петък, 20 януари 2017 г.

Тосканска зеленчукова супа с боб

    Представям Ви една много вкусна, хранителна и нискокалорична традиционна, Тосканска зеленчукова супа с боб, прекрасна за бърза зимна вечеря. Супата е подходяща за хора с хранителни ограничения и трениращи активно - не съдържа глутен, месо, мляко, лук и чесън. Много ароматна, богата на витамини,  вкусна супа, която със сигурност ще приготвям и в бъдеще. Ако нямате алергии можете спокойно да добавите лук и чесън, а на финала при поднасяне да поръсите с Пармезан. 


Продукти:

2 стръка селъри
2 моркова
1 червена чушка
две шепи чери домати
1 тиквичка
1 голяма чаена чаша бял боб сварен
2 шепи бейби спанак
1 л. зеленчуков бульон
50 мл. зехтин
3 стръка прясна мащерка
2 дафинови листа
черен пипер и сол


Измийте, почистете и нарежете зеленчуците ( тиквичка, моркови, селъри, чушка) на парченца. Селърито има фини жили, които можете да издърпате с нож по цялото им протежение и да ги нарежете на полумесеци. Задушете нарязаните зеленчуци в тенджера със зехтин и малко водичка до омекване - селъри, моркови, чушка, тиквичка. Когато омекнат налейте горещ зеленчуков бульон, добавете нарязани на кубчета чери домати, сварения бял боб и спанака. Поръсете с подправките мащерка, черен пипер и сол и пуснете двата дафинови листа. Нека заври и след това намалете огъня и гответе супата още 20 минути до готовност. Не забравяйте да извадите дафиновите листа, преди поднасяне.


Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Интересна рецепта, записвам си за проба. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че ти харесва Таня. Много е вкусна и здравословна.

    ОтговорИзтриване