Вероятно съм споменавала моите момичета колко обичат да готвят. Хубаво е да знаеш, че си успял да придадеш своята страст на децата си.
Тези вкусни и много лесни бисквитки приготвихме заедно с Беатрис (10 г.), по нейна инициатива. Рецептата е изключително лесна и подходяща за изпълнение от дете. Получават се хрупкави и много шоколадови бисквитки, на които няма да можете да устоите.
Продукти за 20 бр.:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
80 г меко масло
1/2 ч.ч. светло кафява захар
5 с.л. бяла захар
1 голямо яйце
ванилен екстракт
2 ч.ч. шоколадов дропс
Загрейте фурната на 180 градуса с горен и долен нагревател. Покрийте плоска тава с хартия за печене.
Смесете брашното, бакпулвера и солта. Пресейте ги в дълбока купа. Разбъркайте.
В друга купа с помощта на миксер разбийте двата вида захар, заедно с маслото. Добавете яйцето и ваниления екстракт. Постепенно започнете да добавяте и сместа с брашното, като разбърквате постоянно. Когато поеме цялото брашно добавете шоколадовия дропс и разбъркайте с дървена лъжица.
Охладете сместа за 10-15 минути в хладилник.
Започнете да оформяте бисквитките. Вземете с ръце количество, колкото орех. Подредете ги в тавата с малко разстояние между тях. Старайте се да бъдат с еднаква големина, за да се изпекат едновременно.
Печете бисквитките, докато придобият златист загар и потъмнеят по краищата, около 15-20 минути. Нека бъдат леко меки по средата. Когато изстинат ще се втвърдят.
Охладете напълно, преди да поднесете.
Можете да ги съхранявате в плътно затворена кутия около седмица.
По желание можете да ги направите повече като количество, ако ги правите по-малки.
Да ви е сладко!
Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)
Здравей, благодаря за чудесната рецепта. Бих искала да попитам, дали случайно има грешка при количеството шокалодия дропс?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не няма грешка. Бети искаше да са много шоколадови. Направо боцкаха по ръцете, докато ги оформяхме :) Ако вие обаче не обичате толкова много бихте могли да сложите 1 ч.ч. шоколадов дропс :) Моите чаши са 130 г. вместимост.
ИзтриванеМного благодаря за бързият отговор! Моите чаши са по 200 гр. вместимост. 😊
ОтговорИзтриванеА мекички ли са бисквитките или стават твърди?
ОтговорИзтриванеЗаради маслото като изстинат си стават хрупкави бисквитки.
ИзтриванеМоята смес стана малко като на бучки така ли трябва да изглежда?
ОтговорИзтриванеДа, както си писахме после с вас, след като я сложите в хладилника сместа стяга и ще ги оформите. Благодаря ви и за снимката, крайният резултат беше страхотен!
Изтриване