събота, 23 декември 2017 г.

Коледен венец (видео рецепта)

    В навечерието на Бъдни вечер искам да Ви пожелая скъпи приятели здраве, лични успехи, щастие, мир и любов в домовете Ви. Бъдете благословени и винаги вдъхновени!
    Избрах да ви поздравя за празника с един вълшебен Коледен венец, защото коледният венец символизира безкрайността и вечния живот. С моите приятели от Dr. Oetker записахме Коледна, ВИДЕО рецепта специално за вас. Надявам се да ви хареса. Добре дошли в моята кухня. :)



Продукти:

2 и 2/3 ч.ч. брашно (300 г.)
1/3 ч.ч. царевично нишесте (45 г) Dr. Oetker
2 пакетчета захар с канела Dr. Oetker
2 ч.л. бакпулвер Dr. Oetker
1/4 ч.л. джинджифил на прах
1/4 ч.л. сол

4 яйца
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. бяла захар
180 г меко масло
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ампула есенция ванилия Dr. Oetker

Продукти за крема:

200 мл. студена сладкарска сметана
500 г сирене Маскарпоне
1/2 ч.ч. пудра захар
1/2 ампула есенция ванилия Dr. Oetker
1 пакетче портокалови корички Финес Dr. Oetker

горски плодове за декорация: малини, боровинки, ягоди, касис
прясна мента
пудра захар за поръсване


Включете фурната на 180 градуса. Подгответе си форма за кейк с дупка. Намажете я с масло и поръсете с брашно.
В купа смесете всички сухи съставки - брашното, царевичното нишесте, бакпулвера, захарта с канела, джинджифила и солта. Разбъркайте добре.
Разбийте яйцата, заедно с двата вида захар на пухкав крем, с помощта на миксер. Добавете мекото масло и разбийте отново. Сложете и половин ампула ванилия. След това започнете да редувате на три пъти сухите съставки с прясното мляко, като винаги започвате и свършвате със сухите съставки. Смес, в която има масло и яйца се пресича, когато към нея се добави течност, затова е необходимо да редуваме сухите съставки с прясното мляко, за да избегнем този момент. Разбъркайте добре и излейте внимателно сместа във формата за печене. Уверете се, че е равномерно разпределена. Печете кейка в предварително загрята фурна 40 минути.


През това време, докато чакате измийте купата на миксера и пригответе крема. Разбийте студената сметана на пухкави връхчета. Добавете сиренето Маскарпоне и отново разбийте. След това добавете пудрата захар, останалата половина есенция ванилия и портокаловите корички. Разбъркайте добре.


Проверете кейка с клечка, извадете го и го оставете 10 минути да почине, след това, прекарайте леко нож около вътрешния малък ринг и отворете ринга. Обърнете го върху решетка и го оставете 20-30 минути да се охлади напълно. Докато чакате приберете крема в хладилник, за да не се втечни от топлината.


Измажете вече охладения кейк с Маскарпоне крема от всички страни. Декорирайте с горски плодове, като се стараете да бъдат хаотично разпределени. Украсете с малки листенца мента и поръсете с пудра захар, през цедка, за заскрежен ефект.



Да ви е сладко!


3 коментара:

  1. Ани, прекрасна си!
    Пожелавам ти да бъдеш все така слънчева, креативна и вдъхновяваща!
    Весели и щастливи празници! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудна си ми! Много ти се радвам, Ани! Прелестна усмивка си ми ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Честити мирни и благословени Рождественски празници !Мир, здраве и благословение в твоя дом !

    ОтговорИзтриване