Една от най-често приготвяните зелени салати у дома. Особено през лятото почти всяка вечер присъства на трапезата. Пъстроцветна, много вкусна и засищаща, би могла да се поднесе и като лека вечеря.
Продукти:
10 бр. пилешки бонфиленца
свежа салата микс от рукола, спанак, радичио, айсберг
200 г чери домати
1 авокадо
1 краставица
шепа кедрови ядки
30 мл. зехтин
2 с.л. бял балсамов оцет
сол на вкус
черен пипер
(добавка, по желание, сушени, червени боровинки)
Поръсете пилешките бонфиленца със сол и черен пипер, намажете ги със зехтин и ги изпечете на силно загрят тиган от двете страни за 2-3 минути. Отстранете ги.
В купа смесете различните видове салати или готов салатен микс. Нарежете чери доматите, краставиците и авокадото. Поръсете със сол. Добавете нарязаните пилешки бонфиленца и поръсете с кедрови ядки. По желание добавете и сушени, червени боровинки за повече сладост. Полейте със струя зехтин и две лъжици бял балсамов оцет. Разбъркайте добре и поднесете.
Да ви е сладко!
Какво по - хубаво от свежа лятна салата.Твоята Ани е интересна и много вкусна.Подходяща за сезона.Даже може да послужи и за ястие в горещ летен ден.
ОтговорИзтриванеПоздрави !