбийте крема сиренето и захарта. Намажете го върху другия крем и подредете отгоре 1/2 от количеството малини. Покрийте с останалата част от тестото и подредете отгоре останалите малини, като ги пъхнете добре в тестото.

Печете сладкиша 1 час, до готовност. Поръсете още топъл с кристална захар.
Охладете напълно преди поднасяне.


Да ви е сладко!

Източник: https://valentinascorner.com/

38 коментара:

  1. Ани,чудесен е. Записвам го, ще се пробва.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Катя. За справка моите момичета пощуряха по него. Изядоха по две парчета и питаха за трето :)))

      Изтриване
  2. Изглежда превъзходно!Със сигурност ще се пробва:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ви е сладко! Вярвам, че няма да съжалявате :)

      Изтриване
  3. Изглежда много вкусно, определено това ще е следващият ми сладкиш! Благодаря за страхотната рецепта :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че си го познахте Диана. Рецептата е лесна, и можете да експериментирате и с други плодове.

      Изтриване
  4. Може ли малините да са замразени

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да. Но аз бих ги размразила и отцедила добре преди това. Дори леко ги попийте със салфетка да са по-сухички, преди да ги подредите в сладкиша, за да не пуснат вода.

      Изтриване
  5. Превъзходно е Това, както и да се нарича:))

    ОтговорИзтриване
  6. мисля, да го пробвам с боровинки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вижте също и рецептата ми за Боровинков пай.

      Изтриване
    2. Купих боровинки и все още се колебая коя от двете рецепти. Ама идеята за свежест от крема сиренето ме привлича повече? Боровинковия пай по-сух ли става? Отворила съм и двете рецепти и до 2 часа трябва да избера.

      Изтриване
    3. Съжалявам,пътувах и нямах достъп до компютър. Надява се, че сте избрали Светлана, коя рецепта да приготвите. И на която и да сте се спряла, вярвам, че няма да сте сбъркала. :)

      Изтриване
  7. Сега се пече, но е с праскови. Нещо продуктите май ми дойдоха много за форма с тази големина. Дано само да не прелее

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се, че се е получил :) Да ви е сладко :)

      Изтриване
  8. Стана невероятен. Следващия път ще опитам и с други плодове :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно ви благодаря за отзивите. Много се радвам, че пайът ви е харесал. Опитайте с ягоди, с боровинки, дори с праскови :)

      Изтриване
  9. Здравейте Ани! Имам въпрос за сиренето- българско сирене крема или крем сирене тип Philadelphia?

    ОтговорИзтриване
  10. Този пай е много, много вкусен. Поредната изключително добра, точна и сполучлива рецепта - благодаря Ви.

    ОтговорИзтриване
  11. Здравейте, може ли със замръзени малини

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. Може да, стига добре да сте ги отцедили.

      Изтриване
  12. Здравейте, Ани,
    Малиновият пай стана превъзходен! Както и всичко останало, което съм сготвила по Ваша рецепта.
    Често готвя от Вашите рецепти, имам и Вашата книга и исках да Ви споделя, че всяка рецепта става веднага любима на цялото ми семейство.
    Благодаря Ви :)
    Поздрави,
    Роси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мила Роси, вашият коментар ме усмихна широко и страшно много ме зарадва! Сърдечно ви благодаря за топлите думи. За мен те означават много :)

      Изтриване
  13. Ако вместо заквасена сметана използвам прясно мляко и сложа малко повече масло дали ще се получи?

    ОтговорИзтриване
  14. Много сполучлива рецепта. Лесна за изпълнение и изключително вкусна. Направих я и с малини, и с боровинки, като с боровинките на мен лично ми допадна повече. От друга страна боровинките запазиха целостта си, а малините се поразпаднаха,което "навреди" единствено на външния вид, но не попречи да бъде изядена мигновено��.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотно! Също така можете да го направите с вишни или кайсии. Всички летни плодове му подхождат :)

      Изтриване
  15. Здравейте искам да попитам със сладкарска сметана дали ще стане благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, тя е много по-течна от заквасената и по-сладка.

      Изтриване
  16. Стана супер и с бадемово брашно и еритритол и стевия вместо захар и пшенично брашно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поздравления за здравословната версия на рецептата. Сигурна съм, че и така е било свежо и вкусно :)

      Изтриване
  17. Здравейте,Ани!Днес ми е кулинарен ден и бих искала да приготвя този прекрасно изглеждащ пай,но имам въпрос.С какво мога да заменя олиото?

    ОтговорИзтриване
  18. И аз днес направих този кекс, стана вкусен и се хареса вкъщи. Малко се озадачих кой "крем" трябва да сложа на дъното на формата, предположих че имате предвид тестото. Пекох 45мин на вентилатор (180 градуса) и понеже започна доста да се зачервява го извадих, беше напълно изпечен. Имайте предвид, че може и да не е необходим час. Иначе благодаря за рецептата, нещо по-различно е! Харесвам много вашата страница, има много хубави рецепти и често я ползвам за идеи.

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте! Днес направих този кекс, но вместо малини, сложих сини сливи, като ги нарязах на парченца и ги задуших с малко масло, мед и пръчка канела. Сложих и една капачка ром при сливите. Стана уникално вкусен. Докато се сетя да го снимам, вече беше на половината.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Звучи чудесно. Сигурна съм, че и със сливи е станал разкошен.

      Изтриване
  20. Здравейте, изглежда страхотно! Каква е вместимостта на чашата? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване