Търсене в този блог

събота, 18 февруари 2012 г.

Лесен сладкиш с ябълки и мини кроасани 7 Days

     Рецептата за този вкусен, лесен и оригинален сладкиш научих от майка ми. Оригинален е, защото за основа се ползват мини кроасани, и лесен, защото само се реди и се пече и може да се гарнира с различни плодове според сезона - ябълки, круши, сини сливи, кайсии, праскови. Непременно опитайте да го приготвите със сини сливи. Разбира се направих и малка добавка -  смлени печени бадеми, но вие можете да ги замените с орехи, ако желаете, както и малко сметана, за повече плътност. Можете да избирате между различните вкусове на кроасаните - с шоколад, карамел или шампанско. Аз избрах с крем шампанско за моя сладкиш. 


Продукти:

2 големи пакета мини кроасани 7 Days
4 средно големи ябълки
125 гр. масло
6 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
1/4 ч.ч. смлени печени бадеми

за заливката:

300 мл. прясно мляко
200 мл. течна сладкарска сметана
3 ванилии
4 яйца

    Включете фурната да загрява на 180 градуса. Намажете тавата обилно с 1/4 от маслото. Подредете плътно кроасаните на дъното. 


    Измийте и обелете ябълките. Нарежете ги на филийки и ги подредете на гъсто върху кроасаните. Поръсете със захар, канела и смлените бадеми. Разтопете останалото масло на котлона и полейте десерта. 


     Пъхнете тавата във фурната, докато ябълките поомекнат и добият златист цвят. През това време затоплете на котлона прясното мляко, сметаната и ванилиите. Разбийте яйцата. Постепенно налейте млечната смес към яйцата, без да спирате да бъркате. Залейте десерта и печете, докато стегне заливката.

         Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Много интересна идея, Ани! Непременно ще пробвам тази рецепта. Вярвам, че много ще ни допадне.

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, чудесна идея!
    Много ароматен сладкиш, а и кремчето с шампанско
    съм сигурна, че го прави още по-вкусен!
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Интересна рецепта,Ани-сигурно и много вкусна...Ти все ни изненадваш с нещо по-така...Благодаря ,че сподели рецептата-ще я пробвам.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина интересна рецепта! Браво, Ани и благодаря, че я сподели! Много вкусен и ароматен сладкиш.

    ОтговорИзтриване
  5. О,това ще е много вкусно мога да се обзаложа!Но ти определено си го знаеш,Ани,нали е мамина рецепта!

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване