неделя, 24 април 2016 г.

Бананов кекс

    Честита Цветница приятели! Бъдете здрави и щастливи!

   За празника Ви поднасям един вкусен, пухкав и много ароматен бананов кекс. Приготвя се много лесно и оползотворява изостанали банани, които леко потъмняват и никой не иска да ги хапва. Не отнема много време. Всичко се смесва в една купа и се пече. Насладете му се със следобедното кафе или с чаша билков чай. Топъл е много пухкав, а като поизстине е с леко по-влажна текстура.


Продукти:

115 г меко масло
1 ч.ч. кристална захар
2 яйца
3 намачкани с вилица банана
1 и 1/2 ч.л. канела
2 ванилии
1 с.л. прясно мляко
щипка сол
1 и 3/4 ч.ч. брашно + 1 бакпулвер


Разбийте мекото масло и захарта с миксер, добавете яйцата, намачканите на пюре банани, сложете канелата, ванилията, солта, прясното мляко и накрая брашното, разбъркано с бакпулвера.
Покрийте форма за кекс с хартия за печене или намажете с масло и поръсете с брашно. Излейте сместа и заравнете.
Печете на загрята фурна на 180 градуса около 40-50 минути, докато забодена клечка излезе суха. Извадете от формата и охладете върху решетка.

Да ви е сладко!

Източник: Рецептите на Зои

2 коментара:

  1. Кексът се получава прекрасно-вкусен, ароматен, лек, пухкав!
    Благодаря ти Ани от сърце за перфектната рецепта! Всичко, което съм правила досега по твоите рецепти се получава идеално!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно ви благодаря за милия коментар. Това за мен е най-важното! Не съм ли сигурна в някоя рецепта, изобщо не я публикувам.

      Изтриване