Търсене в този блог

неделя, 9 август 2020 г.

Ябълков сладкиш с овесени ядки

    През лятото е хубаво да хапваме леки и не много калорични десерти. Предлагам ви един здравословен, ябълков сладкиш, приготвен без захар и без брашно, вместо това с овесени ядки и мед. Получи се чудесен, не много сладък и лек десерт. Ухае прекрасно на канела и орехи. Ако обичате по-сладки десерти бихте могли да увеличите малко меда.


Продукти:

2 ч.ч. овесени ядки
1 голяма ябълка
6 с.л. течен мед
1 ванилия
2 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
6 с.л. Скир
3 яйца
50 г масло
100 г счукани орехи


Загрейте фурната на 180 градуса.

Обелете ябълката и я нарежете на кубчета. Отделете 1/3 от кубчетата.

Останалите ги сложете в купа. Добавете всички останали съставки - овесените ядки, меда, ванилията, бакпулвера, канелата, Скира, яйцата и стопено и охладено масло. Минете всички съставки за кратко през блендер, за да се смелят фино овесените ядки. След това върнете сместа в купата и добавете натрошени орехи и останалите кубчета ябълки.


Покрийте малка тавичка с размери 20:30 см с хартия за печене и излейте сместа.
Печете сладкиша 30 минути, докато клечка, забодена в него излезе суха.


Охладете напълно и нарежете на парчета. По желание поръсете с пудра захар при поднасяне.
Сладкишът е много вкусен и след няколко дни.


Да ви е сладко!

Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)



Последвайте ме и в Instagram на адрес: https://www.instagram.com/vkusnoteka_ani_shakaryan/. Тагвайте Вкуснотека, за да споделям вашите снимки в стори.

5 коментара:

  1. Отговори
    1. Скир е млечен продукт с високо съдържание на протеин. Прилича на по-гъсто кисело мляко и е страхотно за всякакви десерти и торти. Ползва се усилено от спортуващи. Има го в Лидл и Фантастико - Skyr.

      Изтриване
  2. Ани,
    страхотен е сладкиша, бих предпочела да е постен, но и така е добре.Чудесно изглежда.
    Весело лято !

    ОтговорИзтриване
  3. Може ли скир да се замени с извара?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изварата е малко по-гъста от Скир. По-скоро със заквасена сметана.

      Изтриване