събота, 13 юли 2019 г.

Печена сьомга по средиземноморски

    Лято е. Слънце, море, преживявания. Обожавам средиземноморската кухня. Рецептата, която ви поднасям е свежа, лека, изключително вкусна и лятна. Печена сьомга с фенел, чери домати и тиквички. Ще си оближете пръстите. 


Продукти:

2 бр. филе от сьомга, всяко по 200 г
2 глави фенел (резене)
10 бр. чери домати с клонки
1 глава чесън
1 тъмно зелена тиквичка
сух риган
черен пипер
сол
зехтин
50 г масло


Загрейте фурната на 200 градуса.


Измийте фенела. Отстранете горната и долната му част, след това го нарежете на две половини и на полумесеци.
Загрейте тиган с 50 г масло и разпределете, нарязания на полумесеци фенел. Гриловайте го до омекване, като леко разклащате. Подправете със сол и черен пипер.

Покрийте тава с хартия за печене. Поставете отгоре рибните филета. Поръсете ги с риган, черен пипер и сол. Около тях разпределете фенела, нарязани и цели чери доматчета с клонките и една разполовена глава чесън. Полейте всичко със струя зехтин.


Печете филетата 20 минути го готовност.

Докато печете сьомгата измийте добре тъмно зелената тиквичка и я нарежете на кръгчета. Поръсете със сол и риган и гриловайте кръгчетата в същия тиган с малко зехтин, за няколко минути от страна. 


Поднесете филето от сьомга с чери домати, фенел и гриловани тиквички.


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар