Вкусни и ароматни кексчета с тиквичка и сирене. За бързо похапване и за лека следобедна, училищна закуска на децата.
Продукти:
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. сол
черен пипер
1 голямо яйце
150 мл. айран
5 с.л. зехтин
1 настъргана тиквичка
100 г сирене
Загрейте фурната на 200 градуса.
Смесете в купа всички сухи съставки - брашното, бакпулвера, содата, кимиона, солта и пипера и ги разбъркайте. В друга купа разбийте с тел яйцето, айрана и зехтина. Изсипете течните съставки в сухите и разбъркайте с лъжица. Добавете настърганата, отцедена тиквичка и натрошете сиренето. Разбъркайте.
Намаслете и набрашнете форма за мъфини и разпределете сместа. Изпечете кексчетата за около половин час, като ги проверявате с клечка. Аз сложих хартиени форми, но мисля, че без тях по-лесно ще ги извадите.
Охладете и поднесете.
Да ви е сладко!
Адаптирано от: сп. Good food
Здравей Ани добра идея за децата а и не само за тях.Ще я опитам непременно.Благодаря ти.Поздрави.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Рони. Пристрастяващо вкусни са. Малката ги подкара подред, толкова ги хареса. А днес сложих на каката в кутията за обяд.
ИзтриванеДа, аз също щях да кажа, че и не само за децата идеята е страхотна. :) Чудни малки кексчета!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Аничка. :)
Много са вкусни Гери. Не очаквах, че кимион и тиквички биха си отивали толкова много.
ИзтриванеЗдравейте, за втори път се опитвам да направя мъфини с тиквичка, но за съжаление отново отвътре остават текливи. На каква температура се пекат, с или без вентилатор?
ОтговорИзтриванеПо тази рецепта ли ги правихте? При мен не бяха глетави. Пека ги на 200 градуса, загрята фурна, за около половин час и проверявам с клечка.
Изтриване