понеделник, 12 март 2012 г.

Гъбена супа с мащерка

     Средата на Март сме, а все още е студено и снежно. Предлагам Ви да сгреете душите си с една вкусна гъбена супичка. Ароматът й е пленяващ. 


Продукти:

200 гр. гъби
парче целина
2 стръка праз лук (само бялата част)
1 морков
2 скилидки чесън
50 гр. масло
1 пилешки бульон
3 с.л. брашно
1 ч.ч. готварска сметана
шепа прясна мащерка
черен пипер
сол


     Нарежете праз лука на ситно и го задушете в тенджера, заедно с нарязаните гъби в маслото. След като омекнат добавете, нарязаните на ситно целина и морков. Натрошете бульона, добавете солта, пипера и брашното. Долейте 1,5 л. вода и след като кипне намалете котлона на минимум. Темперирайте сметаната и я долейте, с постоянно бъркане. Сложете нарязания на филийки чесън и поръсете с прясна мащерка. 


     Да ви е сладко!



5 коментара:

  1. Много обичам да подправям гъбите с мащерка и винаги го правя.Но такава супичка още не съм.Пазнай сега? Какво ще правя?

    ОтговорИзтриване
  2. Аромата чак тук се усеща! Изглежда много вкусно! С пожелание за много настроение през новата седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Ани, чудесно и много подходящо за сезона предложение! Прекрасен и изпълнен с много положителни емоции ден! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли, тази супичка си я измислих една вечер, когато чаках приятелки на гости :) Под моя диктовка сами си я сготвиха у дома :))Наистина много вкусна се получи :) Дано и на теб ти хареса.

    Candy,благодаря ти. Наистина е така :)

    Дани, супичките са винаги на мода, нали? :) Приятна вечер.

    ОтговорИзтриване
  5. a smetanata vri li s supata?

    ОтговорИзтриване