събота, 20 януари 2018 г.

Макарони с пиле, чери домати и броколи

    Едва ли има някой, който да не обича паста. Това е една от най-бързите и удобни храни, когато бързаме след работа да приготвим вкусна вечеря. 
   Преди известно време имах някои здравословни проблеми и се наложи да се храня без глутен. Изпитах огромно затруднение от факта, че на нашия пазар не се предлагат много продукти, за хора с глутенова резистентност. Дори в заведенията, в които се храня за обяд не предлагаха такава паста. 
     Безглутеновата серия макарони с ориз и просо на La Garone е моят избор, когато искам да се храня здравословно с любимата ми паста. Тя съчетава полезните качества на двете зърнени култури. Просото е богато на растителни протеини, съдържа витамините В ,Е и К и минералите калций, желязо и магнезий, а оризът балансира със сложни въглехидрати. Макароните La Garone са подходяща алтернатива за хората с непоносимост към глутен и за всички, придържащи се към безглутенов хранителен режим, освен това по нищо не се различават на вкус от обикновените макарони. 

                

Продукти:

250 г макарони с ориз и просо La Garone
2 скилидки чесън
1 глава броколи
2 шепи чери домати 
50 г сушени домати
1 пилешко филе
2 с.л. сос Песто
1/2 ч.л. сух риган
30 мл. зехтин
черен пипер
сол
1/2 ч.ч. настъргано сирене Пармезан

                

Кипнете тенджера с вода и 1 ч.л. сол. Когато заври сложете макароните и ги варете по указание около 12 минути. Отцедете и запазете 1 ч.ч. от водата.

Разделете броколите на розички. Нарежете чери доматите на половинки или четвъртинки, ако са по-големи. Нарежете и сушените домати. Пилешкото филе на малки кубчета. 

Налейте зехтин в тигана и стиснете скилидките чесън. Добавете пилешкото и разбъркайте, докато побелее от всички страни за няколко минути. Сложете 1 с.л. сос Песто и добавете двата вида домати. Гответе няколко минути, без да бъркате, само разклащайте тигана. 

Дръпнете ги в единия край, сложете в свободния още една супена лъжица Песто и изсипете розичките броколи. Разбъркайте внимателно. Не затваряйте с капак, за да запазите зеления цвят на броколите. Гответе няколко минути, подправете с черен пипер, риган и сол. 

На този етап сложете макароните, отделената вода от пастата и половината от настъргания Пармезан. Разбъркайте внимателно със соса и изключете котлона.

Поднесете топло с още Пармезан по желание.

                 

Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар