Търсене в този блог

вторник, 28 януари 2020 г.

Пиле Маринара

    Много вкусна рецепта за пиле с провансалска коричка, доматен сос Маринара и Моцарела. Ще си оближете пръстите. Аз поднесох с гарнитура ориз и свежа салата.


Продукти:

3 бр. пилешки гърди пеперуда
черен пипер
сол
зехтин

продукти за провансалската коричка:

4 филии хляб
70 г Пармезан (или Кашкавал)
връзка копър
връзка магданоз
3 скилидки чесън
50 г масло
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. сух босилек

2 яйца за потапяне

продукти за доматения сос:

400 г пасирани домати от консерва или буркан
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
30 мл. бяло вино
30 мл. зехтин
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. сух босилек
сол

2 бр. сирене Моцарела


Сложете в блендер всички продукти за провансалската коричка и блендирайте, докато получите билкови трохи. 

Нарежете на ситно лука и чесъна. Задушете ги с малко зехтин и вода до омекване. Налейте бялото вино. След това излейте доматения сос и добавете всички подправки. Разбъркайте добре и оставете да поври на слаб огън. 

Загрейте фурната на 200 градуса.


Поръсете пилешките гърди с черен пипер и сол. Разбийте яйцата в чиния. В друга чиния изсипете билковите трохи. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене. Потопете филето в яйцето и след това го оваляйте в билковите трохи от двете страни. Поставете го в тавата. По същия начин оваляйте всички филета. 


Изпечете филетата за 20 минути, извадете тавата и полейте с доматения сос Маринара. Отгоре поставете парченца Моцарела. Запечете пилето за още 10 минути. 


Да ви е сладко!


6 коментара:

  1. О, това изглежда много вкусно, Ани! Наподобява ми пиле Капрезе и съм сигурна, че у дома ще се хареса. Слагам в отметки. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет Ани! Започнах да те „следя” след като ми подариха твоята книга.Реших да направя твоята торта Микадо и на всички се хареса!Но има допусната грешка в рецептата като е написано 1/4 кафена лъжичка сол и 1/2ч.л сол-едното трябва да е сода,може ли да кажеш колко точно е содата?П.п :аз налучквах.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, и друг читател ми писа за тази грешка. Явно пропуск на редактора, въпреки хилядите проверки, които направихме. 1/2 ч.л. сода и 1/4 ч.л. сол.

      Изтриване
  3. Макар, че споделих отзивите си във Фейсбук, реших да го направя и тук. Благодаря ти за чудесната рецепта, Ани! Беше много вкусно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно ти благодаря Кате. Много съм щастлива, че ви е харесало.

      Изтриване