четвъртък, 23 януари 2020 г.

Овесени бисквитки

    Обичате ли домашни, овесени бисквитки? :) Ухаят прекрасно и са любими на децата. Хрупкави и много вкусни тези бисквитки са чудесни за училище или за следобедна закуска с чаша мляко. Изключително лесни са за приготвяне. Всъщност Бети (7г) ги приготви съвсем сама, с мъничко помощ в меренето от мен.


Продукти:

1 ч.ч. меко масло (130 г)
1 и 1/2 ч.ч. кафява захар (200 г)
2 яйца
ванилен екстракт
2 ч.ч. брашно (260 г)
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
2 ч.л. канела
3 ч.ч. фини овесени ядки (390 г)


Загрейте фурната на 200 градуса.

В купа разбийте мекото масло и захарта, докато получите пухкав крем. След това добавете яйцата и ванилията. 


В друга купа смесете брашното, бакпулвера, солта и канелата. Разбъркайте добре и изсипете на части в купата със сместа, като непрекъснато бъркате. На края сложете и овесените ядки.
Разбъркайте всичко много добре.

Покрийте тава с хартия за печене. 


Вземете от сместа колкото орех и оформете с ръце бисквитките. Поставете ги върху хартията. По същия начин оформете и останалите бисквитки. Поставяйте ги на разстояние една от друга, за да се изпекат добре.


Печете ги около 10 минути, докато краищата леко покафенеят. Дори да са леко меки, когато изстинат ще се втвърдят. Охладете на решетка и поднесете.

Можете да ги съхранявате в затворена кутия около седмица.

Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Наистина ухаят прекрасно и са чудесни и хрупкави. Аз ги направих с 1ч.ч захар и пак са ми доста сладки :) (Знам, че е въпрос на вкус). Пак ще се правят!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да нашите в кутия издържаха 2 седмици. Вчера ги доядохме и наистина бяха чудни.

      Изтриване