Търсене в този блог

вторник, 30 януари 2018 г.

Фалшив ориз по Китайски

Ориз, но фалшив :) Без въглехидрати и излишни калории.
Ориз по китайски с карфиол, зеленчуци, соев сос и яйце. Изключително вкусно. Можете да го поднесете като основно ястие или като гарнитура към месо или риба. Обещавам ви, че ще останете възхитени колко добре се получава. Вкусно, леко и най-вече здравословно.



Продукти:

1 глава карфиол
1 малка глава лук
1 стрък праз лук
50 мл. зехтин
1 червена чушка
1 морков
1 парче целина
2 големи скилидки чесън
1 с.л. соев сос
1 яйце
черен пипер
сол


Смелете карфиола за кратко в блендер, докато стане на ситни парченца.

Нарежете си зеленчуците - чушка, морков, целина и стиснете скилидките чесън.

Лука и праза, нарязани на ситно, ги задушете в малко зехтин и вода в тенджера. Когато омекнат и водата се изпари, добавете карфиоления ориз, капнете още малко от зехтина и бъркайте, докато се позапържи. 

След това сложете останалите, нарязани зеленчуци и разбъркайте отново. Запържете за минута и намалете на слаб огън. Затворете капака и оставете да се готвят. 

Подправете със сол и черен пипер, както и с лъжица соев сос. Разбъркайте добре. На финала разбийте едно яйце в малка купичка и го излейте в "ориза". Бъркайте за минута, докато се сготви.

Поднесете топъл или студен като основно ястие или като гарнитура към месо или риба.



Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Много интересно ястие Ани.Аз правя по този начин суров карфиол със зеленчуци без яйца.Но твоят вариант е една чудесна гарнитура, а защо не и основно ястие.Вкусно и здравословно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е чудесен за гарнитура за всичко. За риба, за месо или просто така да се похапва.

      Изтриване