вторник, 7 март 2017 г.

Месно руло с бекон, кашкавал и яйце

    Идеята за това месно руло видях в Youtube канала на Tastemade Espanol и веднага много ме грабна. Заприлича ми на различен прочит на руло Стефани, но киселите краставички и морковите са заменени с бекон и кашкавал. Получава се красиво и много вкусно. Особено подходящо е в комбинация със свежа салата за гости. 


Продукти:

700 г кайма смес
2 яйца
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 мокри филии хляб или 2 с.л. галета
връзка пресен магданоз
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол

150 г слайсове бекон
150 г кашкавал
5 яйца
зехтин


Загрейте фурната на 200 градуса.
Смесете в купа всички съставки за каймата. Нарежете на ситно лука, чесъна и магданоза, а хляба наронете с ръце. Подправете и омесете каймата. Покрийте правоъгълна форма за кекс с хартия за печене и изсипете каймата в нея. Притиснете дъното навътре така, че да се оформи дълбочина. 


Подредете плътно резени бекон, отгоре кашкавал и за финал чукнете едно до друго яйцата. Поръсете с черен пипер, сол и червен пипер и печете рулото около 50 минути на силно загрята фурна. 



Да ви е сладко!

Източник: https://www.facebook.com/TastemadeEs/videos/1719974344961163/




11 коментара:

  1. Ани,
    чудесно руло, наистина различно от руло Стефани, но красиво и интересно.Чудесен избор при посрещане на гости.Честит празник 8-ми март !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ели, винаги си с вкус :)

      Изтриване
  2. Какви съставки включва салатата на четвъртата снимка, изглежда много интересна и апетитна? Нахут, чушки, сушени домати, гъби... Бихте ли ни представили салатата, защото е много интригуваща!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Салатата е с нахут, задушени зелени чушки, бейби спанак и гъби, както и сушени домати. Зехтин и сол за подправяне. Много вкусно се получи, бих казала, лека вечеря, без месо.

      Изтриване
    2. Благодаря Ви сърдечно! Непременно ще опитаме салатата, както и рулото. Идеите Ви винаги са много красиво поднесени.

      Изтриване
  3. Добра статия. Обичам месо ролки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, радвам се, че ви харесва.

      Изтриване
  4. Една порция с гарнитура, моля!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте Ани, много интересна рецепта, искам само да попитам след 50 мин. на силна фурна, яйцата не изгарят ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. Не, не изгарят, само се запичат.

      Изтриване