Здравейте приятели, след рибните менюта ви предлагам отново леко, зеленчуково ястие - Рулца от патладжани и тиквички с гауда и босилек.
Приготвих го по импровизация с общо взето каквото разполагах в хладилника си в момента, а то направо ме изненада колко вкусно се получи :). Можете да си направите само рулца от патладжани и тиквички с плънката, а по желание можете да ги залеете с доматен сос със сметана, или като мен с доматен сос с рикота на Барила и да му добавите сметана.
Горещо ви препоръчвам готовите им сосове. Много са удобни и практични, когато не разполагате с много време сами да си ги приготвите. Така, в зависимост от повода, ще имате два варианта на това ястие - леко предястие от зеленчукови рула или лека вечеря, залята със сос и печена на фурна. В двата случая съм сигурна, че ще ви се услади.
Приготвих го по импровизация с общо взето каквото разполагах в хладилника си в момента, а то направо ме изненада колко вкусно се получи :). Можете да си направите само рулца от патладжани и тиквички с плънката, а по желание можете да ги залеете с доматен сос със сметана, или като мен с доматен сос с рикота на Барила и да му добавите сметана.
Горещо ви препоръчвам готовите им сосове. Много са удобни и практични, когато не разполагате с много време сами да си ги приготвите. Така, в зависимост от повода, ще имате два варианта на това ястие - леко предястие от зеленчукови рула или лека вечеря, залята със сос и печена на фурна. В двата случая съм сигурна, че ще ви се услади.
3 патладжана
3 тиквички
200 гр. гауда
връзка пресен босилек
доматен сос на Barilla с рикота
100 мл. готварска течна сметана
зехтин
сол, черен пипер
Измийте и нарежете патладжаните на филийки около 3-4 мм. дебели. Посолете ги и ги гриловайте на тиган с малко зехтин, докато покафенеят от двете страни. Извадете ги. Вземете една филийка патладжан, поставете в единия й край парче гауда и отгоре листо босилек. Навийте на руло. Редувайте в тава или йена руло патладжан, с руло тиквичка. Полейте със струйка зехтин и запечете в силно загрята фурна около десетина минути, докато сиренето се разтопи.
В малка тенджерка затоплете на слаб огън доматения сос с рикота и прибавете сметаната. Разбъркайте и отстранете от огъня, когато клокне.
Залейте рулцата с доматения сос и настържете останалата гауда отгоре. Печете още 15-20 минути. Поднесете топло.
Ястието е особено вкусно на другия ден.
Да ви е сладко!
Ани, невероятно вкусно :)
ОтговорИзтриванеИ лесно!
Поздрави и хубав летен ден!
Ани,3 в 1 лесно,вкусно,красиво!Поздрави!
ОтговорИзтриванеОбожавам сосовете на Барилла,толкова ги харесвам,че даже ги предпочитам пред направен от мен доматен сос и винаги ми се намират у дома.Наистина си заслужават всяка стотинка.
ОтговорИзтриванеЯстието ти е великолепно!И със сигурност мнооого вкусно!
Много ми харесва!
Хубава неделя,Ани!
Сега е моментът да се насладим на изобилието от тиквички и патладжани, а тази идея е превъзходна.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Dani, благодаря ти, наистина е много лесно и мноого вкусно!:) Успешна нова седмица.
ОтговорИзтриванеКАТЕРИНА, не би могла да го кажеш по точно:) Спокойна вечер
Еликсир, Барила си е Барила. А видяла ли си какви рецепти за паста имат на сайта си?:))
Благодаря ти за милите отзиви. Радвам се, че ти харесва. Поздрави
Vili Konova, обожавам сезона на тиквичките и патладжаните. Готвя ги много често в най-различни варианти. А това ястие е хем лесно, хем много ефектно. Поздрави
Много лека и приятна рецепта, Ани!! Ако не бях сама и не карах основно на диня и праскови :) с удоволствие бих приготвила това ястие...
ОтговорИзтриванеЗдравей Мина, много си мила, много се радвам, че ти е харесала идеята. Завиждам ти, че съумяваш да готвиш такива вкусотий и да се уддържаш само на диня и праскови:))
ОтговорИзтриванеАни, поздравления за страхотния блог :)
ОтговорИзтриванеАз вече пробвах доста от твоите рецепти и съм много доволна от резултата!
Каква марка сметана за готвене използваш?
Поздрави, Катя!
Здравей Катя, благодаря ти за милите думи. Ползвам Халта или Хопла. Поздрави, Ани
Изтриване