Търсене в този блог

събота, 30 юни 2018 г.

Много шоколадова торта Бейлис

   Много шоколадови блатове и шоколадов крем с Baileys Chocolat Luxe. Една съвършена комбинация за любителите на много шоколадовите торти. Ароматът, който се носи от нея е пленяващ, а всяка хапка е истинска наслада. 

NB: Тортата не е подходяща за деца, поради съдържание на алкохол.



Продукти за блатовете (2 бр.x 24 см):

250 г брашно
300 г захар
75 г натурално какао
1/4 ч.л. сол
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. кафе
250 мл. Baileys Chocolat Luxe
2 яйца
125 мл. олио
1 ч.л. есенция ванилия
250 мл. гореща вода

продукти за крема:

250 мл. сладкарска сметана
300 г натурален шоколад
180 мл. Baileys Chocolat Luxe


Загрейте фурната на 180 градуса.

Смесете в купа всички сухи съставки за блата - брашното, захарта, какаото, солта, бакпулвера, содата и кафето. Разбъркайте добре. Налейте Baileys, сложете две яйца, 125 мл. олио, ванилия и 250 мл. гореща вода. Разбъркайте добре с миксер.

Разделете сместа на две, излейте я във форма със свалящ се ринг и изпечете два шоколадови блата с диаметър 24 см., всеки за 30 мин. Охладете ги напълно. 

Загрейте сметаната до клокване на котлона. Отдръпнете и добавете шоколада и Baileys. Бъркайте до хомогенност. Охладете.



Стегнете на дъното на ринг единия блат. Намажете го с 1/2 от крема. След това поставете втория блат и отново измажете с крем. Не се стремете да е гладко. Колкото по небрежно е измазана, толкова по-домашен вид има. Охладете за час, внимателно прокарайте нож по ръба и отстранете ринга. Измажете отстрани с крем. Охладете тортата в хладилник.


Да ви е сладко!

9 коментара:

  1. Чудесно изглежда. А с форма 26см ще стане ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Разбира се, че ще стане. Да ви е сладко :)

      Изтриване
  2. Ммммм, много добре изглежда 😋

    ОтговорИзтриване
  3. Отговори
    1. Благодаря ти Веси. Кой не обича шоколадова торта? :)))

      Изтриване
  4. Леле, Ани! Неустоима е, просто! Бейлис в сладкиш, наистина прави някаква магия, но аз съм пристрастена:). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Каква сметана използвате, тази която е да разбиване или друг вид?

    ОтговорИзтриване