Ароматни пуешки кюфтенца с доматен сос. Леки и диетични, без хляб. Честно да ви призная напоследък като правя кюфтенца никога не слагам хляб. За сметка на това слагам много свежи билки и подправки, чесън и горчица и наистина стават разкошни! Можете да ги поднесете с ориз пилаф или задушени пресни картофки.
Днес нашето любимо местенце за кулинарно вдъхновение става на 9 години. Щастлива съм :)
Днес нашето любимо местенце за кулинарно вдъхновение става на 9 години. Щастлива съм :)
1 кг смляно на кайма пуешко филе
2 яйца
2 скилидки чесън
1 ч.л. Дижонска горчица
връзка пресен магданоз
връзка пресен босилек
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
продукти за доматения сос:
500 мл. доматен сос
2 скилидки чесън
връзка пресен босилек
30 мл. зехтин
черен пипер
сол
Сложете в купа каймата от пуешко филе, добавете яйцата, горчицата, стиснете скилидките чесън и нарежете на ситно пресните билки. След това сложете сухите подправки. Омесете всичко добре с ръка, като добавите шепа вода. Оставете каймата за половин час да поеме ароматите.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Покрийте тава с хартия за печене.
Навлажнете леко ръцете си и оформете кюфтенцата. Подредете ги върху хартията за печене. Полейте със струя зехтин.
Печете кюфтенцата около 20-30 минути до готовност.
Загрейте в тиган зехтин и налейте доматения сос. Подправете с чесън, черен пипер и сол и ако е необходимо добавете малко вода. След като заври намалете котлона и гответе до редуциране на соса. След това добавете нарязан на ситно босилек и пуешките кюфтенца.
Поднесете топли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар