Ориз по китайски с карфиол, зеленчуци, соев сос и яйце. Изключително вкусно. Можете да го поднесете като основно ястие или като гарнитура към месо или риба. Обещавам ви, че ще останете възхитени колко добре се получава. Вкусно, леко и най-вече здравословно.
Продукти:
1 глава карфиол
1 малка глава лук
1 стрък праз лук
50 мл. зехтин
1 червена чушка
1 морков
1 парче целина
2 големи скилидки чесън
1 с.л. соев сос
1 яйце
черен пипер
сол
Смелете карфиола за кратко в блендер, докато стане на ситни парченца.
Нарежете си зеленчуците - чушка, морков, целина и стиснете скилидките чесън.
Лука и праза, нарязани на ситно, ги задушете в малко зехтин и вода в тенджера. Когато омекнат и водата се изпари, добавете карфиоления ориз, капнете още малко от зехтина и бъркайте, докато се позапържи.
След това сложете останалите, нарязани зеленчуци и разбъркайте отново. Запържете за минута и намалете на слаб огън. Затворете капака и оставете да се готвят.
Подправете със сол и черен пипер, както и с лъжица соев сос. Разбъркайте добре. На финала разбийте едно яйце в малка купичка и го излейте в "ориза". Бъркайте за минута, докато се сготви.
Поднесете топъл или студен като основно ястие или като гарнитура към месо или риба.
Да ви е сладко!
Много интересно ястие Ани.Аз правя по този начин суров карфиол със зеленчуци без яйца.Но твоят вариант е една чудесна гарнитура, а защо не и основно ястие.Вкусно и здравословно.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Наистина е чудесен за гарнитура за всичко. За риба, за месо или просто така да се похапва.
Изтриване