Търсене в този блог

петък, 30 март 2012 г.

Сочно пиле с авокадо, чери домати и Моцарела

    Нямам търпение да споделя с вас рецептата за това вълшебно вкусно пиле. Отдавна не бях яла толкова сочно и вкусно пилешко месо. Комбинацията от хрупкава коричка с чери домат, авокадо и топяща се Моцарела за разкош, е истински празник за небцето на гурмана. Горещо я препоръчвам! 


Продукти:

2 бр. пилешки гърди (пеперуда)
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
1/2 ч.ч. брашно
3 филии хляб
шепа сух босилек (или магданоз)
2 скилидки чесън
30 г масло
черен пипер, сол
7-8 чери домата
2 бр. авокадо
125 гр. Моцарела (или кашкавал)
зехтин


     Почистете месото и разрежете всяко от парчетата по дължина, така че от всяко едно парче да получите две по-тънки. Общо ще разполагате с четири тънки парчета. Сложете ги в прозрачно кухненско фолио и ги начукайте. Поръсете със сол и черен пипер.
     Включете фурната да загрее на 200 градуса. 
    Пригответе си три отделни дълбоки чинии. В едната чукнете двете яйца и ги разбъркайте с прясното мляко. Във втората сложете брашното, а в третата смлени в блендер филии хляб с чесън, босилек (магданоз) и масло, наронени на трохи. 
     Пригответе си тава, постлана с хартия за печене. 
  Топнете пилешкото последователно в брашното, яйцето и накрая в сместа от трохи. Поставете го в тавата. По същия начин оваляйте и останалите парчета месо. Полейте със струйка зехтин и пъхнете тавата във фурната. Печете около 10-12 минути, като на половината време обърнете с вилица месото, за да се изпече равномерно коричката.


    Докато чакате да се опече си подгответе останалите продукти. Измийте и обелете чери доматите. Нарежете ги на кръгчета. Обелете и нарежете авокадото на ленти.


Нарежете Моцарелата на кръгчета или настържете кашкавала.Извадете тавата. Върху всяко парче пиле подредете кръгчета чери, върху тях ленти авокадо и отгоре подредете кръгчетата Моцарела или кашкавал. Върнете тавата във фурната, докато Моцарелата (кашкавала) се разлее.


      Поднесете непосредствено след изваждане от фурната, гарнирано със салата според сезона. 


     Да ви е сладко!

Адаптирано от: http://ellenaguan.blogspot.com

16 коментара:

  1. Ани, наистина много сочно изглежда пиленцето, а моцарелата така чаровно го допълва! Наистина вкусна рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Candy. Хубаво е да се хапва топло, на момента, именно заради моцарелката :)

      Изтриване
  2. Чудно съчетание Ани :) Много ми допада като съчетание и вкусове!
    Поздрави и приятни почивни дни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ева, сигурна съм, че ще ти допадне и на вкус. Много е хубаво. Приятен уикенд.

      Изтриване
  3. Ани, толкова изкусителни снимки!
    С любимите ми продукти!
    Поздрави и слънчеви почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, и на мен са ми много любими. И в салатка и ов основно :) Поздрави

      Изтриване
  4. Прекрасна рецепта, с още по-прекрасни снимки! Ани, чудесно е предложението ти!

    Поздрави, Маги :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Маги, много си мила. Благодаря ти, че се отби при мен.

      Изтриване
  5. Пак ще готвя по твоята кухня, то се е видяло!Вълшебно е наистина.А всички продукти в рецептата просто ги обожавам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Йолинце, бях сигурна, че това меню ще е точно по твой вкус :))) Няма да съжаляваш :) Целувки

      Изтриване
  6. Ани, отивам да купя продуктите :) Рядко ми се случва да ме вдъхнови рецепта за пиле :))) Но си признавам, че твоята ме съблазни :)

    ОтговорИзтриване
  7. М-м-м,как да не го приготвиш,за да го изядеш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вярно е Нели, много е апетитно пиленцето :) Хубава неделя

      Изтриване
  8. magnífico blog y magnificas fotografías
    saludos desde españa

    ОтговорИзтриване