неделя, 27 август 2017 г.

Сурови боровинкови тарталети

    Възползвайте се от сезона на пресните боровинки и си пригответе тези феерични, лилави бижута. Вкусно и здравословно!


Продукти за основата:

80 г сурови бадеми
80 г сурово кашу
150 г сушени кайсии
2 с.л. кокосово масло

продукти за боровинковия крем:

150 г сурово кашу
5 с.л. пресни боровинки
3 с.л. кокосово масло
2 капки ванилова есенция

пресни боровинки за украса


Накиснете ядките в две отделни купи. В едната бадемите и кашуто за основата, в другата само кашу за крема. Оставете ги така поне за час, след това хубаво ги изплакнете.
За да приготвите основата сложете накиснатите и изплакнати бадеми и кашу в блендера, заедно с кокосовото масло и сушените кайсии и пасирайте с 2 с.л. вода до хомогенност. 
Покрийте дъното и стените на намазани с малко кокосово масло форми за тарталетки, като разпределяте сместа с леко навлажнени пръсти. Охладете в хладилник.
Измийте блендера.


Сложете накиснатото кашу, кокосовото масло, ванилията и боровинките. Налейте 4 с.л. вода и пасирайте до гладкост. Ще се получи наситено лилав, боровинков крем. Ако е необходимо добавете още малко вода, до желаната гъстота. 
Напълнете с него тарталетите, украсете ги с пресни боровинки и охладете за няколко часа преди поднасяне.


Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Ани,
    веднага ще ги изпробвам тези сурови тарталетки.Чудесно, много вкусно и красиво сурово предложение.Весело и прохладно лято.Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване