вторник, 18 юли 2017 г.

Пиле с провансалска коричка и пъстра салата с киноа

    Приготвено по този начин пилето става изключително крехко и ароматно. Това е една от любимите седмични рецепти на момичетата. Салатата е свежа, богата и засищаща.


Продукти:

4 бр. пилешки гърди

60 г кашкавал
30 мл. зехтин
4 филии пълнозърнест хляб
2 скилидки чесън
връзка пресен босилек
връзка пресен магданоз
шепа прясна мащерка
черен пипер
сол

продукти за салатата:

1 зелена салата
1/2 ч.ч. киноа
1 розов домат
1 авокадо
1 сварено яйце
връзка пресен босилек

дресинг:

30 мл. зехтин
2 ч.л. едрозърнеста горчица
1 ч.л. течен мед
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. сусам
1 скилидка чесън


Загрейте фурната на 220 градуса.
Разрежете пилешките гърди хоризонтално на две. 
Сложете продуктите за провансалската коричка в блендера и ги смелете на трохи.
Изсипете ги в плитка чиния. Леко полейте пилешките гърди със зехтин и ги натопете в трохите, така че добре да полепнат от двете страни.


Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Печете 20 минути, до готовност. 
Сварете киноата във вода в съотношение 1:2 вода. Сварете яйцето. Охладете ги.
Измийте и нарежете салатата. Добавете киноата. Нарежете домата, авокадото, босилека и свареното яйце. 
В малко бурканче с капак смесете всички съставки за дресинга и силно разклатете. Полейте салатата. 
Поднесете пилешките филенца с провансалска коричка с пъстра салата от киноа.


Да ви е сладко!






1 коментар:

  1. Ех, Ани,
    чудесно меню.Впечатляващо пилешко, а салатата е наистина разкошна.Ще изпробвам по този начин пилешкото.Чудесна коричка се е получила.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване