Истински се вълнувам, когато ще споделям с вас поредната божествено вкусна торта, която съм сътворила. Нямам търпение да я видите и опитате с небцето си. Бърза и лесна бисквитена торта с два вида крем Маскарпоне с Baileys - бял и какаов с кафе. Текстурата е нежна, а вкусът е буквално опияняващ :) Уникално вкусна торта без печене, която ще можете да поднесете на близките си за отрицателно време.
NB: Тортата не е подходяща за деца, поради наличието на алкохол и кафе в нея!
Продукти:
3 кутии бисквити Cookies с парченца шоколад
200 мл. Baileys The original за топене на бисквитите
300 г Маскарпоне
100 мл. Baileys The original
1 и 1/2 с.л. захар
ванилия
500 мл. сладкарска сметана
50 г натурално какао
1 с.л. кафе сухо вещество
бял шоколад за настъргване
Смесете в купа Маскарпонете, 100 мл. Baileys, захарта и ванилията. След това налейте сметаната и разбийте внимателно с миксер, до пухкав крем. Разделете го на две равни части. В едната половина добавете какаото и кафето. Разбъркайте добре.
Налейте 200 мл. Baileys в по-дълбока чиния.
Пригответе си поднос или плитка чиния и поставете в него ринга за торта. Топнете бисквитите в алкохола и ги подредете на дъното. Покрийте ги с половината от белия крем. Отново ред напоени в Baileys бисквити и кафяв крем. Довършете с ред бисквити и бял крем, а след това за финал ред бисквити и кафяв крем.
Заравнете и охладете тортата за няколко часа. След това настържете бял шоколад по повърхността. Внимателно прокарайте остър нож по ръба и отстранете ринга.
Да ви е сладко!
Източник: http://banners.ffsbg.net/baileys/2018_FB/may/Baileys%20Cookie%20Lasagna%203rd%20October_1.mp4
Тортата изглежда много вкусно, но искам да попитам захарта само лъжица и половина ли е?
ОтговорИзтриванеТочно толкова :) Все пак бисквитите и сметаната са сладки и вкусът трябва да се балансира.
ИзтриванеЗдравейте, може ли да покажете точно кои бисквити Cookies?
ОтговорИзтриванеПолзвах от този вид: https://www.google.bg/search?q=cookies+%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=diNbJv7fOproQM%253A%252CM7BVkGglLeYi4M%252C_&usg=__C2kuxtpM3pgnVTN0jNt4EPMEnY4%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjVlt7Q4arcAhWkiKYKHaf0CpoQ9QEILzAD#imgrc=yrsbaj0UMr_feM:
ИзтриванеА какво кафе?
ОтговорИзтриванеЕспресо :) Смляно.
ИзтриванеЩе я направя! Звучи и изглежда уникално! Благодаря!
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко. Вярвам, че няма да съжалявате.
ИзтриванеCookies на Пападопулос с парченца шоколад стават ли?
ОтговорИзтриванеТочно те :)
ИзтриванеСамо да попитам: нали кафето не е сварено? Слага се суха субстанция?
ОтговорИзтриванеДа суха субстанция се слага.
ИзтриванеБлагодаря Ви!
ОтговорИзтриванекафето няма ли да хрупка?
ОтговорИзтриванеНе, то се разтваря в крема :)
ИзтриванеМммм, звучи толкова вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Веси. Стана ни една от любимите торти :)
ИзтриванеДа попитам: 300мл Маскарпоне на колко грама отговаря?
ОтговорИзтриванеИ аз това се питам. В магазините съм виждала само на грамаж..
ИзтриванеВчера я направих за трети път, но с ултиматум - да не "бъзикам" с миниатюри, а да спретна нормална на големина торта! Увеличих с 50% всички продукти, ринг-26см и всички бяха доволни - най-накрая се били облажили както трябва! /моето отмъщение за ултиматума - използвах нескафе и замених Бейлис с по-евтин вариант ликьор/
ОтговорИзтриванеСтрахотно изявление! ;))) Много се радвам , че така ви е харесала тортата. Тя е толкова лесна и толкова вкусна, че не се и съмнявам, че я правите за трети път :)))
ИзтриванеЗдравейте ! Страхотна рецепта! Дали ще се получи ако заменим течната със заквасена сметана? Благодаря за отговора ви!
ОтговорИзтриванеЗдравейте. Не ви препоръчвам. Маскарпонето има нужда от олекотяване, защото тежи. Препоръчвам ви да използвате сладкарска сметана, тя ще придаде и нужната сладост.
Изтриване