Търсене в този блог

петък, 27 април 2012 г.

Вкусно телешко с гарнитура задушени зеленчуци

   Опитайте това фантастично телешко и няма да съжалявате. Няма как да го объркате. Резултатът винаги е крехко, сочно и ароматно телешко, чийто вкус дълго остава в устата.


Продукти:

500 гр. телешка плешка
1 голяма глава лук
зехтин
бучка масло
връзка магданоз
1 ч.л. шарена сол
1/2 ч.л. червен пипер
6 дафинови листа
10 бр. зърна черен пипер
сол
мъничко вода


   Почистете телешката плешка и я нарежете на кубчета. Измийте месото. Нарежете лука на тънки полумесеци и го сотирайте в зехтина и маслото в дълбок тиган, докато омекне и леко се карамелизира. Добавете кубчетата месо и бъркайте с дървена лъжица, докато леко се позапържи, за десетина минутки. 
  Прехвърлете всичко в тенджера под налягане. Поръсете с нарязан на ситно магданоз. Добавете подправките - сол, червен пипер, зърната черен пипер, дафиновите листа и шарената сол. Разбъркайте добре и долейте малко вода на дъното, но НЕ да покрие месото. Затворете капака и след свистенето на тенджерата под налягане намалете огъня на минимум и гответе 30 минути. Поднесете с гарнитура от задушени на пара царевица, грах и моркови, разбъркани с бучка масло, сол и настърган пармезан.


   Да ви е сладко!

   Адаптирано от рецепта на Червеновинска.

3 коментара:

  1. Превъзходно изглежда, Ани! Поздравления!
    Усмихнат уикенд и приятни празнични дни! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Получи се прежъзходно, много крехко! Благодаря за споделения опит!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви. Не харесвам снимките си, защото това ястие не е особено естетично, но се радвам, че все пак ви е хванало окото и сте го изпробвали, защото наистина е страхотно на вкус!

      Изтриване