Идеята за това месно руло видях в Youtube канала на Tastemade Espanol и веднага много ме грабна. Заприлича ми на различен прочит на руло Стефани, но киселите краставички и морковите са заменени с бекон и кашкавал. Получава се красиво и много вкусно. Особено подходящо е в комбинация със свежа салата за гости.
700 г кайма смес
2 яйца
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 мокри филии хляб или 2 с.л. галета
връзка пресен магданоз
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
150 г слайсове бекон
150 г кашкавал
5 яйца
зехтин
Загрейте фурната на 200 градуса.
Смесете в купа всички съставки за каймата. Нарежете на ситно лука, чесъна и магданоза, а хляба наронете с ръце. Подправете и омесете каймата. Покрийте правоъгълна форма за кекс с хартия за печене и изсипете каймата в нея. Притиснете дъното навътре така, че да се оформи дълбочина.
Подредете плътно резени бекон, отгоре кашкавал и за финал чукнете едно до друго яйцата. Поръсете с черен пипер, сол и червен пипер и печете рулото около 50 минути на силно загрята фурна.
Да ви е сладко!
Източник: https://www.facebook.com/TastemadeEs/videos/1719974344961163/
Ани,
ОтговорИзтриванечудесно руло, наистина различно от руло Стефани, но красиво и интересно.Чудесен избор при посрещане на гости.Честит празник 8-ми март !
Поздрави !
Благодаря ти Ели, винаги си с вкус :)
ИзтриванеКакви съставки включва салатата на четвъртата снимка, изглежда много интересна и апетитна? Нахут, чушки, сушени домати, гъби... Бихте ли ни представили салатата, защото е много интригуваща!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Салатата е с нахут, задушени зелени чушки, бейби спанак и гъби, както и сушени домати. Зехтин и сол за подправяне. Много вкусно се получи, бих казала, лека вечеря, без месо.
ИзтриванеБлагодаря Ви сърдечно! Непременно ще опитаме салатата, както и рулото. Идеите Ви винаги са много красиво поднесени.
ИзтриванеДобра статия. Обичам месо ролки.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, радвам се, че ви харесва.
ИзтриванеЕдна порция с гарнитура, моля!
ОтговорИзтриване:))))) Веси
ИзтриванеЗдравейте Ани, много интересна рецепта, искам само да попитам след 50 мин. на силна фурна, яйцата не изгарят ли?
ОтговорИзтриванеЗдравейте. Не, не изгарят, само се запичат.
Изтриване