Търсене в този блог

събота, 10 март 2018 г.

Сочно пиле с гриловани чушки, авокадо и лимонов ориз


Продукти:

3 бр. пилешки гърди
1 с.л. червен пипер
1 с.л. смес подправка за месо
3 бр. зелени камби
3 бр. червени камби
30 мл. зехтин
1 бр. авокадо
1 глава лук
1 ч.ч. (200 г) ориз Баланс Крина
шепа прясна лимонова мащерка
кората от 1 лайм
50 г масло
1 зеленчуков бульон
черен пипер
сол


    Чували ли сте за купата на Буда? 
    Това е най-новата тенденция в кулинарната фотография. Можете да видите много примери в Инстаграм.
    Всички хранителни групи се аранжирани в една купа. Днес ви представям една колоритна рецепта за Сочно пиле с гриловани чушки, свежо авокадо и лимонов ориз. Оризът е специален, казва се Баланс и съчетава в себе си хранителните качества на кафявия и мекотата и деликатния вкус на белия ориз. Той е пълноценен източник на Витамини от групата B, Е и магнезий, така че е изключително полезен, дори по време на хранителен режим.


Почистете и измийте ориза. Стопете маслото в дълбока тенджера и добавете ориза. Бъркайте на силен огън, докато леко се кристализира. Налейте 2 и 1/4 ч.ч. вода, намалете котлона на минимум и подправете с черен пипер, сол и зеленчуков бульон. Разбъркайте и гответе под капак до готовност. Когато оризът е поел водата поръсете с прясна мащерка и кора от лайм. Разбъркайте и охладете леко.

Почистете чушките от семките и ги нарежете на ленти, с дебелина 1 пръст. Нарежете и лука на полумесеци.
Загрейте зехтин в тигана и сотирайте зеленчуците. 


Пригответе пилешките гърди на дъската. Поръсете ги с черен пипер, сол, подправката за месо и червения пипер. Размажете зехтина. Загрейте тигана отново и поставете пилешките гърди. Гответе ги до готовност около 5 минути на страна. Извадете ги и ги покрийте с чиния да починат и съберат соковете си. След това ги разрежете на дъска леко под ъгъл.

Нарежете авокадото на кубчета.

Пригответе си дълбока купа. Поставете няколко лъжици от лимоновия ориз в единия край. До него сложете ленти двуцветни чушки и лук, кубчетата авокадо и поставете нарязаното пилешко филе, до ориза. Поръсете ориза с кора от лайм, и мащерка, полейте пилето с отделените сокове и поднесете. 

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар