Продукти за 2 бр:
1 салата айсберг
2 шепи листа рукола
1 розов домат или 10 бр. чери домати
1 зелена чушка
3-4 ч.л. каперси
100 гр. пушена сьомга
копър
за дресинга:
сок от 1 лимон
зехтин
В две чинии разпределете айсберга и листата от рукола. Нарежете домата и го подредете отстрани. Нарежете зелената чушка на тънки ленти и я подредете върху салатата. Поръсете с каперси и копър и подредете парченцата пушена сьомга. Полейте с дресинга от лимон и зехтин. Според мен не е необходима сол. Каперсите и рибата са солени.
Да ви е сладко!
Ани, това е една от любимите ми салати. Разликата е, че у нас я правим без чушка, а от сьомгата правим едни топчета, пълнени с гъби, но съм сигурна, че и твоето предложение е много вкусно, а е и по-бърз вариант на тази, за която споменах. Ще я имам предвид. Благодаря ти за идеята и хубави есенни дни ти желая!
ОтговорИзтриванеМира, би ли споделила за пълнените топчета със сьомга? Звучи много интересно. Как ги приготвяш?
ОтговорИзтриване