понеделник, 18 октомври 2010 г.

Чери домати в марината от мащерка, зехтин и чесън

   В продължение на публикацията ми от 26.05.2010 г.  за сушените чери домати и вдъхновена от блога на Тони "С мен в кухнята" и нейните прекрасни "Сушени домати" реших да приготвя чери домати в марината от мащерка, зехтин и чесън. Ако сте си правили сушени домати и все пак сте съумяли да се сдържите и да не ги изядете, току-що извадени от фурната, можете да съхранявате доматите в марината в хладилник и да ви бъдат на разположение по всяко време. Излишно е да казвам какъв балсам за душата са тези ароматни доматчета, приготвени по такъв начин, особено в компанията на мек хляб и хубаво сирене:)


Продукти:

500 гр. чери домати
връзка прясна мащерка
7-8 малки скелидки чесън
зехтин
сол



   Загрейте фурната на 220 градуса.
  Нарежете чери доматите на половинки и ги подредете в тава. Поръсете ги със сол, прясна мащерка и ги полейте обилно с качествен зехтин. Пъхнете тавата във фурната и веднага изключете. Сушете доматите по този начин цяла нощ, без да отваряте вратата. По този начин засилват аромата си. На другия ден започнете да ги подреждате в буркан, като ги редувате със стръкчета прясна мащерка и скелидки чесън. Налейте зехтина от тавата, в която сте ги сушили и долейте още до ръба на буркана. Затворете капака и ги съхранявайте в хладилник.

Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Ани, радвам се, че съм те вдъхновила да затвориш отново аромата на лятото в бурканче :)
    Снимките са много хубави!

    Поздрави с пожелание за усмихнат ден :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти за идеята Тони!
    Усмихната и успешна седмица ти желая:)

    ОтговорИзтриване