събота, 6 август 2011 г.

Рулца от патладжани и тиквички с гауда и босилек

   Здравейте приятели, след рибните менюта ви предлагам отново леко, зеленчуково ястие - Рулца от патладжани и тиквички с гауда и босилек.
    Приготвих го по импровизация с общо взето каквото разполагах в хладилника си в момента, а то направо ме изненада колко вкусно се получи :). Можете да си направите само рулца от патладжани и тиквички с плънката, а по желание можете да ги залеете с доматен сос със сметана, или като мен с доматен сос с рикота  на Барила и да му добавите сметана.
  Горещо ви препоръчвам готовите им сосове. Много са удобни и практични, когато не разполагате с много време сами да си ги приготвите. Така, в зависимост от повода, ще имате два варианта на това ястие - леко предястие от зеленчукови рула или лека вечеря, залята със сос и печена на фурна. В двата случая съм сигурна, че ще ви се услади.


Продукти:

3 патладжана
3 тиквички
200 гр. гауда
връзка пресен босилек
доматен сос на Barilla с рикота
100 мл. готварска течна сметана
зехтин
сол, черен пипер

   Измийте и нарежете патладжаните на филийки около 3-4 мм. дебели. Посолете ги и ги гриловайте на тиган с малко зехтин, докато покафенеят от двете страни. Извадете ги. Вземете една филийка патладжан, поставете в единия й край парче гауда и отгоре листо босилек. Навийте на руло. Редувайте в тава или йена руло патладжан, с руло тиквичка. Полейте със струйка зехтин и запечете в силно загрята фурна около десетина минути, докато сиренето се разтопи. 


    В малка тенджерка затоплете на слаб огън доматения сос с рикота и прибавете сметаната. Разбъркайте и отстранете от огъня, когато клокне.
    Залейте рулцата с доматения сос и настържете останалата гауда отгоре. Печете още 15-20 минути. Поднесете топло. 
     Ястието е особено вкусно на другия ден.

     Да ви е сладко!

9 коментара:

  1. Ани, невероятно вкусно :)
    И лесно!
    Поздрави и хубав летен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани,3 в 1 лесно,вкусно,красиво!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Обожавам сосовете на Барилла,толкова ги харесвам,че даже ги предпочитам пред направен от мен доматен сос и винаги ми се намират у дома.Наистина си заслужават всяка стотинка.

    Ястието ти е великолепно!И със сигурност мнооого вкусно!
    Много ми харесва!

    Хубава неделя,Ани!

    ОтговорИзтриване
  4. Сега е моментът да се насладим на изобилието от тиквички и патладжани, а тази идея е превъзходна.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  5. Dani, благодаря ти, наистина е много лесно и мноого вкусно!:) Успешна нова седмица.

    КАТЕРИНА, не би могла да го кажеш по точно:) Спокойна вечер

    Еликсир, Барила си е Барила. А видяла ли си какви рецепти за паста имат на сайта си?:))
    Благодаря ти за милите отзиви. Радвам се, че ти харесва. Поздрави

    Vili Konova, обожавам сезона на тиквичките и патладжаните. Готвя ги много често в най-различни варианти. А това ястие е хем лесно, хем много ефектно. Поздрави

    ОтговорИзтриване
  6. Много лека и приятна рецепта, Ани!! Ако не бях сама и не карах основно на диня и праскови :) с удоволствие бих приготвила това ястие...

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей Мина, много си мила, много се радвам, че ти е харесала идеята. Завиждам ти, че съумяваш да готвиш такива вкусотий и да се уддържаш само на диня и праскови:))

    ОтговорИзтриване
  8. Ани, поздравления за страхотния блог :)
    Аз вече пробвах доста от твоите рецепти и съм много доволна от резултата!
    Каква марка сметана за готвене използваш?

    Поздрави, Катя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Катя, благодаря ти за милите думи. Ползвам Халта или Хопла. Поздрави, Ани

      Изтриване