понеделник, 4 май 2020 г.

Пилешко филе със спанак и чери домати

    Представям ви една много лесна и вкусна рецепта за сочно пилешко филе, с плънка от спанак и чери домати. 


Продукти:

Пилешко филе пеперуда
300 г пресен, бейби спанак
100 г чери домати Кампари
30 мл. зехтин
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
100 г сирене Чедър

Разделете пилешкото филе по средата и отстранете хрущялът, който ги свързва.
Направете хоризонтален разрез през средата на филето, без да го срязвате до край.

Задушете бейби спанака в тиган с малко зехтин и стиснати, две скилидки чесън. Добавете нарязани чери домати и подправете с черен пипер и сол.

Загрейте фурната на 200 градуса.


Напълнете филетата със спаначената плънка. Сложете вътре и малко настъргано сирене Чедър.
Внимателното прехвърлете пълнените филета в същия тиган и ги запечатайте за по 2 минути от страна, като внимавате да не излезе плънката. След това ги поставете в тавичка и запечете за още 10 минути. Поръсете с останалото сирене Чедър и допечете за около минута, колкото да се разтопи.


Поднесете топло.

Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Изглежда много вкусно, Ани! Със сигурност заради плънката е и сочно. Поздрави!

    ОтговорИзтриване