Търсене в този блог

събота, 18 септември 2021 г.

Шоколадови бисквитки

    Обещавам ви, че ще се влюбите в тези сладки щом веднъж ги опитате.Толкова наситен шоколадов вкус, хрупкави орехчета и за разкош шоколадов дропс. Топят се в устата и са толкова вкусни. 


Продукти:

120 г меко масло

100 г кристална захар

20 г кафява захар

1 яйце

150 г брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

20 г натурално какао

щипка сол

1 ванилия

100 г орехи

120 г шоколадов дропс

40 мл. бадемово мляко

Загрейте фурната на 170 градуса.

Разбийте мекото масло с двата вида захар. Добавете яйцето. В купа смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта. Пресейте ги в сместа и внимателно разбъркайте. 

Добавете и една ванилия. Сложете шоколадовия дропс и накълцаните орехи. Разбъркайте и добавете на финала млякото. Разбъркайте последно.

Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете сладките на разстояние една от друга, защото по време на печенето леко се разливат. Печете до готовност на предварително загрята фурна на 170 градуса за 15-18 минути. 

Извадете ги леко меки. Сложете ги върху решетка. Когато изстинат се втвърдяват леко.

Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Получиха се чудесни бисквитки. Замених бадемовото мляко с краве, тъй като с такова разполагах у дома, но резултатът пак беше неустоим. Благодаря за сполучливата рецепта! :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно ви благодаря за отзивите. Да ви е сладко :)

      Изтриване
  2. Как се разбива захар с масло? Идеята е просто да стане еднородна смес ли - тоест с вилица? Защото съм разбивал захар само с яйца с миксер и там си става бяла смес, която не потича.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Масло със захар се разбива с миксер до хомогенна смес. Става жълтеникаво.

      Изтриване