Правя тези кюфтенца в разстояние от два дни, два пъти. Толкова са вкусни. А с млечно-чесново сосче и масълце с червен пипер са просто неустоимо мезе. Опитайте ги и вие. Ако желаете можете и да ги изпържите, като предварително ги оваляте в яйце и брашно, но аз лично ги предпочитам печени. Превъзходни са!
2 тиквички
4 бр. големи гъби
2 картофа
2 скилидки чесън
1 яйце
50 гр. масло
3 с.л. галета
1 с.л. кисело мляко
връзка копър
черен пипер
сол
Обелете картофите и ги сложете в малка тенджера да се сварят. Обелете и настържете тиквичките. Измийте гъбите и ги нарежете на ситни парчета. Запържете ги в тиган в масло, с малко сол и черен пипер, без никаква вода. Когато станат златисти и нямат никаква течност прибавете настърганите тиквички, като предварително ги изстискате с ръце, за да нямат вода. Задушете ги заедно за няколко минути, докато омекнат тиквичките.
Включете фурната да загрее на 200 градуса. Постелете тавата, в която ще печете с хартия за печене.
В купа настържете сварените картофи. Прибавете задушените тиквички и гъби. Сложете 3 с.л. галета, за да поеме останалата течност, стиснете чесъна, добавете яйцето, киселото мляко, копъра, солта и черния пипер. Разбъркайте. С помощта на супена лъжица загребете и оформете кюфтенцата в тавата. Опечете ги във фурната и по желание обърнете със шпатула, за да се опекат равномерно от двете страни.
Поднесете с млечно-чеснов сос и заливка от разтопено масло с червен пипер.
Да ви е сладко!
Яяяяяя,Ани! Ми това е просто страхотно!Толкова често готвя от твоите рецепти.Ето още една!
ОтговорИзтриванеМного ми допадна днешната ти рецепта,Ани.И особено в зимните дни ни се хапват вкусотии от тиквички.Много вкусно...
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Страхотно вкусни,Ани!Много ми харесват!
ОтговорИзтриванеАни, увода ти е толкова убедителен! Наистина страхотна рецепта! А ние в къщи сме фенове на тиквени кюфтенца, така, че тази ме впечатли!
ОтговорИзтриванеАни, и аз сигурно ще ги правя през два дни :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са!
Поздрави!
Нареждам се и аз сред феновете на тази рецепта :)!
ОтговорИзтриванеХубаво звучи ,а снимките са много вкусни !
Хубава вечер ! Поздрави !
Страхотни са :) имам рецепта за гъбени кюфтенца, подсещаш ме да направя :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ани :)
Хубав уикенд!
Много , ама много са апетитни и с тези гъбки, сигурно ухаят чудесно!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Ани, страхотни кюфтенца, много са апетитни!!! Ще имам предвид твоята рецепта за през лятото, като започнат да ни затрупват тиквичките в градината :))))
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Маги :)
Много вкусна комбинация!
ИзтриванеПоздрави!
Благодаря ви мили момичета за хубавите отзиви!Радвам се, че ви харесаха кюфтенцата ми :) Страхотно мезенце са :)
ОтговорИзтриванеПрекрасно ястие,а пък и всеки път може да се добавят различни сосчета.....ето ти различни гоздби :)Поздравявам те Ани!
ОтговорИзтриванеПрава си Милена, винаги можеш да поднесеш същото блюдо, но под ново амплоа :) Това й е прекрасното на кулинарията, с малко фантазия и усет всеки може да готви :))Добре дошла при мен.
ИзтриванеЧудесни рецепти и изящно представяне! Аплодисменти от мен за теб Ани! Браво! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Цвети. Много се радвам, че намираш "твоите" рецепти при мен! :) Сърдечни поздрави
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеНа мен не ми се получиха, не знам защо. Станаха меки, безформени, плоски и зелени. Дано са вкусни поне, нещо явно съм сгрешила, макар че следвах точно рецептата. Пак ще опитам :)
ОтговорИзтриванеВкусни са ;)
ИзтриванеИ при мен понякога не стават много оформени Нели. По принцип са меки. Но с млечно-чесновия сос и стопеното масло с червен пипер са убийствено вкусни. Последния път ги правих дори без гъбите и пак бяха много вкусни :) Радвам се, че са ви харесали :)
ОтговорИзтриванеАни, огромно благодаря за тази рецепта! Направих ги тази вечер и страааааашно вкусни! Понеже подозирах колко много ще ни харесат, направих двойна доза, напълниха ми голямата тава на фурната. Нарочни ги оставих неоформени и рошави, за да се препекат стърчащите краища :)
ОтговорИзтриванеМайче,напоследък и аз много често ги приготвям.Изпичам един хляб, малко червени, печени чушки с магданоз, зехтин и чесън и си облизваме пръстите от топене :))))Радвам се, че са ви се усладили и на вас;))
Изтриване