Нямам търпение да споделя с вас рецептата за това вълшебно вкусно пиле. Отдавна не бях яла толкова сочно и вкусно пилешко месо. Комбинацията от хрупкава коричка с чери домат, авокадо и топяща се Моцарела за разкош, е истински празник за небцето на гурмана. Горещо я препоръчвам!
Продукти:
2 бр. пилешки гърди (пеперуда)
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
1/2 ч.ч. брашно
3 филии хляб
шепа сух босилек (или магданоз)
2 скилидки чесън
30 г масло
30 г масло
черен пипер, сол
7-8 чери домата
2 бр. авокадо
125 гр. Моцарела (или кашкавал)
зехтин
Почистете месото и разрежете всяко от парчетата по дължина, така че от всяко едно парче да получите две по-тънки. Общо ще разполагате с четири тънки парчета. Сложете ги в прозрачно кухненско фолио и ги начукайте. Поръсете със сол и черен пипер.
Включете фурната да загрее на 200 градуса.
Пригответе си три отделни дълбоки чинии. В едната чукнете двете яйца и ги разбъркайте с прясното мляко. Във втората сложете брашното, а в третата смлени в блендер филии хляб с чесън, босилек (магданоз) и масло, наронени на трохи.
Пригответе си тава, постлана с хартия за печене.
Топнете пилешкото последователно в брашното, яйцето и накрая в сместа от трохи. Поставете го в тавата. По същия начин оваляйте и останалите парчета месо. Полейте със струйка зехтин и пъхнете тавата във фурната. Печете около 10-12 минути, като на половината време обърнете с вилица месото, за да се изпече равномерно коричката.
Докато чакате да се опече си подгответе останалите продукти. Измийте и обелете чери доматите. Нарежете ги на кръгчета. Обелете и нарежете авокадото на ленти.
Нарежете Моцарелата на кръгчета или настържете кашкавала.Извадете тавата. Върху всяко парче пиле подредете кръгчета чери, върху тях ленти авокадо и отгоре подредете кръгчетата Моцарела или кашкавал. Върнете тавата във фурната, докато Моцарелата (кашкавала) се разлее.
Нарежете Моцарелата на кръгчета или настържете кашкавала.Извадете тавата. Върху всяко парче пиле подредете кръгчета чери, върху тях ленти авокадо и отгоре подредете кръгчетата Моцарела или кашкавал. Върнете тавата във фурната, докато Моцарелата (кашкавала) се разлее.
Поднесете непосредствено след изваждане от фурната, гарнирано със салата според сезона.
Да ви е сладко!
Адаптирано от: http://ellenaguan.blogspot.com
Ани, наистина много сочно изглежда пиленцето, а моцарелата така чаровно го допълва! Наистина вкусна рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Candy. Хубаво е да се хапва топло, на момента, именно заради моцарелката :)
ИзтриванеЧудно съчетание Ани :) Много ми допада като съчетание и вкусове!
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятни почивни дни :)
Ева, сигурна съм, че ще ти допадне и на вкус. Много е хубаво. Приятен уикенд.
ИзтриванеАни, толкова изкусителни снимки!
ОтговорИзтриванеС любимите ми продукти!
Поздрави и слънчеви почивни дни!
Дани, и на мен са ми много любими. И в салатка и ов основно :) Поздрави
ИзтриванеПрекрасна рецепта, с още по-прекрасни снимки! Ани, чудесно е предложението ти!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Маги :)
Маги, много си мила. Благодаря ти, че се отби при мен.
ИзтриванеПак ще готвя по твоята кухня, то се е видяло!Вълшебно е наистина.А всички продукти в рецептата просто ги обожавам.
ОтговорИзтриванеЙолинце, бях сигурна, че това меню ще е точно по твой вкус :))) Няма да съжаляваш :) Целувки
ИзтриванеАни, отивам да купя продуктите :) Рядко ми се случва да ме вдъхнови рецепта за пиле :))) Но си признавам, че твоята ме съблазни :)
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко Ванчони :) Целувки
ИзтриванеМ-м-м,как да не го приготвиш,за да го изядеш!
ОтговорИзтриванеВярно е Нели, много е апетитно пиленцето :) Хубава неделя
Изтриванеmagnífico blog y magnificas fotografías
ОтговорИзтриванеsaludos desde españa
Gracias Marga!Bienvenidos a mi :) Saludos
Изтриване