Продукти:
120 г меко масло
100 г кристална захар
20 г кафява захар
1 яйце
150 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
20 г натурално какао
щипка сол
1 ванилия
100 г орехи
120 г шоколадов дропс
40 мл. бадемово мляко
Загрейте фурната на 170 градуса.
Разбийте мекото масло с двата вида захар. Добавете яйцето. В купа смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Пресейте ги в сместа и внимателно разбъркайте.
Добавете и една ванилия. Сложете шоколадовия дропс и накълцаните орехи. Разбъркайте и добавете на финала млякото. Разбъркайте последно.
Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете сладките на разстояние една от друга, защото по време на печенето леко се разливат. Печете до готовност на предварително загрята фурна на 170 градуса за 15-18 минути.
Извадете ги леко меки. Сложете ги върху решетка. Когато изстинат се втвърдяват леко.
Да ви е сладко!
Получиха се чудесни бисквитки. Замених бадемовото мляко с краве, тъй като с такова разполагах у дома, но резултатът пак беше неустоим. Благодаря за сполучливата рецепта! :-)
ОтговорИзтриванеСърдечно ви благодаря за отзивите. Да ви е сладко :)
ИзтриванеКак се разбива захар с масло? Идеята е просто да стане еднородна смес ли - тоест с вилица? Защото съм разбивал захар само с яйца с миксер и там си става бяла смес, която не потича.
ОтговорИзтриванеМасло със захар се разбива с миксер до хомогенна смес. Става жълтеникаво.
Изтриване