четвъртък, 5 юли 2018 г.

Малинов пай с крема сирене

    Обичам подобни нежни, плодови пайове, които са просто неустоими в летните горещини. Пухкаво маслено тесто, допълнено от фино крема сирене и ароматни, пресни малинки. Идеалният сладкиш за сутрешното кафе. Можете да го приготвите с любимите ви плодове. Би бил чудесен още с ягоди, вишни и дори с кайсии.



Продукти за форма 22 см:

3 яйца
1 ч.ч. захар
80 г меко масло
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1/4 ч.ч. олио
1 с.л. лимонов сок
1 ванилия
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.ч. брашно
кора от 1 лимон
300 г пресни малини

230 г крема сирене
1/3 ч.ч. захар


Загрейте фурната на 180 градуса.

Покрийте дъното на форма със свалящ се ринг с хартия за печене. Намажете с масло страниците и хартията на дъното.
Разбийте в купа яйцата, една чаена чаша захар и мекото масло. 

В друга купа смесете заквасената сметана, олиото и лимоновия сок. Разбъркайте добре и прехвърлете сместа при яйцата. Разбийте добре с миксер. Добавете ванилия и лимонова кора. 
Смесете отделно брашното и бакпулвера. Добавете го на две части в останалата смес. Разбийте добре.


Сложете 1/2 от крема на дъното на формата за печене.

В купа разбийте крема сиренето и захарта. Намажете го върху другия крем и подредете отгоре 1/2 от количеството малини. Покрийте с останалата част от тестото и подредете отгоре останалите малини, като ги пъхнете добре в тестото.

Печете сладкиша 1 час, до готовност. Поръсете още топъл с кристална захар.
Охладете напълно преди поднасяне.


Да ви е сладко!

Източник: https://valentinascorner.com/

21 коментара:

  1. Ани,чудесен е. Записвам го, ще се пробва.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Катя. За справка моите момичета пощуряха по него. Изядоха по две парчета и питаха за трето :)))

      Изтриване
  2. Изглежда превъзходно!Със сигурност ще се пробва:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ви е сладко! Вярвам, че няма да съжалявате :)

      Изтриване
  3. Изглежда много вкусно, определено това ще е следващият ми сладкиш! Благодаря за страхотната рецепта :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че си го познахте Диана. Рецептата е лесна, и можете да експериментирате и с други плодове.

      Изтриване
  4. Може ли малините да са замразени

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да. Но аз бих ги размразила и отцедила добре преди това. Дори леко ги попийте със салфетка да са по-сухички, преди да ги подредите в сладкиша, за да не пуснат вода.

      Изтриване
  5. Превъзходно е Това, както и да се нарича:))

    ОтговорИзтриване
  6. Отговори
    1. Вижте също и рецептата ми за Боровинков пай.

      Изтриване
    2. Купих боровинки и все още се колебая коя от двете рецепти. Ама идеята за свежест от крема сиренето ме привлича повече? Боровинковия пай по-сух ли става? Отворила съм и двете рецепти и до 2 часа трябва да избера.

      Изтриване
    3. Съжалявам,пътувах и нямах достъп до компютър. Надява се, че сте избрали Светлана, коя рецепта да приготвите. И на която и да сте се спряла, вярвам, че няма да сте сбъркала. :)

      Изтриване
  7. Сега се пече, но е с праскови. Нещо продуктите май ми дойдоха много за форма с тази големина. Дано само да не прелее

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се, че се е получил :) Да ви е сладко :)

      Изтриване
  8. Стана невероятен. Следващия път ще опитам и с други плодове :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно ви благодаря за отзивите. Много се радвам, че пайът ви е харесал. Опитайте с ягоди, с боровинки, дори с праскови :)

      Изтриване
  9. Здравейте Ани! Имам въпрос за сиренето- българско сирене крема или крем сирене тип Philadelphia?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ползвах Филаделфия за тази рецепта.

      Изтриване
  10. Този пай е много, много вкусен. Поредната изключително добра, точна и сполучлива рецепта - благодаря Ви.

    ОтговорИзтриване