Честита Цветница приятели! Бъдете здрави и щастливи!
За празника Ви поднасям един вкусен, пухкав и много ароматен бананов кекс. Приготвя се много лесно и оползотворява изостанали банани, които леко потъмняват и никой не иска да ги хапва. Не отнема много време. Всичко се смесва в една купа и се пече. Насладете му се със следобедното кафе или с чаша билков чай. Топъл е много пухкав, а като поизстине е с леко по-влажна текстура.
За празника Ви поднасям един вкусен, пухкав и много ароматен бананов кекс. Приготвя се много лесно и оползотворява изостанали банани, които леко потъмняват и никой не иска да ги хапва. Не отнема много време. Всичко се смесва в една купа и се пече. Насладете му се със следобедното кафе или с чаша билков чай. Топъл е много пухкав, а като поизстине е с леко по-влажна текстура.
Продукти:
115 г меко масло
1 ч.ч. кристална захар
2 яйца
3 намачкани с вилица банана
1 и 1/2 ч.л. канела
2 ванилии
1 с.л. прясно мляко
щипка сол
1 и 3/4 ч.ч. брашно + 1 бакпулвер
Разбийте мекото масло и захарта с миксер, добавете яйцата, намачканите на пюре банани, сложете канелата, ванилията, солта, прясното мляко и накрая брашното, разбъркано с бакпулвера.
Покрийте форма за кекс с хартия за печене или намажете с масло и поръсете с брашно. Излейте сместа и заравнете.
Печете на загрята фурна на 180 градуса около 40-50 минути, докато забодена клечка излезе суха. Извадете от формата и охладете върху решетка.
Да ви е сладко!
Източник: Рецептите на Зои
Няма коментари:
Публикуване на коментар